Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Mariusz przeczytałam Twoją listę różaną , no jest imponująca , powiem ,ze odmiany wybrałeś sprawdzone i na pewno też będą tak kwitły, jak sam wiesz róże to dopiero pokazują w 3 roku, ale oczy można już pocieszyć w pierwszym roku.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak robię jakiś eko specyfik ( nawóz) do oprysku, to potrzebuje go kilkadziesiąt litrów
Ale Tobie w zupełności wystarczy, a jak nie, to zgłosimy Cię do konkursu
Ale Tobie w zupełności wystarczy, a jak nie, to zgłosimy Cię do konkursu
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witajcie w nocy mrozy w dzień słońce podgrzewa ale śniegu brak, rośliny muszą sobie same radzić, bo pierzynki nie mają byłem na działce zobaczyć ale cisza i spokój, no poza iryskami i rannikami mikroskopijnymi krokusami nic nie kwitnie jeszcze Poniżej tegoroczne kwitnienia:
Elu[pela11] dziękuję za miłe słowa fakt nakupowałem już pełno kwiatów, nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę, zawsze mam już niby zakaz kupowania, ale to chyba silniejsze ode mnie hihi
Olu[silversnow] u mnie też część wiosennych powystawiała noski, ale mam nadzieję że nic im nie będzie
Marcin[MarSz] zapraszam
Piotrek[buum] trzymaj kciuki, trzymaj na pewno się przydadzą
Teresko[inka52] nom starałem się wybrać takie, które będą dość zdrowe, żeby się nie zniechęcić za bardzo hihi wiem, wiem, że trzeba czekać na ich pełnie kwitnienia, ale to mi nie straszne
Seba[seb1999] hehe no ja takich hektarów nie mam więc myślę, że ten co mam będzie idealny a później jak drzewa podrosną będzie można myśleć o większym
Elu[pela11] dziękuję za miłe słowa fakt nakupowałem już pełno kwiatów, nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę, zawsze mam już niby zakaz kupowania, ale to chyba silniejsze ode mnie hihi
Olu[silversnow] u mnie też część wiosennych powystawiała noski, ale mam nadzieję że nic im nie będzie
Marcin[MarSz] zapraszam
Piotrek[buum] trzymaj kciuki, trzymaj na pewno się przydadzą
Teresko[inka52] nom starałem się wybrać takie, które będą dość zdrowe, żeby się nie zniechęcić za bardzo hihi wiem, wiem, że trzeba czekać na ich pełnie kwitnienia, ale to mi nie straszne
Seba[seb1999] hehe no ja takich hektarów nie mam więc myślę, że ten co mam będzie idealny a później jak drzewa podrosną będzie można myśleć o większym
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Słoneczko Mariusz trzeba przyznać fajnie operuje. Byłem niedawno na dworze w cieniu zimno ale jak się wyjdzie na słoneczko jest super
Nasze roślinki wystawione są na duże wahania temperatur. W nocy spory mróz (dziś -12st a przy gruncie -13st) a w dzień lekki mrozić a na słoneczku temperatura na plusie. Od soboty temperatury pójdą znacznie do góry O wiośnie nie ma mowy ale o przedwiośniu czemu nie
Nasze roślinki wystawione są na duże wahania temperatur. W nocy spory mróz (dziś -12st a przy gruncie -13st) a w dzień lekki mrozić a na słoneczku temperatura na plusie. Od soboty temperatury pójdą znacznie do góry O wiośnie nie ma mowy ale o przedwiośniu czemu nie
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj aż się wierzyć nie chce jak ogląda się zdjęcia u mnie biało ślisko pełno śniegu działka cała pokryta śniegiem i jeszcze mróz - 13. Ciesze się że jest śnieg bo roślinki są przykryte dziękuje za życzenia, ale mimo, że już trochu czasu upłynęło Tobie tez życzę wszystkiego najlepszego i
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Mariusz powiedz Ty mi jak to jest możliwe, że mrozy Syberyjskie a u Ciebie wiosna kwieciem się kłania U mnie na razie ani widu ani słychu ale nacieszę się Twoimi widokami
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Mariuszu z braku czasu rzadko odwiedzam Twój wątek, a szkoda bo przynajmniej wiosną nacieszyłam oczy.
