Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Różane śliczności same pokazujesz Agnieszko u mnie doniczkowy "chipek" a właściwie "chipuś" już przekwitł...ale był jedną z pierwszych kwitnących w mojej doniczkowej różance... :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, prześliczne róże ! Szczerze podziwiam ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj,Aguś!Ostatnio tylko cichutko przemykam po ulubionych wątkach.Do ciebie też zaglądam,przystaję przy pięknie kwitnących roślinkach,zachwycam się i uciekam do rzeczywistości.Ale muszę ci powiedzieć,że różany ogród aż zachęca żeby w nim przysiąść,nacieszyć oczy barwami,powdychać różane aromaty....
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko i ja bardzo lubię to połączenie, tym bardziej, że na Andromedzie przez środek białych płatków, biegnie pasek takiej fuksji jaka jest kolorem róży :D

Iwonko te nasze roślinki rozrastają się błyskawicznie, szybciej niż się spodziewamy i wtedy konieczne są roszady ogrodowe. Przesadzanie, wykopywanie, przycinanie :lol:
Ale przynajmniej się nie nudzimy ...
Dziękuje za pochwałę koloru lakieru ;:224

Aniu Chippendale jest jedną z moich ulubionych odmian. W tym roku niesamowicie zachwyca mnie bujnością i długością kwitnienia ;:167

Ewuniu moja łapka, moja :lol: Lakier skutecznie maskuje przebarwione od wiecznego grzebania w ziemi paznokcie :;230
Chippendale to jedna z moich ukochanych róż ... jak dla mnie idealna ...

Grażynko zgadzam sie z Tobą w kwestii Chipka w całej rozciągłości. Uwielbiam tę różę :D
Zakwitła u mnie jako pierwsza i wciąż jest wspaniałym, pastelowym bukietem .
Co do braku miejsca.... w tym roku troszkę go zdobyłam.... z mojego ogrodu wywędrowało kilka pełnych taczek roślin... szczególnie dużo ogromnych host 8-)

Wiolu bardzo się ciesze, że tak odbierasz moje różyczki ;:196 Niektóre z nich naprawdę bajecznie pachną ...

Jagódko jeśli nie znajdziesz przetacznika, to moje propozycja wciąż jest aktualna. Szepnij tylko słówko ;:196
Jagódko takie niesztampowe kolory lakierów do paznokci bardzo lubię 8-) :lol:

Majeczko Chippendale faktycznie w tym sezonie jest bardziej różowy niż zwykle. Ja mam troszkę inaczej z barwami, bo uwielbiam gorące kolorki i najbardziej go lubię, gdy jest taki pomarańczowo-różowy. W ogóle mam kompletnego kręćka na punkcie róż w tych tonacjach, uwielbiam połączenie pomarańczu z różem i takie róże głównie sadzę ;:167
Pamiętasz nasze rozważania sprzed 2 lat na temat tych kolorów ??? :;230
Chopin jest podobnie jak Chipek jedną z moich ulubionych odmian róż.... prawdziwy kolos o klasycznym kształcie kwiatu i niesamowitej wielkości.... no i ten zapach ;:167

Maryniu mój Chipek też zakwitł jako pierwszy, uwielbiam tę różę i bardzo zastanawiam się co to by oddać, żeby posadzić jeszcze ze 2 krzaczki 8-) :lol:

Marysiu dziękuję ;:196 U mnie różyczek niezbyt dużo, ale uwielbiam je wszystkie .

