W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonko w tym sezonie nie mogę dogonić swojego ogona ... stąd moja szybka bieganina równiez po forum ;)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko cudnie lilie Ci kwitną, a na pustynniki nie mogę się napatrzeć . ;:167
Widzę, że ten kolorowy nachyłek Ci przezimował, a mój Cherry Pie pomimo okrycia zmarzł. ;:224
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Iwona
Nie mogę się napatrzeć na Twoją różnorodność ogrodową - Ty chyba masz wszystko co ciekawe! Pięknie Ci już kwitną tawułki, moje starsze też nieźle wyglądają, ale muszę przyznać ze ze szczególna niecierpliwością czekam na kwiat tej od Ciebie. Delosprema tez imponująca. :wit
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękna kolekcja lilii :!:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Iwonko , co ja co , ale lilie to U Ciebie królują ;:oj
;:138 ;:138
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Beatko zwolnij troszkę, na nic Ci się zda ten pośpiech :wink:
Tajeczko teraz właśnie jest czas lilii i prawie co dzień jakaś nowa rozkwita, a na pustynniki to i ja się nie mogę napatrzeć szczególnie na ten różowy bo kwitnie mi pierwszy raz. Nachyłek bardzo ładnie przezimował i już ładnie się rozrósł i ładnie kwitnie, ciekawe czy kolejne zimy też tak dobrze przetrwa?
Ewa z tą różnorodnością to chyba ciut przesadzasz... choć faktycznie mam sporo różnych roślin, ale co ja poradzę że wszystko mi się podoba... no prawie wszystko, a szczególnie takie "rarytaski"...Tawułki już ładnie kwitną, a czerwona już praktycznie przekwita, Twoja pewnie zakwitnie w przyszłym roku.
Jacku, Tadziu dziękuję, lilie to jedne z moich ulubionych kwiatów a teraz to właśnie ich czas się zaczyna i choć dziś już nie będzie zdjęć lilii to jeszcze nie raz do nich powrócę, bo kolejne zaczynają już rozkwitać :tan
Na początek kwitnące tawułki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pokażę Wam też moje hortensje ogrodowe, które bardzo boją się szpadla i co roku kwitną (dodam że w ogóle ich nie okrywam niczym na zimę)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
A żeby było mało to jeszcze w tym tygodniu dostałam kolejną ;:224
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Skoro jesteśmy przy ogródkowych nowościach to pochwalę się nowymi nabytkami
modrzew
Obrazek
kalina
Obrazek
Na dobranoc dzisiejsze zachodzące słońce
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Iwonko pięknie Ci zakwitły lilie i tawułki,a z hortensji chyba "podwędzę" Ci szczepkę przy najbliższej okazji :D
Widzę,że nie próżnujesz,znowu nowe roślinki.
Nowy aparat i piękne zachody słońca pokazujesz ;:63
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ewa bardzo dziękuję za miłe słowa i cieszę się że podobają Ci się moje roślinki. Z szczepkami hortensji nie będzie problemu, jak coś jeszcze Ci się podoba to rób sobie listę i zapraszam jak nie będzie suszy to będziemy kopać.
ta jukka zakwitła u mnie pierwszy raz
Obrazek

Obrazek
nachyłek Ruby Frost kwitnie jak szalony
Obrazek
dzwonek Pink Octopus
Obrazek
mój mini skalniak
Obrazek
i roślinki na nim rosnące
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kącik ciemiernikowy, w środku posadzony Bez czarny Eva, niestety wszystko w tym roku jeszcze mało widoczne
Obrazek
takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na koniec roślinka (chwast) przywieziona z Włoch, wzięłam ją żeby zobaczyć co z niej wyrośnie i zakwitła bardzo ładnymi, drobnymi kwiatuszkami, ciekawe co to jest :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

ja nie wiem co to jest, ale ładnie kwitnie, czy pachnąco? też posadziłam czosnki w tym roku, fajne, prawda?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

