Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Justynko orange prześlicznie kwitnie ;:138 , masdevallia ma coraz większe te łabądki ;:224 już niedługo zobaczymy ich śliczne buźki. :tan
I gratuluję paczusiów na Cischweinfii dasyandrze. ;:180
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet- obysmy zobaczyli te buźki na masdevallii.. Ciągle się ich uczę ;:224 Dziękuję w imieniu Cischweinfi d. ;)

A teraz obiecana fotorelacja z otwierania się pączuszków na mojej Asc. Princess Mikasa Blue ( jestem w niej zakochana):
14.07.2011

Obrazek

15.07.2011
Obrazek

16.07.2011
Obrazek

A dziś...już w pełni rozkwitu są dwa kwiatki...jest cudna. Ma delikatną krateczką, a przy warżce, są mocniejsze "plamki" fioletowe. Kolor jej jest bardzo trudno uchwycić. W rzeczywistości ma kolor delikatnego fioletu, wpadającego w błękit...

"Uśmiecha" się do margaretki:

Obrazek

W ;:3 :

Obrazek

Oraz dwie fotki z cyklu " Książę i Księżniczka" (przepraszam za bałagan w tle ;:224 )

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko obiecuję że tylko jak rozkwitnie specjalnie dla Ciebie zrobię sesyjkę foto .
Gratuluję zapędzikowanego storczysia i cieszę się razem z Tobą że będę mógł obejrzeć kwiatki choć tylko fotki . Na razie wygooglowałem sobie i wiem czego oczekiwać , kwiatuszki zasługują na miano mikrusów.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Zobaczymy, zobaczymy. ;:108

A księżniczka ;:224 cudna, z księciem przepięknie się komponuje ;:138 z margaretką zresztą też. ;:138
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Nie dziwię się Tobie że się zakochałaś w Asc. Princess Mikasa Blue , ale czy z wzajemnością bo te zalotne spojrzenia w kierunku margaretki są dwuznaczne.... :;230
Przepiękna kolorystyka ;:224 nic tylko czekać na każdy kwit i upajać się jego widokiem.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, tak sobie czytam, patrzę, patrzę i nagle przyszło mi do głowy, że będzie bardzo przyjemnie przeczytać Twój wątek w długie zimowe wieczory ;:108 Tylko nie wiem czy się nie;:145 z tęsknoty za tymi chwilami :roll:
Piękna Vandowata ;:180
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko cudna vanda ;:224
Moja jednak wyprzedziła Twoją :tan , pierwszy kwiatek rozwinął się w czwartek, obecnie mam 4 rozwinięte.
Piękne zdjęcia ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Justynko waśnie nadrobiłam zaległości uffff :oops:
Uwielbiam Twoje relacje owocowo- storczykowe mniam nie wiem co bym najpierw schrupała ;:224 ;:224
Cattleya forbesii i Asc. Princess Mikasa Blue - ;:180 ;:180
Brassia pięknie Ci przyrasta moja dziś zakończyła kwitnienie, maluszki fajnie rosną - jeśli coś pominęłam - wybacz ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Sesyjki tylko pogratulować ale jak się ma takich modeli to sama przyjemność ;:180
Książe został doprowadzony do kwitnięcia przez Ciebie? jeżeli tak to zdradź jak postępować z Vandą by zechciała na nowo puścić pędzik:)
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Marwes- będę niecierpliwie oczekiwać tego kwiatuszka ;:224 Oj tak...będa mikrusowe kwiatuszki. Podobają mi się teraz właśnie takie maleństwa storczykowe. Szukam odmian pachnących, ale bywa, że nie znajduję takich informacji o rzadkich storczykach ;:224
Wiesz, kocham moje storczyki. Ale te, pierwsze kwiaty na danym gatunku orchidei, są dla mnie wyjątkowe i ...najważniejsze.

Arlet- dziękuję w imieniu mojej "pary książęcej" ;:108
Dziś kolejne fotki...może tylko jedna...bo czasu brak...

Lucynkof- ja też zamierzam przeglądać go zimą. Ale...nie wszystkie fotki wstawiam, więc w długie, ciemne wieczory wkleję czasem fotkę z letniego kwitnienia ;)
Dziękuję w imieniu Ascocendy za miłe słowa.

Mis20/Asiu- no...piękna... Ja się cieszę, że Twoja była pierwsza. Chcę utrzymać na mojej kwiaty, jak najdłużej. Niedługo Przyjeżdża do mnie Katarzynka575 w odwiedziny i być może Ujrzy Princeskę w kwiatach - "na żywo" :tan

Venus9- hihi..ja nie mogę nadążyć za moimi storczykami ( zwłaszcza, że teraz mam na głowie doniczkowce, storczyki i ogrodowe kwiaty).
Cieszę się, że Nadrobiłaś zaległości, teraz będziemy je na bieżąco podziwiać...
Szkoda, że przekwitła już Brassia, ale pewnie ładnie przyrasta i będą kiedyś nowe kwiatuszki ;:108

Anjju- dziś była kolejna sesja zdjęciowa...
Co do Vandowatej, to została kupiona na przecenie ( za 45zł ;:224 ) nie widziałam jej kwiatków - choć znałam ich kolor. Mam ją od paździerika. Dwa razy w tygodniu ją moczę po kilka godzin. Była nawożona kilka razy.
Wiosną ( gdzieś w kwietniu) wywiozłam ją do budynku na działkę. Było tam chłodno około +17 stopni, wtedy też przez 6 tygodni rzadziej ją moczyłam. Raz w tygodniu i tak do połowy maja. Potem już normalne moczenie dwa razy w tygodniu. Nie musiałam długo czekać na pędzik, pojawił się bodajże końcem maja lub początkiem czerwca i dziś już kwitnie...

Miau- dziękuję ;)

Dziś dokonałam kolejnego odkrycia...tym razem nie pędzik, ale...powąchałam mojego pomarańczka i...pachnie konwaliowo. Również różowy peloric (landrynkowy) pachnie słodko.
Bardzo się cieszę z tych wieści, bo uwielbiam pachnące storczyki ;:108

Rodzinka kwitnących...

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko cudowne zdjęcie rodzinne :;230 na tle zieleni ;:224
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Gratuluję kwitnienia Ascocendy ;:63 Śliczna jest :D Kwitnące na tle zieleni wyglądają pięknie ;:92
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Justynko fantastyczne kwitnące okazy ;:108 ,a vandeczka to moja faworytka bo jestem fanką tgo właśnie gatunku :) W ogrodowej scenerii wszystkie są urocze a ;:3 dodaje im blasku ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”