Mój ogród - początki
Re: Mój ogród - początki
e-babcia Hmm, czyli nie tylko ja kupiłem tam cebule.
Dziś kolejne 6 paczek kupiłem, ostatki, jednych tulipanów dla mnie zbrakło.. ale Super Parrot są.
Polecasz zasadzić cebule do doniczek? Właśnie nie wiem co zrobić, bo jak posadzę do gruntu, to mi nie przetrwają wszystkie, a w doniczkach może większa szansa...
Astry białe kwitną, fioletowe chwilowo pączki mają.
Hortensja się w tym roku spisała. Wiele kwiatków, do dzisiaj kwitnie i ma jeszcze wiele pączków.
A taki zwierzulek u mnie już zawitał w ogrodzie. Postawiłem tuje do środka i ładnie wygląda. Na wiosnę zmienię na kwitnący kwiatek doniczkowy.
Wrzosy zaczynają kwitnąć, jeden jest przepiękny, tak jakby podwójnie kwitł.
Kilka skalniakowych.
Pozdrawiam.
Dziś kolejne 6 paczek kupiłem, ostatki, jednych tulipanów dla mnie zbrakło.. ale Super Parrot są.
Polecasz zasadzić cebule do doniczek? Właśnie nie wiem co zrobić, bo jak posadzę do gruntu, to mi nie przetrwają wszystkie, a w doniczkach może większa szansa...
Astry białe kwitną, fioletowe chwilowo pączki mają.
Hortensja się w tym roku spisała. Wiele kwiatków, do dzisiaj kwitnie i ma jeszcze wiele pączków.
A taki zwierzulek u mnie już zawitał w ogrodzie. Postawiłem tuje do środka i ładnie wygląda. Na wiosnę zmienię na kwitnący kwiatek doniczkowy.
Wrzosy zaczynają kwitnąć, jeden jest przepiękny, tak jakby podwójnie kwitł.
Kilka skalniakowych.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Robert.
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O,a ja jeszcze nic nie kupiłam, bo brak czasu (w nocy z gór wróciłam) chodzenia po sklepach
Nic może jutro i tak dużo mi nie trzeba,bo dużo to w tamtym roku było cebulowych
A u ciebie nie tylko cebulowe nowe ale i sadzoneczki suuper.,i dobrze,będzie pięknie.
Wrzos już masz mocno rozwinięte w kwiatach,u mnie jeszcze nie tak bardzo
Nic może jutro i tak dużo mi nie trzeba,bo dużo to w tamtym roku było cebulowych
A u ciebie nie tylko cebulowe nowe ale i sadzoneczki suuper.,i dobrze,będzie pięknie.
Wrzos już masz mocno rozwinięte w kwiatach,u mnie jeszcze nie tak bardzo
Wrzosy przepiękne. Muszą mieć dobre warunki. Moje troszkę się zabieliły kwiatkami a marniutkie w porównaniu z Twoimi.
Teraz zaczynamy cebulowe szaleństwa?
Teraz zaczynamy cebulowe szaleństwa?
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Robercie Piękną paczuszkę dostałeś od ann_30 niech roślinki zdrowo się przyjmują
Różowe Mieczyki piękne Żółciutki Liliowiec piękny
Canna Tropical Sunris przepięknie Ci zakwitła
Żółta róża pięknie kwitnie.Przepiękne zakupy cebulkowe zrobiłeś
Piękna kępka Astrów białych
Hortensja pięknie kwitnie, zwierzulek rewelacyjny
Jak przepięknie kwitnie Ci wrzos
Wrzosy piękne, skalniakowe śliczne
Różowe Mieczyki piękne Żółciutki Liliowiec piękny
Canna Tropical Sunris przepięknie Ci zakwitła
Żółta róża pięknie kwitnie.Przepiękne zakupy cebulkowe zrobiłeś
Piękna kępka Astrów białych
Hortensja pięknie kwitnie, zwierzulek rewelacyjny
Jak przepięknie kwitnie Ci wrzos
Wrzosy piękne, skalniakowe śliczne
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robercie coraz piękniej u Ciebie
Ja kupiłam też tego różowego hijacenta i tulipana tego z tyłu pomarańczowego
Ja kupiłam też tego różowego hijacenta i tulipana tego z tyłu pomarańczowego
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Bardzo ładne zakupy
anabuko1 Wrzosy dwa są bardzo już rozwinięte, kilka lat już takie pięknoty są.
Ja cebulowych mało kupiłem, więcej tulipanów, niż reszty. Narcyzy są żółte, takich szukałem i oby mi przetrwały.
Irysów u mnie coraz więcej, a i tak musiałem zrezygnować w tym roku z wielu wydatków na ogród... temu też nie mam nowości od washki
Za rok muszę coś od niej kupić, a mam coraz to większą listę.
Kto wie, może w tym roku mi wpadnie z 6 jeszcze od znajomej..
Od cytrynowego się zaczęło, a teraz miejsca szukam, bo mało.
Anna55 Możliwe, że mają dobrze w tym roku... ale rok temu nie kwitły za dobrze, wręcz tak jak opowiadasz u siebie. Lekko oblepiły się kwiatkami i tyle. W tym roku widze poprawę.
Zaczynamy cebuowe szaleństwa, ale nie tylko. Skoro nowości, to i cebule i inne kwiaty.
I tak muszę przekopać ogródek na jesień w celu zrobienia nowych nasadzeń... Aby tylko było co posadzić z tych kwiatów tam.
dorcia7 Oj musisz, obowiązkowo.
Tyle dobrych cebul tam czeka.
Paulii Dziękuję jak zawsze za super zdanie o moich kwiatkach.
