Męczennica (Passiflora) - uprawa,pielęgnacja cz.2
- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Męczennica (Passiflora) - uprawa,pielęgnacja cz.2
Moja tak wyglądała w ubiegłym roku(miała mnóstwo plamek) i myślałam , że to z braku wody albo nadmiaru słońca.
W tym roku dopiero się zbiera po perturbacjach związanych z za wczesnym wystawieniem do ogrodu.Wystawiłam i wyjechałam na tydzień a przyszły przymrozki.
dagg ! Dzięki więc za informację o oprysku bo jakby co to nie będę filozofować tylko spryskam skrzypem.
W tym roku dopiero się zbiera po perturbacjach związanych z za wczesnym wystawieniem do ogrodu.Wystawiłam i wyjechałam na tydzień a przyszły przymrozki.
dagg ! Dzięki więc za informację o oprysku bo jakby co to nie będę filozofować tylko spryskam skrzypem.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 gru 2013, o 18:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
janek45 Trzymam je w doniczce o średnicy 13. Pierwszy trzymam na parapecie okna wschodniego a drugi na dworze. Drugi gorzej wygląda niż pierwszym. A zdjęcie co umieściłem to pierwszy to ta brązowa doniczka a drugi biała.
W zeszłym tygodniu u pierwszego pojawił się charakterystyczny liść i zatrzyma, a obecnie nie rośnie nowego :/
W zeszłym tygodniu u pierwszego pojawił się charakterystyczny liść i zatrzyma, a obecnie nie rośnie nowego :/
Gdyby skrzyp nie wystarczył to polecam Amistar, ja nim pryskałam właśnieOsmunda pisze:Moja tak wyglądała w ubiegłym roku(miała mnóstwo plamek) i myślałam , że to z braku wody albo nadmiaru słońca.
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Dziś przyglądając się moim Passiflorom rosnących w zadołowanej dużej donicy.Rosły przy metalowej dużej pergoli mocno zarosły ją. I pomyślałem jak ja je schowam na zimę wraz z tą metalowa pergolą.I postanowiłem ją zdjąć z tej pergoli zrobiłem kratkę i wniosłem na balkon.
Tu będę owijał kratkę-podporę pędami niech się rozrasta,kwitnie błękitna i Eliot czekam na Victorię.
---20 lip 2016, o 20:59---
Passiflora Eliot .
---1 sie 2016, o 10:38---
Następne kwitną.
Tu będę owijał kratkę-podporę pędami niech się rozrasta,kwitnie błękitna i Eliot czekam na Victorię.
---20 lip 2016, o 20:59---
Passiflora Eliot .
---1 sie 2016, o 10:38---
Następne kwitną.
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Moze mi ktos podpowie,co zrobic .Kupilam piekna passiflore z mnostwem pakow.Niestety nie rozwijaja sie tylko spadaja.Co jej dolega?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może przelana?
Wartało by też spojrzeć w korzenie, delikatnie wyjąć bryłę z doniczki, być może są ślimaki w podłożu ( tak miałam przy ostatnim zakupie marketowym).
Wartało by też spojrzeć w korzenie, delikatnie wyjąć bryłę z doniczki, być może są ślimaki w podłożu ( tak miałam przy ostatnim zakupie marketowym).
-
- 50p
- Od: 21 paź 2009, o 12:07
Pozdrawiam Aga
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
A teraz wygląda tak ale chyba już nie zakwitnie w tym sezonie Janku, a co na jesieni wnosisz do domu
do przechowania przez zimę
ma być niebieska stoi na balkonie a przycinasz na jesieni
do przechowania przez zimę
ma być niebieska stoi na balkonie a przycinasz na jesieni
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam