Begonie z nasion cz.1
-
- 10p - Początkujący
- Od: 4 lut 2015, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Begonie z nasion
Jolu nie zauważyłam żeby w ziemi coś biegało to może rzeczywiście jakiś grzyb...wlaśnie ratuję co się da, mam nadzieję że się uda
-- 23 mar 2015, o 21:11 --
Margo dziękuję za podpowiedź nie mam niestety tego preparatu ale jutro z samego rana będę szukać w sklepach. Jedyne co znalazlam w zapasach to Polysect ale to raczej na mszyce,
-- 23 mar 2015, o 21:11 --
Margo dziękuję za podpowiedź nie mam niestety tego preparatu ale jutro z samego rana będę szukać w sklepach. Jedyne co znalazlam w zapasach to Polysect ale to raczej na mszyce,
Pozdrawiam
Asia
Asia
Tak, tak Małgosiu. Grudzień i doświetlenie i cudnie wychodzi. Ja nie doświetlałam tak jakoś specjalistycznie, tylko zwykłą lampką, którą się mocuje do półki nad biurkiem z energooszczędną żarówką ledową. Przyczepiłam ją do klamki przy oknie.
-- 23 mar 2015, o 21:18 --
To Asieńko masz grzyba. Spryskasz to uratujesz nie martw się. Tylko zadbaj o te w miarę zdrowe. O te uschnięte nie ma sensu.
-- 23 mar 2015, o 21:18 --
To Asieńko masz grzyba. Spryskasz to uratujesz nie martw się. Tylko zadbaj o te w miarę zdrowe. O te uschnięte nie ma sensu.
- Margo_margo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asia, powinien być w każdym sklepie ogrodniczym bez problemów. Jak przepikujesz to prewencyjnie podlej i powinno być dobrze. Jak powiększysz moje zdjęcie bulwiastej zauważysz na środkowej takie lekko "brudne", brązowawe miejsce- to właśnie zaczątek zgorzeli. Im mniejsza siewka tym trudniej uratować ale masz duże szanse. Rano dostały Previcur wszystkie. Trzymam kciuki
Jola- ja doświetlałam też zwykłą biurkową lampką z żarówką energooszczędną. Nawet takie doświetlanie dużo dawało
Najbardziej ta lampka podobała się pomidorom
Jola- ja doświetlałam też zwykłą biurkową lampką z żarówką energooszczędną. Nawet takie doświetlanie dużo dawało
Najbardziej ta lampka podobała się pomidorom
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trudno do następnego roku.otojolka pisze:Niestety Mariolu w tym roku na pewno jest za późno.
Mariolu. Tak do przyszłego roku. To naprawdę przyjemne roślinki. Może nie wielce spektakularne ale skromnie piękne i latem bezproblemowe.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Amarylis Twoje też piękniutkie - po ile tam w oczku masz popikowane po jednym?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
Aniu Niestety nie jestem tak precyzyjna jak Ty, w "oczkach" jest po 2 do 4 siewek. Jak robi się za ciasno, to pojedyncze sztuki wyrywam Pozdrawiam
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Amarylis oj tam oj tam wyrywasz i wyrzucasz?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- IzabelaB
- 10p - Początkujący
- Od: 4 lut 2015, o 12:37
- Kontakt:
Mi zawsze szkoda wyrzucić, a już szczególnie jak sieję mix - wydaje mi się, że te mniejsze to może inny kolor.
Myślałam, że już z moich nic nie będzie - wysiałam w połowie lutego i są mikroskopijne, ale spróbuję rozpikować...może nabiorą rozpędu.
Myślałam, że już z moich nic nie będzie - wysiałam w połowie lutego i są mikroskopijne, ale spróbuję rozpikować...może nabiorą rozpędu.
Izo. Po każdym pikowaniu nabierają rozpędu. Przesadzaj jak najszybciej.
- Prymulka
- 100p
- Od: 17 lut 2015, o 22:15
Piękne te Wasze begonie moje z bulw mają już, albo dopiero pokaźne kiełki
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)