Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Ależ ten floks jest śliczny ;:oj
Kępy chabrów też ładne ;:108
Ogólnie zawsze narzekasz,że to wypadło,tego nie ma,a ile kwiatów na fotkach,coś kręcisz ;:173
Powaliła mnie biała ściana z czarnego bzu ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale masz super widoczki
Żal tych starych drzew, bo robią niesamowity klimat.
Ja bym nie rezygnowała z rabaty cienistej w tym miejscu.
Wytnij chore, a posadź nowe, Fakt, że trochę minie zanim urosną, ale kiedyś urosną. A na razie możesz zawiesić na roślinami cieniówkę, żeby mieć mniej roboty z przesadzaniem
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Mati narzekam bo naprawdę dużo roślin straciłam i to tych najdroższych, ale zostało co nieco do pokazania. W większości to te same rośliny tylko z różnych miejsc i tak mniej więcej przez 3 tygodnie :;230 aż skończą kwitnąć.
Nie wiem co Cię tak rozbawiło w moim zielonym buszu który niedługo będzie białym czarnym bzem ;:306 tak dziwnie to brzmi ale wiadomo chyba o co chodzi :) .
Floksa będę jesienią rozsadzać to mogę Ci uszczypnąć, jak się przypomnisz a chabry też damy radę podzielić. Także zapisz sobie.

Gosia tak to prawda robią klimat. Najgorsze jest to że np. takie drzewo stoi ;:202 , rośnie, żadna wichura go nie ruszy.
Obrazek
Może dlatego, że wiatr przez środek przewiewa :;230 a piękne świerki i sosny poszły.
Co do wejścia i małego cienistego zakątka radą męża staram się omijać to miejsce i udawać, że nic nie widzę( wjeżdżając na działkę odwracam się w drugą stronę). Na razie tak jest, a ja się wzięłam za rabaty na środku działki i warzywniak.

Skraj lasu
Obrazek

Pod Leosiem coraz bardziej mi się podoba. Miał to być biały zakątek ale na razie coś tego białego nie widać :;230 ale i tak jestem zadowolona.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój nowy nabytek za 5 zł , jak go wsadziłam to sobie przypomniałam, że chyba taki już takiego mam tylko jeszcze nie kwitnie ;:306
Obrazek

Rdest od Marty pięknie się rozrasta, paproć jedna ostała ale też ładna.
Obrazek
Obrazek
Tiarelli 'Candy Striper' przesadziłam i jej służy nowe miejsce.
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To by było na tyle, miłego oglądania.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko śliczne zdjęcia! bardzo lubię chodzić po Twoim ogrodzie. Koronkowe orliki, wszelkie pierwsze kwitnienia ;:333 Znowu niestety napiszę zbrakło mi bocianów :D Z tego miejsca bije spokój! ;:168
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dorotko, rabatki cieniolubne ślicznie wyszły...nie mogę się napatrzeć :D Pobuszuj w wątku sprzedażowym, szybko zapełnisz miejsce po utraconych roślinach. Zdobyłam ostatnio coś fajnego do cienistych miejsc, foto wrzucę do wątku...tylko nie wiem czy te roślinki przetrwają zimę. Pasowały by na Twoich podwyższonych rabatkach ;:108 Co się dzieje w oczku wodnym, roślinki rosną :?:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu bardzo dziękuję ;:196 , jak to bociana nie ma , spójrz tam wyżej nad rdest :;230 .

Rdest od Marty pięknie się rozrasta, paproć jedna ostała ale też ładna.
Obrazek

Aniu dziękuję, staram się, kora trochę porządku wprowadziła. Zaraz zerknę co nakupiłaś. W oczku nic się nie dzieje, rośliny słabo przyrastają, woda robi się gęsta ;:223 , teraz muszę jakąś fontannę puścić, żeby napowietrzyć, chyba. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nooo teraz widzę! dziękuję ;:168
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Super te zakątki leśne! I fajny bodziszek ;:333
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Dorotko. ;:196
Zakątki pokazujesz super. Cienia u Ciebie też sporo, to i cienioluby dobrze rosną.
Straty zawsze bolą, żal roślin i pieniędzy przecież też.
Lubię te Twoje brzozy.
Pozdrawiam serdecznie. ;:167
Napiszę PW.
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu specjalnie dla Ciebie, pamiętałam o Tobie w weekend :wink: . Niestety nie udało się jeszcze małego uchwycić, albo małych, bo są za małe :;230 .
Obrazek
I dwa, ale jeden się wypiął ;:185
Obrazek
Moje nowe gołębie, jakaś inna odmiana niż sierpówki , ale wielkie i też parka ;:oj
Obrazek
Obrazek

A to już niespodzianka, jak się uda to w domku dzieci będzie sześć małych pliszek siwych. Dzieciaki mają zakaz zabaw w domku :wink: .
Obrazek
I niestety przykra wiadomość, w gnieździe dudka, duży dudek też został zjedzony. Co to za potwór u mnie żeruje ;:202 .

Jacku mi też się coraz bardziej podobają te leśne części ;:224 . Dla Ciebie moje bodziszki( jeszcze nie wszystkie), niektóre pojedyncze, a niektóre już ładne kępy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przerwa techniczna ;:306 .
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko Jak się cieszę, że zajrzałaś do mnie ;:196 . Dziękuję za komplementy, cienioluby mają się dobrze w te upały. U mnie znowu mało pada , w piątek z 10 minut, boję się że będę miała powtórkę z zeszłego roku. ;:223 Ostatnio czytałam, że rośliny można przyzwyczaić do braku wody, podlewać rzadko a dużo, wtedy wytwarzają głębsze systemy korzeniowe, tak samo trawa. Nie wiem ile w tym prawdy, ale część roślin, chyba się przyzwyczaiło do weekendowego podlewania ;:306 .
Dla Ciebie moja orliki, dalej mają się dobrze ;:138 , nie mam dużo odmian, ale ładne kępy już porosły.
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek

To już było ostatnie , obiecuję więcej orlików nie będzie:;230. I specjalnie dla Ciebie brzozy w tle.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

O ;:oj - stawik się buduje :D :D :D Pewnie będą nenufary. Rdest i orliki bardzo subtelnie się prezentują, co uwielbiam.
Tragedia z tymi dudkami - ja codziennie z bólem obserwuję sroki, sójki i wrony czatujące na wylatujące z gniazd młode osobniki drozdów, kosów i niezliczonej ilości mniejszych ptaszków ;:145 Mam nadzieję, że zabójca dudków nie wypatrzy maleństw pliszek.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko naprawdę bardzo mi się u Ciebie podoba. Leśne zakątki sa tak klimatyczne, że mam ochotę wsiąść w autobus i posiedzieć sobie w ich pobliżu. Piękne, przestrzenne aranżacje. Brawo! ;:180
U mnie rośnie rdest wredota. Drugi sezon nie kwitnie.Stanowisko ma półcieniste, doprawdy nie wiem o co mu chodzi? :oops: Chyba pogrożę łopatą. ;:224
Orlików to Ty masz całą plantację Kochana! ;:224 Świetnie wyglądają takie łany. Na dodatek to takie wdzięczne roślinki.
I bardzo przykro mi z powodu dudka. Ciekawe co go zeżarło? :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale porządek ;:173
Coraz ładniej się u Ciebie robi.
I ten widok zza płota.
Sielanka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani jeśli chodzi o rodzinę dudków obstawiam koty sąsiadów, choć może zaskrońce? ;:24 bo kot by nie wsadził tak głęboko łapy...

Aniu ;:196 , uwielbiam już orliki i rdest, uwielbiam też irysy, piwonie, róże, a czego ja nie uwielbiam ;:306 . Zaczęłam sobie zdawać sprawę , że nie wszystkie kwiaty będą u mnie rosły, a jeszcze jedno, zmienia mi się koncepcja, większe plamy jednego gatunku, a nie tak nawtykane. Człowiek się całe życie uczy, ja się uczę pielęgnacji roślin, zakładania ogrodu i doboru kompozycji. Oczko powstaje powoli, teraz to w ogóle budowa stanęła, może w lipcu, sierpniu, zobaczymy jak z kasą będzie, wpierw musimy uporać się z domem.

Aneczko ;:196 przyjeżdżaj , ciepły chłód, ławeczki, wszystko czeka i zaprasza. Dziękuję staram się coś fajnego wymyślać, choć nie dla każdego może to być fajne ;:306 . Ważne żebym ja się dobrze w ogrodzie czuła, ale jest mi bardzo przyjemnie i miło jeśli komuś patrzenie i przebywanie w nim też sprawia przyjemność. Jeśli tak jest, to tym bardziej jestem szczęśliwa. Nie wiem co masz za rdesta wredotę ;:306 mój jest milusiński bo ładnie się rozrasta, także zapisuj, podzielę się. Orliki koniecznie muszę dokupić inne odmiany, za mało, stanowczo za mało mam.

Dziś orlików nie będzie :;230 będą iryski, moje nowe love. ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tu złapałam jakiegoś robaczka, ale ma fajny kolorek :D .
Obrazek Obrazek
Ten po rozwinięciu się przechylił pod ciężarem kwiatu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”