A u mnie ta płacząca tawułka nie zakwitła w tym roku , muszę zdecydowanie znaleźć nowe miejsce dla tawułek.
Dojrzałam w tle ogromniaste kwiatostany pustynnika , no takie to tylko można zobaczyć u Ciebie i w kwiaciarni.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Za nachyłka 'Ruby Frost' należą Ci się brawa ;:63 Wiem, jak trudno go przezimować. U mnie nawet o wiele łatwiejszy 'American Dream' tej zimy miał problemy i muszę poszukać, czy w ogóle gdzieś odpuścił :?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko czy ta roślinka z Włoch zimowała już u Ciebie? Bardzo ładna. ;:108
Dziurawiec od Ciebie kwitł takimi ogromnymi kwiatami, cudne są . Jednak przez te upały po tygodniowej mojej nieobecności zaczęły więdnąć i nie zrobiłam fotki.
Nachyłek pięknie kwitnie. ;:138
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale Iwona tej tawułki z 5 fotki od góry to wcześniej nie widziałam - jaka to?
Ślicznie wygląda.
Do moich hortensji zastosowałam Twoją metodę straszenia szpadlem, normalnie ogrodówki odmówiły kwitnięcia. Jak nigdy! Ktoś zaczarował, czy coś im dolega? Twoje imponujące i stanowczo szpadla sie boją!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula witaj jak dawno nie czytała Cię na forum. Ta roślinka nadal pozostaje jako nn, niestety nie pachnie. Czosnki bardzo lubię wszystkie te rosną i kwitną już u mnie drugi rok.
Obrazek
Jolu skoro tawułki przestają u Ciebie kwitną to znaczy że czas ich przesadzić albo odmłodzić. Pustynniki faktycznie u mnie pięknie rosną ale wierz mi że w ubiegłym roku widziałam większe u Uli lawendy ale ona nie bardzo chce nam pokazywać swoje roślinki... :(
Obrazek
Jacku ta zima nie była taka ostra, zobaczymy jaka będzie następna i jak ten nachyłek przezimuje, ale on u mnie rośnie na przeciągu i skoro w takim miejscu przezimował to nie jest z nim aż tak źle...? Tego American dream posadziłam w tym roku niedaleko Ruby frost zobaczymy jak będą zimowały, ale ten dopiero zaczyna kwitnąć i ma takie maleńkie byle jakie kwiatki.
Obrazek
Tajeczko tą roślinkę przywiozłam wiosną, listki ma podobne do wyki i ciekawa byłam co z tego wyrośnie jak widać całkiem ładny kwiatek, muszę dać go do identyfikacji. Cieszę się że dziurawiec zakwitł i że się Tobie podoba, u mnie dziś też solidnie popadało i ma brzydkie kwiatki ale on będzie kwitł prawie całe lato.
Obrazek
Ewa ta tawułka to miniaturka - Astilbe "Perkeo", mała zwarta kępka. Ewa hortensje trzeba straszyć już od zimy :;230 u mnie to jak na razie działa, spróbuj może zadziała i u Ciebie i na drugi rok zakwitną.
Jukka w pełnym rozkwicie
Obrazek

Obrazek
widoczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na koniec efekt mojej dzisiejszej pracy - rabatka ziołowa, na razie niewiele na niej rośnie - dwie odmiany mięty, dwie szałwi, dwie macierzanki i tymianek, ale zamierzam tam jeszcze posiać szczypiorek, koperek i ......nie wiem co jeszcze :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iwonko, a ja cię muszę zapytać o czosnek główkowaty. Strasznie mi się ostatnio spodobał i che jesienią posadzić trochę. Powiedz mi, czy ona z kilka lat mi będzie kwitł, czy jest podovny do tulipanów, w tym sensie, że kwitnie ładnie pierwszego roku, a potem stopniowo ginie. Jak z nim jest?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”