Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
Piękne zakupy Jadziu.U mnie nie ma żadnego marketu oprócz dwóch biedronek.W środę będę w lidlu,ale nie wiem czy tam cos jest?Magnolia z tesco,można wiedzieć ile kasiuty kosztowała?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MAŁGOSIU 11,99 wcale nie drogo tak mi sie wydaje . Tylko kiedy ona zakwitnie tego nie wiem czytałam ,że czasem i 5 lat trzeba czekać na jej kwiaty trochę długo i nie wiem czy dożyję
DOROTKO no tak jak przebiegasz cichaczem to nie widać
Kupiłam też nawóz do Rh
DOROTKO no tak jak przebiegasz cichaczem to nie widać
Kupiłam też nawóz do Rh
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Hej Jadziu. Widzę, że zaszalałaś!! Magnolia gwiaździsta, to ma białe kwiaty prawda? Piękna jest Nasturcja mnie zafrapowała, taka inna. Mam nasturcję, ale tą zwykłą. Nie byłam dziś na ogródku, wystraszyłam się zimna.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,a jaka była wysoka?Ja kupiłam 2 lata temu w brico po 7,50 takie maleństwa i jedną przypadkowo potraktowałam kosiarką.Jedna nie przeżyła pierwszej zimy,a ta kosiarkowa odbiła,ale startowała od zera.Ciekawe jak przeżyła tą zimę.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu nie mam magnolii, więc nie wiem czego na prawdę wymaga.
Znalazłam jednak opis jej uprawy - http://ogrod-amat.strefa.pl/magnolia_gwiazdzista.php
Sąsiadka ma magnolię ta najczęściej spotykaną, różową i nic praktycznie przy niej nie robi a ona rośnie i kwitnie każdego roku.
Więc problem jest chyba tylko ten, żeby odpowiednio dobrać jej miejsce i posadzić zgodnie z instrukcją bo ma bardzo kruche korzenie.
Po dwóch sezonach od posadzenia rośnie już chyba sama bez żadnej specjalnej troski.
Myślę, że lepiej byłoby gdybyś posadziła ją gdzieś pod płotem, bo to jednak spore drzewko urośnie.
Znalazłam jednak opis jej uprawy - http://ogrod-amat.strefa.pl/magnolia_gwiazdzista.php
Sąsiadka ma magnolię ta najczęściej spotykaną, różową i nic praktycznie przy niej nie robi a ona rośnie i kwitnie każdego roku.
Więc problem jest chyba tylko ten, żeby odpowiednio dobrać jej miejsce i posadzić zgodnie z instrukcją bo ma bardzo kruche korzenie.
Po dwóch sezonach od posadzenia rośnie już chyba sama bez żadnej specjalnej troski.
Myślę, że lepiej byłoby gdybyś posadziła ją gdzieś pod płotem, bo to jednak spore drzewko urośnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja mam magnolię 4 lata i jak na razie jej kwiatów nie widziałam.
W tamtym sezonie zmieniłam jej stanowisko.
Niech się lepiej weźmie w garść...
Bo będzie miejsce na różę
W tamtym sezonie zmieniłam jej stanowisko.
Niech się lepiej weźmie w garść...
Bo będzie miejsce na różę
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja miałam magnolię Suzan...od razu kwitnie, nawet maluszek
- JAKUCH
GRAŻYNKO już czytałam kiedys ,ze ona rośnie powoli i że w ciągu 10 lat dopiero osiaga taką wysokość .Ona za mną już jakis czas chodziła dlatego co nieco o niej czytałam . Jako ,ze ma korzenie delikatne nie mozna jej przesadzać . Dlatego muszę znależć jej dobre miejsce może to byc nawet półcień . Trzeba ja na 1 zimę okryć workiem jutowym
ANIU no to jestem przygotowana psychicznie na taką ewentualność Może różycę obok niej posadzic i niech sie na nią pnie
MAŁGOSIU ma jakieś 30 cm tak wygląda
DOROTKO pożyjemy zobaczymy
TOSIA tę nasturcję kupiłam w NOMI No trochę poszalałam a to wszystko wina Grazynki
ANIU no to jestem przygotowana psychicznie na taką ewentualność Może różycę obok niej posadzic i niech sie na nią pnie
MAŁGOSIU ma jakieś 30 cm tak wygląda
DOROTKO pożyjemy zobaczymy
TOSIA tę nasturcję kupiłam w NOMI No trochę poszalałam a to wszystko wina Grazynki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ta.......wina Grażynki.....
A kto ma radość ?
A kto ma radość ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Nie zrzucaj winy na Grażynę. Poszłaś po coś, a to powpadało Ci do koszyka i jest!!!Sprytne te roślinki i nasionka. I co wiesz o jaką różę Ci chodzi?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Magnolia cudna, wczoraj nad taką samą chyba dumałam w tesco :P Brać, nie brać- w końcu nie wzięłam. Musze przemyśleć gdzie by ją wsadzić skoro nie lubi przesadzania i podjechać po nią.
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Jadziu piękna magnolia.Ja jeszcze nie jestem na tym etapie.Na razie róże i powojniki.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Piękne ma mieć kwiaty ta magnolia
- JAKUCH
WITAM SNIEGOWO -DESZCZOWO
ANIU dzisiaj Tosia dokupiła mi jeszcze Dame de Coeur i climbinga Pauls Scarlet. No cóż mogę za to ,że uwielbiam czerwone różyczki i nie mogę przejść obok nich obojętnie Wczoraj je widziałam ,ale musiałam zajrzeć do netu co to za jedne . Nazwy były mi znane ,ale nic poza tym
MARIOLKO na wszystko przyjdzie czas a ta magnolia chodziła za mną od ubiegłego roku . Te drobniutkie kwiatuszki są piękne
AGATKO nie zastanawiaj sie zbyt długo ,bo mogą potem zostać same wybraki . Ciągle sie zastanawiam nad miejscem posadzenia mam jeszcze trochę czasu ,bo ona jest w doniczce
TOSIA no przecież trzeba znależć kozła ofiarnego za resztę
GRAŻYNKO no radość to mam ja nawet poczwórną Wczoraj wpadła mi tylko 1 różyczka za to Tosia kupiła mi jeszcze dzisiaj 2
ANIU dzisiaj Tosia dokupiła mi jeszcze Dame de Coeur i climbinga Pauls Scarlet. No cóż mogę za to ,że uwielbiam czerwone różyczki i nie mogę przejść obok nich obojętnie Wczoraj je widziałam ,ale musiałam zajrzeć do netu co to za jedne . Nazwy były mi znane ,ale nic poza tym
MARIOLKO na wszystko przyjdzie czas a ta magnolia chodziła za mną od ubiegłego roku . Te drobniutkie kwiatuszki są piękne
AGATKO nie zastanawiaj sie zbyt długo ,bo mogą potem zostać same wybraki . Ciągle sie zastanawiam nad miejscem posadzenia mam jeszcze trochę czasu ,bo ona jest w doniczce
TOSIA no przecież trzeba znależć kozła ofiarnego za resztę
GRAŻYNKO no radość to mam ja nawet poczwórną Wczoraj wpadła mi tylko 1 różyczka za to Tosia kupiła mi jeszcze dzisiaj 2
- kogra
- Przyjaciel Forum
Na tą poczwórną radość to nawet może być moja wina......
A jakie Ci jeszcze Tosia przywiozła ?
A jakie Ci jeszcze Tosia przywiozła ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki