Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś, jeszcze Twoich Rh nie strawiłam, a tu takie piękności zaserwowałaś ;:215 , kolejna to piękniejsza.
Białe kępy piwonii skradły moje serce i te maki kwitnące pomiędzy masą zieleni. Masz rację Twój ogród jest pełen kwiatów i nawet smok się w nim znalazł :D .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie jestem już zmęczona ,byłam dzisiaj w pięknym i ciekawym ogrodzie znajomych forumowiczów,ponieważ jest późno więc jutro do was napiszę a dzisiaj szybciutko,wstawię kolejne zdjęcia ,bo mam ich trochę i nie mogę zdążyć pokazać,więc zapraszam do ogrodu pełnego kwiatów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żółta Goldmine i ostatnia Coral Charm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Shirley Temple
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sarah Bernhardt
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima w innym miejscu
Obrazek

Obrazek

Róża Bajazzo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alexander Mackenzie
Obrazek

Mme Plantier
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do Tell
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sally Holmes
Obrazek

Zakwitły pierwsze róże w przedogródku sadzone w marcu i kwietniu tego roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piękny i duży klematis od Stasi
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu myślałam, ze pokażesz Semiplenę, bo pewnie już rozkwita ! moja mimo deszczu rozwinęła prawie wszystkie kwiatki.
A Twój ogród kipi kwieciem ;:219 Nowe róże ciekawe, a pierwsze kwiaty nie oddają całego uroku. Słoneczko wróciło ;:3 ale je niestety dzisiaj znowu do Krakowa więc Tobie życzę pięknego dnia w ogrodzie i buziaki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

U Ciebie Martusiu nie wiadomo co najpierw podziwiać, cudnie wszystko kwitnie ;:215
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Jak zwykle masz co pokazać kremowa piwonia i Queen of sweden Obrazek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marto!
Twój ogród jak zwykle piękny! Jak nazywa się żółta róża z ostatniego zdjęcia?
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu ogród cudowny, królestwo piwonii na przemian z różami. ;:167 Wspaniałe widoki.
Miłego wieczoru. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,Czaruś jest świetny :tan

Kasiu,mam dużo goździków,może nie wszystkie pokazuje,bo już gubię się w tych kwiatach,róże zaczynają kwitnąć i myślę ,że pokażą się z dobrej strony,miło ,że się nie nudzisz w moim ogrodzie,może zakątki takie same ,ale ciągle coś w nich kwitnie innego,pozdrawiam ;:196

Madziu,ten kotek jest bardzo samodzielny ,doskonale sobie radzi wszystko robi jak potrzeba i jest zupełnie bezobsługowy ,ma w miseczkach co potrzeba ,doskonale sobie sam dozuje ,wie gdzie się załatwić i troszkę sie pobawi ,potem prześpi i jak by kotka nie było,nie płacze ,jest bardzo pogodny,u mnie też popadało i tak roślinki odżyły,piwonie dalej kwitną ,i dochodzą następne ,późniejsze kwitnienia następnych odmian :wit

Marysiu,,u mnie wczoraj w nocy podlało z nieba ,była burza,ale nie zrobiła szkód,ja też padam wieczorem ,mimo ,że nie robię w ogrodzie ,ale tyle jest innych rzeczy do zrobienia ,to syzyfowa praca,u mnie też niektóre piwonie przekwitły ,ale dokwitają nowe odmiany,pozdrawiam ;:196

Ala,ogród oszalał ,tak kwitnie ,w którą stronę głowę odwrócisz to kwiaty,kotek bardzo samodzielny ,może i myszy będzie tłukł ,miałam dwie babcie ,ale te piwonie jak pisałam wcześniej są od znajomych babć ,moja ta babcia Waleria i Marysia,dzięki za życzenia zdrowia ,bo bez niego nic nie ma,pozdrawiam

Marysiu,ogród odżył po deszczu i ja też ,bo nie muszę podlewać po 5-6 godzin,ale dzisiaj już dosuszyło i jak nie popada to znowu ogród uschnie na wiór ,buziaczki ;:196

Aguś dziękuję ,piszesz tak miło ,że mnie jest weselej ,że mogę sie z Wami podzielić tym ogrodem i jeszcze się podoba ,piwonie moje najulubieńsze kwiaty cieszą swoimi cudnymi płatkami i zapachem,będą kwitły jeszcze następne odmiany,więc zapraszam,pozdrawiam ;:196

Beatko,warto robić te kompoty ,bo są pyszne ,ja już zrobiłam z truskawek ,teraz będą robione z agrestu i porzeczek,oczywiście jak owoce będą miały dojrzałość konsumpcyjną ,jeszcze troszkę trzeba zaczekać,miło Cię widzieć w moim ogrodzie,i serdecznie zapraszam znowu ,bo ogród dopiero zaczyna kwitnąć ,wiec będzie ciąg dalszy,pozdrawiam :wit

Sabinko,będą inne zdjęcia Sarah Bernhardt,bo dopiero zaczęły u mnie kwitnienie,niektóre odmiany są tak do siebie podobne,że trudno je odróżnić ,a jeszcze niektóre piwonie na jednym krzaku mają różne kwiaty,tak podobnie jest u dalii,zakwitają jeszcze nastepne odmiany ,wiec zapraszam ;:168

Helenko,miło,że podobają sie piwonie ,ja jestem nimi zauroczona,i chociaż jedna powinna być w ogródku :uszy ,u mnie też padało i była burza,ogród bardzo się odświeżył ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,smok w ogrodzie najważniejszy ;:306 ,a kwiatów codziennie przybywa ,wiec zapraszam znowu ;:168

Marysiu,semiplena jeszcze nie rozkwitła cała ,u mnie trochę później wszystko jak u Ciebie,pokażę ,ale jeszcze mało kwiatów,te wszystkie sprawy ,które musimy załatwiać to taka zmora dla nas,myślę,że będzie sporo ciekawych nowych róż,będę je pokazywać ,wiadomo ,że tych kwiatów nie będzie może dużo ,chociaż na niektórych pączków jest bardzo dużo,ale już się zorientujemy jak będzie wszystko wyglądać ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,miła jesteś z pochwałami dziękuję ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko,ogród kwitnie ogromną ilością kwiatów,coraz to nowe odmiany piwonii i róż zakwitają ,więc zapraszam znowu na spacerek ścieżkami wśród kwiatów ;:65

Beatko,nie znam nazwy tej róży ,bo nie mam tam karteczki,jutro jeszcze sprawdzę ,dziękuję za miłe słowa ;:168

Tereniu,cieszę sie ,że mogę podzielić się tym ogrodem z Wami,i że podobają sie moje roślinki,to tak bardzo miło się czyta,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,zapraszam gorąco sympatyków tego ogrodu na dalsze spacery wśród róż i piwonii

zakwitają następne odmiany piwonii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Goldmnine
Obrazek

Obrazek

Feather Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White Cap
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bajazzo
Obrazek

Obrazek

Semiplena rozpoczyna kwitnienie
Obrazek

Obrazek

A.Shropshire Lad
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś wszystkie kwiaty u Ciebie takie piękne ;:333 i tak pięknie ze sobą zestawione ;:333
A te ścieżki lubię takie :D Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Martuś, dużo jeszcze piwonii ma Ci zakwitnąć, bo zawału dostanę ;:306 . Dochodzę do wniosku, że białe piwonie nabardziej mi się podobają, trzeba kupić i znowu będę pare lat czekała na pierwszy kwiat :;230 . Cudne te Twoje ścieżki, a kąpiel w basenie wśród piwonii musiała być bardzo relaksująca. :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś wszystko popodziwiałam. ;:oj Alejka z białymi piwoniami po obu stronach cudnie skomponowana. ;:138 Bu-Te z liliowcem i ostróżką przepiękna, podobnie Feather Top z bodziszkiem. Róże z przedogródka będę specjalnie podglądać. :D Deszczu życzę Tobie i sobie. :wit
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne piwonie szczególnie ta Sarah Bernhardt.Fajnie masz tak dużo miejsca na piwonie ,róże aż nie chce się wychodzić z ogrodu ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Rano chciałam napisać, ale mi prąd wyłączyli. Stale mamy takie mikrowyłączenia i nie wiem dlaczego :wink:
Śliczne ale i dziwaczne niektóre piwonie np. ta pierwsza a ta druga przypomina sadzone jajko :D Teraz to nie wiadomo co chwalić piwonie czy róże bo razem kwitną :lol: Pozdrowienia dla Zuzi , coś chyba ją wyciągnęło ;:224
Martusiu dzień spędzony w ogrodzie to dobry dzień ;:333 a pracy stale jest pełno! Życzę dobrego wieczoru i całusy zostawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”