Florku! Jak zwał, tak zwał! jest piękna i fotogeniczna! Mam nawet 2 kępki więc na pewno będzie dla Ciebie. Ma taka piękną głęboka czerwień a mimo to ładnie na zdjęciach wygląda! Ja nadal czekam aż się rozkręci, bo kwitną pojedynczo, gdzieniegdzie, a ja czekam na ten wybuch kolorów i jestem ciekawa efektu moich nasadzeń
Karola! Hortensja jest dość leciwa. Nawet nie wiem, co to za odmiana. Dała już nawet sama z siebie kilka odrostów, które wydałam. Nie dbam o nią, tylko podlewam jak jest susza i wiosną (jak nie zapomnę) sypnę jej coś w nóżki.
U nas nie było gradu, ale deszcze zrobiły swoje. daliom może zaszkodzić jedynie silny deszcz z wiatrem, jak kwiaty nabiorą wody, a wiatr je poprzewraca. Ja staram się nie dawać tyczek do dalii, bo szpecą widok. Ale jak widzę, ze dalie się chylą - wbijam tyczkę i podwiązuję.
Black Rose! To Eucomis! Zmieniłam mu w tym roku miejsce, więc nawet ładnie zakwitł. Niestety pozostałe dwie sztuki puściły tylko liście
Marta! Dziękuję Ci bardzo! Cieszę się, że Ci się podobają!

I Ty się doczekasz swoich dalii, ale jak pisałam Florkowi, dopiero pojedyncze sztuki zakwitły więc cieszyć się dopiero będę!
Czekaj
Kasiu, czekaj! Będę na pewno!
Wczoraj koszenie - kwiatków na trawniku już niema!

Trudno - zakwitną następne!
Po koszeniu przechadzka z nożycami i pielenie gdzieniegdzie. Wieczorem pięknie pachniało w ogrodzie, trochę posiedziałam kiedy lampiony się zapaliły...
Na dziś: