Mój ogród przy lesie cz.3
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród przy lesie cz.3
Ładne zimowity. Podobają mi się zwłaszcza te ostatnie, jaka to odmiana
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu witaj.
Te zwykłe zimowity bardzo szybko się rozmnażają, 10 lat temu kupiłam kilka cebulek, a obecnie mam już je w kilku miejscach w ogrodzie, gdyż szkoda mi wyrzucać cebulek, a obdarowałam już nimi okoliczne sąsiadki.
Krzysiu te zwykłe zimowity kupiłam pod nazwą jesienny różowy, gdyż to było dawno i niestety tak nazywano rośliny.
Zimowit biały Album- wiadomo, a pełnyWaterlily.
Te zwykłe zimowity bardzo szybko się rozmnażają, 10 lat temu kupiłam kilka cebulek, a obecnie mam już je w kilku miejscach w ogrodzie, gdyż szkoda mi wyrzucać cebulek, a obdarowałam już nimi okoliczne sąsiadki.
Krzysiu te zwykłe zimowity kupiłam pod nazwą jesienny różowy, gdyż to było dawno i niestety tak nazywano rośliny.
Zimowit biały Album- wiadomo, a pełnyWaterlily.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Tak, mnie też ten ostatni najbardziej do gustu przypadł, ładne ma połączenie barw.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Czy biały zimowit ma mniejsze kwiaty od pozostałych???
Tak mi się wydaje, ale mój, to tegoroczny nabytek, może się inaczej zachowywać
Tak mi się wydaje, ale mój, to tegoroczny nabytek, może się inaczej zachowywać
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Tajka
Aniu- Ania DS dziękuję bardzo.
Eluniu- Elsi biały zimowit rośnie u mnie trzeci rok, niezbyt dobrze się rozrasta, a kwiaty ma rzeczywiście mniejsze od tego różowego.
Pozdrawiam serdecznie.
Eluniu- Elsi biały zimowit rośnie u mnie trzeci rok, niezbyt dobrze się rozrasta, a kwiaty ma rzeczywiście mniejsze od tego różowego.
Pozdrawiam serdecznie.
- Tajka
Jeszcze ciągle kwitną.
Płomyk Wiechowaty
Gailardia
Świecznica
Jeżówka
Trzykrotka
Płomyk Wiechowaty
Gailardia
Świecznica
Jeżówka
Trzykrotka
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajko - u Ciebie też jeszcze sporo kwitnących kolorowych roślin . Zimowity moje już przekwitają jakoś wcześniej zaczęły ...a te białe to rzeczywiście są mniejsze i wolniej przyrastają są mniej okazałe ale równie pięknie wyglądają .Wnusio słodki jak to dzieciaczki w tym wieku moje wnuczki już pannice odchowane w wieku 8 i 10 lat ..i babcia już im coraz mniej potrzebna ..
No ale taka kolej w życiu , odchowałyśmy dzieci teraz wnuki ani się obejrzymy jak pojawią się prawnuki ...
No ale taka kolej w życiu , odchowałyśmy dzieci teraz wnuki ani się obejrzymy jak pojawią się prawnuki ...
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Całkiem jeszcze sporo kolorków - floks wygląda, jakby dopiero zaczął kwitnienie
Cudne zimowity, muszę sobie w końcu jakieś sprawić, ale to już za rok - tymczasem będę podziwiać u Ciebie A jeżówki mogę oglądać ciągle
Cudne zimowity, muszę sobie w końcu jakieś sprawić, ale to już za rok - tymczasem będę podziwiać u Ciebie A jeżówki mogę oglądać ciągle
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie też floksy kwitną od nowa.
Towarzyszy im niestrudzona rudbekia i jeżówka.
To takie dyżurne kwiaty, ale jakże wdzięczne.
Towarzyszy im niestrudzona rudbekia i jeżówka.
To takie dyżurne kwiaty, ale jakże wdzięczne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tajka
Maryniu witaj.
Letnich kwiatów w moim ogrodzie także jeszcze trochę kwitnie, ale jakoś nie robią na mnie wrażenia.
Bardziej mi się podobają w innych ogrodach, może dlatego, że moje już mi się opatrzyły przez całe lato.
Mój starszy wnuczek już także nie wymaga opieki, ma 14 lat, ale obecnie to ja korzystam z jego pomocy, np w sprawie komputera, gdy czegoś nie wiem, a dla niego to nie ma tajemnic.
Pozdrawiam serdecznie.
Aneczko masz rację, floks dopiero zaczął kwitnienie, rośnie w cieniu, może dlatego, jesteś bardzo spostrzegawcza. Na pełnych zimowitach się zawiodłam, 2 odmiany wcale nie zakwitły, a ten jeden nic się nie rozrósł, białe także niezbyt mi się podobają.
Najfajniejsze moim zdaniem są te pojedyncze, tylko najbardziej ciemne już przekwitły.
Grażynko witaj.
Dziękuję za odwiedziny. Bylinowa rudbekia także u mnie jeszcze kwitnie, ale także ma dużo przekwitniętych kwiatostanów, nie miałam czasu zrobić z nią porządku, więc nie robiłam zdjęcia.
Właśnie dzięki tym letnim kwiatom jest jeszcze trochę kolorów w ogrodzie.
Letnich kwiatów w moim ogrodzie także jeszcze trochę kwitnie, ale jakoś nie robią na mnie wrażenia.
Bardziej mi się podobają w innych ogrodach, może dlatego, że moje już mi się opatrzyły przez całe lato.
Mój starszy wnuczek już także nie wymaga opieki, ma 14 lat, ale obecnie to ja korzystam z jego pomocy, np w sprawie komputera, gdy czegoś nie wiem, a dla niego to nie ma tajemnic.
Pozdrawiam serdecznie.
Aneczko masz rację, floks dopiero zaczął kwitnienie, rośnie w cieniu, może dlatego, jesteś bardzo spostrzegawcza. Na pełnych zimowitach się zawiodłam, 2 odmiany wcale nie zakwitły, a ten jeden nic się nie rozrósł, białe także niezbyt mi się podobają.
Najfajniejsze moim zdaniem są te pojedyncze, tylko najbardziej ciemne już przekwitły.
Grażynko witaj.
Dziękuję za odwiedziny. Bylinowa rudbekia także u mnie jeszcze kwitnie, ale także ma dużo przekwitniętych kwiatostanów, nie miałam czasu zrobić z nią porządku, więc nie robiłam zdjęcia.
Właśnie dzięki tym letnim kwiatom jest jeszcze trochę kolorów w ogrodzie.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Tajeczko chyba ci się świecznica z jeżówką pomerdała
- Tajka
Gosiuniu no tak, pomerdała mi się świecznica z jeżówką.
Wielkie dzięki Gosiuniu.
Wielkie dzięki Gosiuniu.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajeczko żurawki prześliczne, one teraz jesienią są jeszcze piękniejsze, wspaniale się powybarwiały
Zimowity cudeńko, bardzo mi się podobają, szczególnie ten z różowy z białym środeczkiem - cudo Tak pięknie kwitną u Ciebie, moje juz praktycznie poprzekwitały, jeszcze jakieś pojedyncze niedobitki I floks z taką ilością pąków, jakby pomylił pory roku
Zimowity cudeńko, bardzo mi się podobają, szczególnie ten z różowy z białym środeczkiem - cudo Tak pięknie kwitną u Ciebie, moje juz praktycznie poprzekwitały, jeszcze jakieś pojedyncze niedobitki I floks z taką ilością pąków, jakby pomylił pory roku