Cudne te ranniki, muszę się rozglądnąć,mi nawet nie przyszło do głowy by wczoraj iść na działkę zmarzluch jestem
Też bardzo martwię się o swoje roślinki , niby pookrywane ale słabo , bo do tej pory było ciepło
Teraz mróz, słońce i wiatr nogą zniszczyć to co przetrwało deszcz i ciepło.
Róże, powojniki już miały duże pąki o wiosennych cebulowych nie wspomnę.
Cudne te ranniki, muszę się rozglądnąć,mi nawet nie przyszło do głowy by wczoraj iść na działkę zmarzluch jestem
Też bardzo martwię się o swoje roślinki , niby pookrywane ale słabo , bo do tej pory było ciepło
Teraz mróz, słońce i wiatr nogą zniszczyć to co przetrwało deszcz i ciepło.
Róże, powojniki już miały duże pąki o wiosennych cebulowych nie wspomnę.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
MORANGO
Widoki u nas w Gorzowie zawdzięczamy ciepłemu styczniowi Dopiero w lutym zima się pojawiła I to też na początku ze słabszym mrozem.
Widoki u nas w Gorzowie zawdzięczamy ciepłemu styczniowi Dopiero w lutym zima się pojawiła I to też na początku ze słabszym mrozem.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Śliczne te ranniki Jestem ciekawa czy moje wylazły, a nie mogę pojechać i zobaczyć Może w niedziele się uda. Mrozu dzisiaj rano było -20, a śniegu znikoma ilość. Lista różana imponująca Zamówienie już zamknąłeś czy jeszcze nad jakimiś się zastanawiasz?
Wiosna u Ciebie pełną gębą i oby tak dalej
Wiosna u Ciebie pełną gębą i oby tak dalej
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mariuszu wspomnienia z ubiegłego sezonu cudowne . Jestem pod wielkim wrażeniem efektów Twojej pracy . Wow, nie wiedziałam ,ze masz winnice produkt finalny prezentuje się znakomicie, profesjonalnie ...podejrzewam ,ze tak samo smakuje.
Zafascynowana Twoją bogatą listą róż , pozwoliłam sobie kilka wprowadzić na swoją listę chciejstw. Kurczę, przez kilka lat bywania na FO ileż ja już zapisałam notatników ze swoimi chciejstwami ogrodowymi . Niestety wciąż zmieniam , weryfikuję , niektóre bezpowrotnie poszły w zapomnienie jako te, które nie sprawdzają się w moim ogrodzie.Pozdrawiam serdecznie
Zafascynowana Twoją bogatą listą róż , pozwoliłam sobie kilka wprowadzić na swoją listę chciejstw. Kurczę, przez kilka lat bywania na FO ileż ja już zapisałam notatników ze swoimi chciejstwami ogrodowymi . Niestety wciąż zmieniam , weryfikuję , niektóre bezpowrotnie poszły w zapomnienie jako te, które nie sprawdzają się w moim ogrodzie.Pozdrawiam serdecznie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Dokładnie widać Mariuszu, że mieszkasz w strefie 7amaniolek pisze: tegoroczne kwitnienia
Dlatego z winogronem nie będziesz miał problemu, chyba, że ... z nadmiarem owoców
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariusz! teraz pewnie kwiatuszki zmarzły, szkoda że tak się spieszyły
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 mar 2017, o 14:48
Naprawdę piękny ogród, Twoja działka przeszła metamorfozę. Sam przez to przechodziłem więc wiem jaka to ciężka praca.