Spacerek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

właśnie ten pasek zauważyłam ;:167 , za spacerek dziękuję, a teraz odpocznę przy tej studni- tu mi się teraz najbardziej spodobało
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś :wit
Przepięknie wygląda Twój ogród, różyczki bardzo ładnie go dekorują i zapewne perfumują :wink: Spędzanie wolnego czasu w tym przytulnym zakątku, otulona ich zapachem, musi być bardzo przyjemne ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Róże piękne! Ten ład i harmonia w Twoim ogrodzie ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś jak fajnie, że odezwałaś się. Już się zastanawiałam co się dzieje, że nie zaglądasz na forum. Tak myślałam, że mnóstwo obowiązków nie pozwala na pisanie. Ale fajnie, że jesteś ;:196
Dziękuję za miłe słowa o moim różanym kąciku :D

Dorotko bardzo zapraszam, bardzo miło wypoczywa się na studziennym stoliku wśród róż :D

Eluś witaj, ależ cieszę się, że zajrzałaś ;:196
Faktycznie odpoczynek wśród róż jest bardzo miły, ślicznie pachnie i widoczki kwiatowe sprawiają prawdziwą przyjemność :D W tym roku róże kwitną wyjątkowo bujnie. To chyba łagodna zima to sprawiła :D

Jacku bardzo dziękuję , miło mi, że tak odbierasz mój ogródek :D
Obrzeża znów kwalifikują się do przycięcia, bo trawa z wielkim uporem próbuje wedrzeć się na rabaty, więc ten ład jest troszkę zaburzony ... ale zaraz ją przytemperujemy 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Świetnie masz zorganizowane miejsce na biesiady. ;:oj Musi tam pięknie pachnieć różami. ;:224
Spacerek między rabatkami ;:111
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu miejsce jest faktycznie bardzo przyjemnie do odpoczynku i do biesiadowania :D Teraz czeka mnie wymiana blatu na studni, ponieważ ten z drewna jest już mocno zmurszały i zaczyna się kruszyć. Ale nowy blat już zamówiony, więc będzie przyjemniej :D
Tobie miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AGNESS pisze:Majeczko Chippendale faktycznie w tym sezonie jest bardziej różowy niż zwykle. Ja mam troszkę inaczej z barwami, bo uwielbiam gorące kolorki i najbardziej go lubię, gdy jest taki pomarańczowo-różowy. W ogóle mam kompletnego kręćka na punkcie róż w tych tonacjach, uwielbiam połączenie pomarańczu z różem i takie róże głównie sadzę ;:167
Pamiętasz nasze rozważania sprzed 2 lat na temat tych kolorów ??? :;230
Chopin jest podobnie jak Chipek jedną z moich ulubionych odmian róż.... prawdziwy kolos o klasycznym kształcie kwiatu i niesamowitej wielkości.... no i ten zapach ;:167

:wit Aga oczywiście, że pamiętam...... :;230 :;230 spodenki jeszcze mam, a bluzeczka już wymieniona na inną ale też pomarańczową :;230 Bardzo modne są ponownie takie zestawienia... róż przybrał odcień fuksji... ;:oj
Masz w ogrodzie ślicznie ;:167 miejsce do biesiadowania bardzo udane. ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju bardzo zadowolona jestem z tej mody, uwielbiam te połączenia. Nawet paznokcie i czasami usta tak maluję - róż z pomarańczem 8-) :lol:
A ostatnio widziałam różę właśnie w takim intensywnym fuksjowym różu z pomarańczem, jest przecudna, to Gebruder Grimm, znasz??? :D Powiem szczerze, że zdjęcia w necie nie bardzo mi się podobają, ale gdy zobaczyłam ją u Ewy Różanki, to dosłownie zaniemówiłam, cudna jest :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gebruder Grimm znam ze zdjęć... jest piękna i sporo jej można pooglądać na Rosebook.
Kup koniecznie, ona idealnie pasuje do Twojego ogrodu.
Jak, to robisz, że usta malujesz na te dwa kolory ;:oj czy jednocześnie ;:oj
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Co roku porusza mnie ogrom pracy jaki wkładasz w ogród. Widać, że zostawiasz w nim nie tylko resztki sił ale i ogromne serce!
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Pospacerowałam pomiędzy rabatkami , popodziwiałam różyczki , przed wyjściem przysiadłam jeszcze na ławeczce by zachłysnąc się zewsząd spływającymi zapachami .
Miło spędziłam czas , dziękuję ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”