Ale ja w kwestii technicznej.
No może najpierw pytanie pomocnicze- co robisz z pigwą, że tak pięknie ci owocuje? Moja jak zaklęta- tyle lat już i nic.

W jakiś konkretnych proporcjach?krzysztof01 pisze: Do bagienka wprowadziłem mech torfowiec Sphagnaceae palustre ( chyba, w każdym bądź razie jakiś Sphagnaceae ) oraz płonnik pospolity Polytrichum commune.
Czy zamiast drobnego tłucznia granitowego można użyć otoczaków albo keramzytu? I jaką głębokość ma bagienko- bo sugerując się butelką na schemacie to nie jest głębokie.krzysztof01 pisze:Oto schemat budowy mojego bagienka.
I korzystając Krzysztofie twoje kilkuletnie już doświadczenie jakie owadożery byś polecił jako najbardziej wytrzymałe. No ja muszę jeszcze uwzględnić że w moich rejonach trochę zimniej.
Krzysiu jak się trzyma u ciebie kotewka orzech wodny? Wschodzi co roku? A tulejnik amerykański, strzałka wodna Sagittaria sagittifolia i pływacz zwyczajny?
W ogóle to jakie rośliny byś polecił do czka i stawu? Bo poszukuję fajnych roślin, ale przede wszystkim nieekspansywnych.
Co to za roślinka? Rojnikowiec?

Krzysztofie wędrując po twojej doniczce po raz kolejny od początku dotarło do mnie jaką masz wspaniałą kolekcję paproci i fajny cienisty zakątek.
W sprawie paproci będę cię jeszcze męczyć, ale tu już bliżej wiosennych zakupów.krzysztof01 pisze: widoczki z cienistego zakątka
.
Ach, jeszcze jedno. Pomost. Powiedz mi Krzysiu jak jest on mocowany do dna. U mnie nad stawem miał być mostek, ale po konsultacjach dałam się przekonać, że nie pasuje. Stanęło na pomoście.