Hortensja w tym roku miała dużo więcej pąków u nasady ziemi... reszta była ogromna, wręcz przeważała i obniżała całość. Piękne kulki białe, jak kwitną, to w ogrodzie zupełnie inaczej i kolorowo.
e-babcia Hiacynty piękne kwiaty, w tym roku miałem różowe i niebieskie, ładnie pozakwitały i bogate były w kwiaty.
Tulipan o którym wspominasz to Freeman. Bardzo ładny jest.
Fraszka_1 Dziękuję.
Dawno w Twoim wątku nie byłem, jeszcze zaraz tam zajrzę.
Pozdrawiam.
Ja cebulowych mało kupiłem, więcej tulipanów, niż reszty. Narcyzy są żółte, takich szukałem i oby mi przetrwały.
Irysów u mnie coraz więcej, a i tak musiałem zrezygnować w tym roku z wielu wydatków na ogród... temu też nie mam nowości od washki
Za rok muszę coś od niej kupić, a mam coraz to większą listę.
Kto wie, może w tym roku mi wpadnie z 6 jeszcze od znajomej..
Od cytrynowego się zaczęło, a teraz miejsca szukam, bo mało.
Anna55 Możliwe, że mają dobrze w tym roku... ale rok temu nie kwitły za dobrze, wręcz tak jak opowiadasz u siebie. Lekko oblepiły się kwiatkami i tyle. W tym roku widze poprawę.
Zaczynamy cebuowe szaleństwa, ale nie tylko. Skoro nowości, to i cebule i inne kwiaty.
I tak muszę przekopać ogródek na jesień w celu zrobienia nowych nasadzeń... Aby tylko było co posadzić z tych kwiatów tam.
dorcia7 Oj musisz, obowiązkowo.
Tyle dobrych cebul tam czeka.
Paulii Dziękuję jak zawsze za super zdanie o moich kwiatkach.
Hortensja w tym roku miała dużo więcej pąków u nasady ziemi... reszta była ogromna, wręcz przeważała i obniżała całość. Piękne kulki białe, jak kwitną, to w ogrodzie zupełnie inaczej i kolorowo.
e-babcia Hiacynty piękne kwiaty, w tym roku miałem różowe i niebieskie, ładnie pozakwitały i bogate były w kwiaty.
Tulipan o którym wspominasz to Freeman. Bardzo ładny jest.
Fraszka_1 Dziękuję.
Dawno w Twoim wątku nie byłem, jeszcze zaraz tam zajrzę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Robert.
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
Witaj Robert,piękne irysy dostałeś i ja myślę,że na wiosnę to będzie prawdziwy festiwal śliczności u ciebie,a na następną to utoniesz w morzu kwiatów.Liliowce też masz cudne.
Ja niestety nie dałam rady z przesadzaniem irysów do tej pory,z braku czasu nie ogarniam tak wielkiego ogrodu.I teraz nie wiem czy w ogóle powinnam je ruszać,czy nie za pózno,wszystko zależy od pogody.Ach,gdyby tak jesień była długa i ciepła.Pozdrawiam.
Ja niestety nie dałam rady z przesadzaniem irysów do tej pory,z braku czasu nie ogarniam tak wielkiego ogrodu.I teraz nie wiem czy w ogóle powinnam je ruszać,czy nie za pózno,wszystko zależy od pogody.Ach,gdyby tak jesień była długa i ciepła.Pozdrawiam.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Cieszę się,że jesteś zadowolony Ja już nie mogę doczekać się wiosny i widoku kwitnących irysów
hypnosa Miałem swoje iryski wysadzić też, ale zrezygnowałem. Trzeba będzie posprzątać w ogródku, ale ich nie ruszam, jedynie liliowce. Mówią, iż zima przyjdzie nawet już po pażdzierniku, lecz będzie krótka. Jak dla mnie teraz pogoda jest jesienna już.
Skoro zima ma być krótka, to się nawet i cieszę. Szybkie porządki, minie okres śnieżny i szybciutko powróci wiosna i lato - największa kwitnienia, irysy i liliowce, cebulowe.
ann_30 Oj jestem zadowolony i to bardzo.
Nie mogę już się doczekać przyszłego roku, kwitnień irysków i liliowców.
Może i nie wszystkie zakwitną, jak w tym roku, a więc marzę mieć całe grupki irysów, niech się rozrosną i cieszą oko w grupach.
Skoro zima ma być krótka, to się nawet i cieszę. Szybkie porządki, minie okres śnieżny i szybciutko powróci wiosna i lato - największa kwitnienia, irysy i liliowce, cebulowe.
ann_30 Oj jestem zadowolony i to bardzo.
Nie mogę już się doczekać przyszłego roku, kwitnień irysków i liliowców.
Może i nie wszystkie zakwitną, jak w tym roku, a więc marzę mieć całe grupki irysów, niech się rozrosną i cieszą oko w grupach.
Pozdrawiam, Robert.
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
Witaj Robert,ja nie wytrzymałam i poprzesadzałam,ale nie mam co liczyć na łany kwiatów.Trudno tak to jest z irysami.
Na pocieszenie zaczynam zbierać japońce,które tez uwielbiam,miałam już 4 przepiekne odmiany i jedna orginalną dziką,ale pewnego lata,które całe spedziłam za granica,moja mama zasuszyła całą kolekcję .
Na pocieszenie zaczynam zbierać japońce,które tez uwielbiam,miałam już 4 przepiekne odmiany i jedna orginalną dziką,ale pewnego lata,które całe spedziłam za granica,moja mama zasuszyła całą kolekcję .
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia