Ogródek Doroty - dodad cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3

Post »

No wiosna u ciebie piękna! :wit
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko rozumiem Twoja liliową pasję, bo sama namiętnie dosadzam cebule lilii w ilościach ...hurtowych ;:224
Ogród mam już zagospodarowany, a lilie nie potrzebują wiele miejsca, wiec sadzę je wszędzie, gdzie się da zmieścić cebulę.
Też właśnie przyszła paczuszka ze Świata Cebul i codziennie, sukcesywnie kilka cebulek wędruje do ziemi :P
A tymczasem podziwiam u Ciebie śliczną wiosenkę - łany krokusików są piękne!
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

A ja, z tej samej półki, wybrałam różę Fashion. Na zdjęciu pomarańczowopodobna, w rzeczywistości ponoć różowa :roll: Mam jeszcze nadzieję, że okaże się niespodzianką :;230
Dorotko, życzę Ci, aby urlop się ziścił, a wiosenna pogoda dopisała :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne wiosna..fotki rewelacja..a i zakupy superowe...:) ;:138 Widzę że nie tylko ja już zapomniałam o nowych bucikach... :;230
Kurcze zapowiadają na dzisiaj -5....zobaczymy co przyniesie ta noc):
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Asiu, z tymi różami już tak jest :) Czasem ciężko zidentyfikować. Najważniejsze żeby była ładna i zdrowa, a nazwa.... cóż :wink:
Przylaszczki rzeczywiście sa maleńkie, ale uwielbiam te błękitne łączki. Właśnie taki efekt chcę osiągnąć ;:108
Marto, strasznie mi nie idzie to pisanie, ale juz finiszuję. Praca będzie raczej wymęczona niż napisana, ale trudno :roll: Zakupy "przy okazji" seminarium ;:224 Moje krokusy teraz usilnie zbieram po całym ogrodzie i przesadzam w większe plamy. Też kiedyś sadziłam luźno w nadziei, że się rozmnożą, jakoś słabo im to wychodzi ;:224
Majeczko, Kristall była w Praktikerze, przynajmniej ja tam na nią trafiłam. Wiosna w tym roku jakoś mi przechodzi przez palne, nie mam za bardzo czasu na wizytacje ogrodowe.
Ewciu ;:196
No właśnie Dalu, moje cebule liliowe na razie jeszcze w chłodzie czekają, ale teraz trochę dłużej jasno, więc może uda mi się choć po kilka sadzić. Tym bardziej, że dotrze jeszcze przesyłka od Ursulki :roll: Mam nadzieje, że wszystkie zakwitną i dopiero wtedy będzie szał :tan A mam dożo miejsc, gdzie same iglaki rosną i rozświetlenie ich liliami jest jak najbardziej wskazane :)
Zastanawiam się tylko czy będą chciały kwitnąć od wschodu. Tam słońce tylko rano- do ok. 10.
Basiu, a ja miałam tą Fashion w ręku w właśnie przez ten pomarańcz na zdjęciu odłożyłam ;:223 Cóż, trudno. mam nadzieje, że będzie ci pięknie kwitła.
Reniu, chyba aż tak zimno nie było. Ja zapomniałam o butach, sukienkach i innych rzeczach. Otworzył nam się spory front robót, nie tylko ogrodowych i lekko mnie to przeraża :lol:

To chyba była ostatnia zimna noc, może wreszcie wiosna na dobre rozgości się w naszych ogrodach.
Na razie zaczynają coraz bardziej rozkwitać wrzośce. Bardzo lubię te roślinki. Wytrzymałe i dekoracyjne. Wrzosy wypadają u mnie po roku-dwóch a te rosną bez problemów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Wiosna na dobre już wkroczyła,krokusy pięknie kwitną,różyczka też niczego sobie piękna dama...
U mnie jakoś ta wiosna nie może się rozhulać,zaczynają spływać zamówienia,dzisiaj przyszły lilie to trochę poprawiły humor... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Piękne wrzośce... nie mam ręki (albo ziemi :roll: ) do wrzosowatych... niestety... ale u innych miło popatrzeć
ogrodek07
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 lut 2011, o 17:49

Post »

Witaj, :wit
Podoba mi sie bardzo! :) ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ten biały :D cudo. Przycinasz je po kwitnieniu? Chyba już nie takie młode, bo pięknie rozkrzewione i gęściutkie :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Dorotko, ja mam posadzone lilie w przedogródku - tam jest słońce tylko wczesnym rankiem i przed samym zachodem słońca i lilie rosną i kwitną bardzo pięknie; myślę więc, że Twoje posadzone od wschodu dadzą sobie radę :P
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

A kiedy przycinasz swoje wrzosy Dorotko?? Bo ja się zastanawiam czy to już czas???
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Agusia, wrzosy już mam przycięte (te mizeroty, które jeszcze u mnie wegetują :wink: ) natomiast wrzośce, które kwitną teraz przycinam w maju jak widać, że kwiaty już zasychają a same wrzośce jeszcze nie puszczają młodych pędów. Wrzosce są w ogóle bardziej wytrzymałe i na choroby grzybowe i na ciężką glebę.
Dalu, dziękuje za informacje. Część lilii w takim razie wyląduje w przedogródku po wschodniej stronie.
Basiu, odpowiedziałam Agnieszce. Te wrzośce maja po kilka lat. Ten biały jest najfajniejszy. Ma piękne żółte przyrosty.
Witaj orodku w moim ogródku :)
Gorzatko, wrzosy u mnie nie rosną, ale wrzośce i owszem. Chyba jednak maja mniejsze wymagania.
Marylko, wreszcie ma zrobić się naprawdę ciepło wiec i wiosna w końcu będzie miała okazję pokazać swoje oblicze. Codziennie staram się coś dziubnąć w ogrodzie w ramach dotlenienia między jedna pracą a drugą, ale roboty jeszcze.... bardzo dużo.
A dziś dostałam info od Ulki, że lilie już wysłane :tan Oj będzie sie działo, tylko kiedy ja to posadzę.
Róże wczoraj posadziłam do donic. Muszą czekać aż się uporam z innymi pracami.
Niestety termin zabiegu nam sie przesunął, bo mój mały złapał gdzieś okropny katar :evil: Następny wolny termin dopiero 30 maja :( Zła jestem jak nieszczęście.
Jeszcze troszkę wam zawiośnię :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądają moje żurawki, niestety tylko dwie, reszta..... szkoda mówić, ale już się budzą
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dziękuję, w takim razie w weekend biorę się do roboty :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”