Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz. I (2013- 2017)
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej
To akurat staviski , jasoda ma jeszcze mniejsze . U mnie też jeszcze na dworze , w poniedzialek zakładam folię , moje zdanie lepiej szybciej niż wcale . Zawsze mam problem żeby zakwitły .
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pamiętaj żeby co pare dni odrywać korzenie od ziemi wtedy szybciej zakwitnie.. ja chyba w poniedziałek zamówie combosol z petersa i zaczne lac na kwiat
Też już słyszałem od kogoś że Jak się zerwie korzenie , To szybciej zakwitnie , w tym roku miałem wgl. nie zrywać przed sprzedażą i teraz jestem w kropce . Łukasz ja zawsze daje blossom boostera
został mi krystalon zołty z ubieglego roku. podlać już na rozkwitanie? pąki maja juz. chce ominac zeszloroczny problem ze wszystko późno rozkwitało. dotyczy chryzantem doniczkowych drobnokwiatowych.
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
Ja jak musze to też używam blosoom boostera moje rosną jeszcze na polu ,Staviski jak zawse będzie ogromny.
Teraz idzie czerwony na narastanie pąk ów ,więc to chyba on najbardziej pomoże , jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi . Staviski co roku duże ,tylko mogłyby trochę wcześniej kwitnąć . Jest ktoś kto zrywa przed samą sprzedażą , bez sterowania oczywiście drobnokwiatowe jesienne (wolę mieć pewność hehe ) ??
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
U mnie takie coś porosło, zdjecia z wczoraj, powiedzcie mi, czym już teraz lać, bo ja się w chryzantach w ogóle nie ogarniam
Bratki już sadzimy, kupiłem torf od gościa, który kopie stawy, fajna czarna ziema zrobiłem analize, i dodaje krede i yara pg mix ciekawe jak na wiosne chwast
Jeszcze bonusik, ktoś zgadnie co to za zioła się tak rozrosły?:)
Daniel91 na chwilę obecna można lać na pąka czymś bloosm boster Lub coś o podobnym składzie.
zioła to chyba bo nie uprawiam. Rozmaryn, magi, melisa/mięta?
zioła to chyba bo nie uprawiam. Rozmaryn, magi, melisa/mięta?
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam pytanie.
Od stycznia będę na Krusie, ktoś z Was mógłby pomóc jak to jest od strony podatkowej i wystawiania rachunków?
Od stycznia będę na Krusie, ktoś z Was mógłby pomóc jak to jest od strony podatkowej i wystawiania rachunków?
Żeby wystawiać rachunki trzeba chyba być VAT-owcem.
Wystawiasz rachunek dla osob zwoolnionych podmiotowo z vat. W skarbowym sklada sie chyba pit-6 i zgłasza działy specjalne.
- drakka
- 500p
Dzięki
Miło że można na was liczyć.
Miło że można na was liczyć.
- drakka
- 500p