Eukomis cz.6
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Eukomis cz.6
Witaj Halinko, miło przeczytać, że u Was nadal działa silna grupa miłośników pięknych ogrodów.Znajdujecie czas na spotkania i miłe pogaduchy.
Wiosna,choć markotna - cieszy oczy widokiem ogrodowych kolorów.Twój ogród jest tego przykładem.Pozdrawiam i mile Ciebie wspominam
Wiosna,choć markotna - cieszy oczy widokiem ogrodowych kolorów.Twój ogród jest tego przykładem.Pozdrawiam i mile Ciebie wspominam
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, jak nazywają się te niebieskie kwiatuszki ? Mam je też u siebie, ale nazwa wyleciała mi z głowy, zawice jakieś ...?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kolorowo i smakowicie Halinko teraz tylko potrzeba słonka i wszystko ruszy z kopyta.Nie ma to jak własne jarzyny.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Oj, nie doczytałam
Halinko, grządki podwyższone masz super !
-
Halinko, grządki podwyższone masz super !
-
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Eukomis – zawsze mnie zaskakuje jak widzę tak wczesne kwitnienia z Polski. Ale fakt, że pod blokiem cieplej… U mnie się nigdy nie utrzymała Passiflora coerulea, a jak butelki do kontenera wynoszę, to zawsze mijam blok pod którym rośnie okaz dorastający do drugiego piętra o pniu niczym u glicynii…
@ Reniunek – muszę jednakowoż sprostować: te niebieskie to zawilce greckie (Anemone blanda)… Pora na nie raczej klasyczna, przynajmniej z mojego punktu widzenia, za to moje zaskoczenie wzbudziły czerwone zawilce wieńcowe (Anemone coronaria), bo przyzwyczajony jestem, że nawet i w moim, cieplejszym, francuskim klimacie kwitły zawsze dużo później (jak je jeszcze miałem).
Pozdrawiam!
LOKI
@ Reniunek – muszę jednakowoż sprostować: te niebieskie to zawilce greckie (Anemone blanda)… Pora na nie raczej klasyczna, przynajmniej z mojego punktu widzenia, za to moje zaskoczenie wzbudziły czerwone zawilce wieńcowe (Anemone coronaria), bo przyzwyczajony jestem, że nawet i w moim, cieplejszym, francuskim klimacie kwitły zawsze dużo później (jak je jeszcze miałem).
Pozdrawiam!
LOKI
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mój Twój przetacznik też cudownie kwitnie Moje róże też się rozszalały, a najpierw słońce a teraz deszcze przyspieszyły ich przekwitanie Kurcze szkoda mi było zerwać do suszenia ich płatki teraz po balu
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Hej Halinko Piękny niebieski kolor zawsze w ogrodzie bardzo mi się podoba. Małą część ogródka pokazałas. Co z resztą? Dziękuję za biały dzwoneczek od Ciebie pięknie zakwitł.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Puk, puk .... przyszłam z rewizytą
Halinko, z konieczności, z braku czasu przeczytałam tylko kilka pierwszych stron Twojego wątku sprzed lat i kilka ostatnich, aktualnych. Ale na pewno zajrzę też do środka Muszę przyznać, że trudno mi uwierzyć, że Twoje zdjęcia przedstawiają tak maleńki skrawek ziemi. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co zobaczyłam, bardzo, bardzo mi się u Ciebie podoba Będę zaglądać, jeśli pozwolisz i podziwiać Twój przybalkonowy raj na ziemi.
Miłego wieczoru i całego weekendu
Halinko, z konieczności, z braku czasu przeczytałam tylko kilka pierwszych stron Twojego wątku sprzed lat i kilka ostatnich, aktualnych. Ale na pewno zajrzę też do środka Muszę przyznać, że trudno mi uwierzyć, że Twoje zdjęcia przedstawiają tak maleńki skrawek ziemi. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co zobaczyłam, bardzo, bardzo mi się u Ciebie podoba Będę zaglądać, jeśli pozwolisz i podziwiać Twój przybalkonowy raj na ziemi.
Miłego wieczoru i całego weekendu
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko wiem, że mospilan jest dosyć mocny na robale. zlikwidował mi ćmę bukszpanową