Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Hej Anetko :wit

chyba Cię myślami ściągnęłam, bo właśnie wczoraj o Tobie myślałam, że długo na FO nie zaglądałaś.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Anetko,fajnie ,że się odezwałaś ,bo się o Ciebie niepokoiłam ,nie zazdroszczę Ci wstawania o 4 ,ja bym pewnie codziennie zasypiała,jak złapiesz troszkę czasu to zdaj relację z Twoich podróży i ogrodu,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani już zasiadłam z kawusią i zaczęłam odpisywać i dostałam tel i się muszę zbierać :lol:
Bardzo dziękuje, że pamiętacie , ja o Was też i z biegu zostawiam wrześniowe fotki i ciąg dalszy na pewno nastąpi ;:3 :wit

Ze starego sadu który idzie do likwidacji - zebrałam 3 taki skrzyneczki różnych starych odmian pysznych pachnących jabłek - soczki z marchewką pyszne z nich
Obrazek

Kotka sąsiada co dostała imię po swojej poprzedniczce czyli Zuzia - pilnuje mi plantacji 30 krzaczkowej poziomki przed podjadaczami w postaci żyjątek wszelakich, dzielnie na nie polując z entuzjazmem
Obrazek

A teraz coś na wyobraźnie - tutaj posadziłam tulipany w środku i hiacynty po brzegu z tej paczki - a te kamyczki to keramzyt który mi się nieopatrzne rozsypał. Używam go do wypełniania dołków pod cebulowe - jako drenaż. Dołek, na dno keramzyt, na to ziemia, na to cebulka na to ziemia... i tak z każdą z osobna cebulką... jest zabawa. Jednak przy zeszłorocznym sadzeniu, bez drenażu nie miałam ani jednego narcyza, i malutko tulipanów - bo cebulki zgniły ;:134
Obrazek

Obrazek
Cebulki z tej paczki to tulipany 10szt odm Banja Luka i 5 szt hiacyntów Jan Boss :uszy

Już zaraz po mnie przyjadą... więc wrzucę jeszcze zdjęcia cebulek, które jeszcze nie posadziłam... i życzę słonecznej przyjemniej niedzieli dla Waszystkich ;:3 :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko spore zakupy poczyniłaś ;:333 Hiacynty Jan Boss tez kupiłam...
Piszesz o drenażu,ja nigdy tego nie robię,przez to część tulipanów tracę bezpowrotnie.
Soczki z jabłek z marchewką mniam ;:224 Kotek dzielnie pilnuje poziomek ;:215

Pozdrawiam serdecznie i przesyłam moc buziaków ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Witajcie, bardzo dziękuje za wizyty, dziś byłam na działce po 9h w pracy... zakres prac działkowych... zakup ziemi kory.. posadzenie 4 tujek.. wykorowanie 12... i rozpoczęcie sadzenia cebulowych... szybko się ciemno robi więc zakres wykonania niewielki ale zawsze do przodu... :heja

Relacja z dziś :D
Posadzone nowe wrzosy, na wrzosowisku
Obrazek

Obrazek

Sadzenie i korowanie tujek
Obrazek

Reorganizacja trójkąta - koniec pseudożywopłotu z ligustru, który udaje że jest, a nikt go nie widzi - będą widoczne tuję (sporo się nakarczowałam korzeni i kamieni w ziemi, żeby oczyścić teren na sadzenie :twisted: )
Obrazek

Tuje dostały płotek
Obrazek

oraz cebule narcyzów i tulipanów w nóżki... jeszcze nie wszystkie cebule wsadziłam... koszyczki się skończyły :lol:
Obrazek

Taki zapasik na "czarną godzinę"
Obrazek

Dalie
Obrazek

Obrazek

Aniu Aness77 pod Twoim wpływem zakupiłam, widziałam u Ciebie na wątku ;:196
Obrazek

Bardzo Wszystkich ciepło pozdrawiam i jak troszkę czasu złapię, odpiszę na zaległe wpisy... zapraszam do mnie ;:304

Miłego wieczoru i Piątello ;:304
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zapraszasz Anetko to jestem, wpadłam zobaczyć co u Ciebie i widzę, że jesteś, że wzięłaś się ostro za sadzenie, no jak cebulowe zakwitną w tych tujkach, będzie ślicznie ;:215
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie Anetko, że wzięłaś się mocno do prac ogrodowych. To najlepszy relaks dla nas wszystkich, którzy kochamy roślinki. ;:108
W tym roku rozsypałam tą samą korę na rabatach i wyrosły smardze, więc przyjrzyj się dokładnie w przyszłym roku, czy też Ci coś nie urośnie. :)
Też nakupiłam masę cebul ostatnio i teraz główkuję, gdzie to wszystko zmieszczę. :lol:
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochani dziękuje że mi mimo niedoczasu towarzyszycie i Jesteście ;:138
Dla Wszystkich pamiętających ... dzisiejszy zachód nad działkami ;:oj
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko super,że działasz ;:108 Posadziłaś tuje,a ja jedną ostatnio też dokupiłam i posadziłam w luce przy płocie.
Po pracy poleciałaś na działkę,by pracować ? Masz powera nie ma co ;:224
Hiacynty capnęłaś? Piękne są,jeszcze czosnki dokupiłam w Castoramie :) Gazetki jak zawsze na swoim miejscu.To aktualne numery?
Zachód słońca cudo ;:167
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, zachód był dziś u nas niesamowity. Też pstryknęłam fotkę i wstawię później u siebie. :D
Chmurki te same. :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jaki cudny zachód słonka ;:167
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochani dziękuje za wizyty, wybywam na działkę, prowadzę od września reorganizację 3 rabat i jestem w niedoczasie. Wczoraj z dziećmi i rodziną T wybyliśmy na szlak do schroniska Błatnia w Brennej. Brenna zarówno wiosną jak i jesienią jest cudownym miejscem. Przymierzam się do nowego wątku podróżniczego... tylko ten niedoczas. Kocham polskie góry i pagórki - wiele miejsc Europy widziałam - ale żadne z nich, mnie tak nie wycisza, jak zwykłe polskie pagórki, porośnięte lasem mieszanym szemrzące strumyki i łąki porośnięte najbardziej pospolitą roślinnością ;:167 Wiosną soczysta zieleń a jesienią przebarwiające się liście, jakby malarz farbami naciapał gdzie popadnie i to jest piękno ;:oj

Zostawiam widoczek z trasy na Błatnie w Brennej ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ;:3 :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widoczki cudne ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

wiewioreczka pisze: Kocham polskie góry i pagórki
Masz rację!
Na Błatniej byliśmy ostatnio - teraz (czekamy na pogodę, bo po deszczach grząsko) pójdziemy na Trzy Kopce Wiślańskie, choć tam też już byliśmy idąc z Wisły :)
Bo jak napisałaś "Brenna zarówno wiosną jak i jesienią jest cudownym miejscem" ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Anetko, piękne podróże odbywasz :)
Tuje ładnie wyglądają, rzeczywiście lepiej o niebo niż ligustr ( liguster? ) Ja też muszę jeszcze teraz cztery tuje dokupić a za jakiś czas jeszcze ze trzy, właśnie w przerwy między innymi tujami. Chciałabym jakieś o żółto-złotych kolorach, ale muszę kupić to co szybko rośnie więc pewnie zielone zwykłe będą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”