To zaczynam jeszcze raz...Ewelina B pisze:No to już wiesz czemu pączek zwiądł... Musi być na parapecie, albo doświetlany sztucznie, zwłaszcza w okresie kwitnienia.
Sępolia - fiołek afrykański cz.2
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sępolia - fiołek afrykański cz.2
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Kurcze ale się naoglądałam u mnie ostatni kwitł rokoko. Tak to rewelacji u mnie nie ma! Muszę pobudzić moje zielone,może bliżej okna!?
Nie widziałam wcześniej tego pytaniagardeniaa pisze:Trudno go poznać, bo wydoroślał ja go pamiętam takiego ;:67wwwiola pisze: Rob's Green Jens (Gardenio- poznajesz tego gościa )
Mojego dawno już nie ma Twój jak dużą ma rozetkę?
Jakieś 8-9cm, allllle te jego kwiaty, olbrzymie w stosunku do rozetki
?????? ?????????, Fredette's Risen Star, Ness' Antoque Red, ?????????
Happy Cricet, ?????????? ??????, Sparkleberry, Ma's White Elephant
Ma's Prince Froggie, Lilian Sparkler, Rob's Green Jeans, Irish Flirt
- nowatka
- 100p
- Od: 13 mar 2010, o 16:26
Piękny "obrazek' z fiołeczków
Mam pytanie, czy substral polysect owadobójczy na mączlik, przędziorek i mszycę nadaje się do opryskania fiołków? Mężowi coś takiego dali w ogrodniczym, jak chcial cos na roztocza.
Mam pytanie, czy substral polysect owadobójczy na mączlik, przędziorek i mszycę nadaje się do opryskania fiołków? Mężowi coś takiego dali w ogrodniczym, jak chcial cos na roztocza.
Czas zmarnowny nie istnieje we wspomnieniach....
Nowatki kwiatki i inne... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2523121
Nowatki kwiatki i inne... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2523121
czy na pewno oblany, zobacz, on ma kwiatki i z fioletem i sookey-owe . Bardzo dziwaczny, ale mi jak najbardziej pasuje ta jego dziwaczność . Do tego bardzo ładnie zakwitł, jak na taką-sobie roślinkę .
Ma's Prince Froggie
Co do osy, to powiem tak, zrezygnowałaś z Blue Tail Fly, ale wraz masz dwie w podobnym kolorze The Martian i Hood Wink, dobrze kojarzę ?
Ja jestem wierna Blue Tail Fly, ukatrupiłam dużą, ale mam maluszka .
Ma's Prince Froggie
Co do osy, to powiem tak, zrezygnowałaś z Blue Tail Fly, ale wraz masz dwie w podobnym kolorze The Martian i Hood Wink, dobrze kojarzę ?
Ja jestem wierna Blue Tail Fly, ukatrupiłam dużą, ale mam maluszka .
Śliczności dziewczynki
Też mam ochotę na oskę
Jak opanuje roztocza do wiosny to sobie zafunduję na pocieszenie
Też mam ochotę na oskę
Jak opanuje roztocza do wiosny to sobie zafunduję na pocieszenie
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
Ma's Prince Froggie jest całkiem, całkiem ja lubię takie zestawienia kolorystyczne
Co do os, to dobrze kojarzysz. Oba są w podobnym kolorze, Hood Wink jest jednak trochę jaśniejszy i ma biała obwódkę. Nie wiem czy u mnie zostanie. Do The Martian mam większy sentyment, to jedna z moich pierwszych os, nie lekko 'upolowana' u południowych sąsiadów
Z nim na pewno się nie rozstanę
Co do os, to dobrze kojarzysz. Oba są w podobnym kolorze, Hood Wink jest jednak trochę jaśniejszy i ma biała obwódkę. Nie wiem czy u mnie zostanie. Do The Martian mam większy sentyment, to jedna z moich pierwszych os, nie lekko 'upolowana' u południowych sąsiadów
Z nim na pewno się nie rozstanę
??-???????. EK- Polnoch (Północ)
- luczek95
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
No to mój mały purple passion postanowił mnie zaskoczyć, wypuścił 2 nowe pędy kwiatowe (obciąłem je) oraz odbił na obecnym (także uciąłem) zostawiłem jednego kwiatka dla widoku, a resztę uciąłem żeby poświęcił więcej sił na rozwój liści.
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu
Łukasz- nick zakładany dawno temu
niesamowity ten twój fiołek, tak bardzo chce kwitnąć
Mój mnie wytrzymał w niepewności. Ostatni z dorosłych fiołków który zakwitł. Pak budował się prawie 2 miesiące... A otwierał z 2 tygodnie
Mój mnie wytrzymał w niepewności. Ostatni z dorosłych fiołków który zakwitł. Pak budował się prawie 2 miesiące... A otwierał z 2 tygodnie
- romix
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeden piękniejszy od drugiego, każdy jest niepowtarzalny. Nie sądziłem, że jest aż tyle odmian. Ciekawi mnie gdzie to wszystko kupujecie? Ja spotykam tylko same, jak to nazywacie kundelki. Też ładne, ale chciałbym zdobyć coś ciekawszego, np. z tymi biało-zielonymi listkami.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi