W ostatnim tygodniu lutego.Mirek19 pisze:Agnieszko,
Kiedy wysiewałaś rzodkiewkę do gruntu?
Ja wysiałem ponad tydzień temu i ...cisza
Rzodkiewka (Raphanus sativus)Rzodkiew zwyczajna.cz.1
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rzodkiewka- wszystko o popularnej rzodkiewce Raphanus sativus-Rzodkiew zwyczajna
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Re: Rzodkiewka- wszystko o popularnej rzodkiewce Raphanus sativus-Rzodkiew zwyczajna
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja siałam 9 dni temu, jeszcze cisza...
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Ja wysiewam za cztery dni. W tunelu rośnie mi całkiem spoko i nie idzie w nać tak bardzo, a jest to zasługą chyba folii bez barwnika. Zakupiłem taką niemieckiej firmy. Wcześniej miałem UV4 zieloną i UV5 różową ale te się bardzo szybko psują.
A będe siał carmen, silesia, krakowianka i jakąś włoską odmianę. Aha i jeszcze justynka z Legutko. Rzodkiewki o dużym zgrubieniu w tunelu w 80% szybko idą w kwiaty.
A będe siał carmen, silesia, krakowianka i jakąś włoską odmianę. Aha i jeszcze justynka z Legutko. Rzodkiewki o dużym zgrubieniu w tunelu w 80% szybko idą w kwiaty.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Rzodkiewka chyba nie lubi jak ma za ciepło.
Jednego roku przykryłam grządkę i urosły wielkie liście.
Miałam zielsko zamiast korzonków.
Jednego roku przykryłam grządkę i urosły wielkie liście.
Miałam zielsko zamiast korzonków.
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
Witajcie
Posiałem dziś w tunelu rzodkiewkę. To mój pierwszy raz ponieważ tunel mam pod jesieni. Wcześniej siałem tylko w polu. Chciałem zapytać czy mam ją przykryć włókniną aż do wykiełkowania???
Posiałem dziś w tunelu rzodkiewkę. To mój pierwszy raz ponieważ tunel mam pod jesieni. Wcześniej siałem tylko w polu. Chciałem zapytać czy mam ją przykryć włókniną aż do wykiełkowania???
Pozdrawiam Krzysiek
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Nie przykrywaj. Podlej jedynie nie za skąpo.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Ja swoje rzodkiewki po posianiu w tunelu okrywam włókniną .Wilgoć tak nie odparowuje i
mają cieplej .Część rzodkiewek wykiełkowało już z tydzień temu , reszta jeszcze czeka .
Do tunelu sieję wyłącznie odmiany pod osłony , nie idą w liście . Te co już rosną (mają
liście właściwe) siałam koniec lutego .
mają cieplej .Część rzodkiewek wykiełkowało już z tydzień temu , reszta jeszcze czeka .
Do tunelu sieję wyłącznie odmiany pod osłony , nie idą w liście . Te co już rosną (mają
liście właściwe) siałam koniec lutego .
A jak wykiełkują to zdejmujesz okrycie czy jeszcze zostawiasz, ja swoje wysiałam wczoraj ale nie w tunelu, i okryłam, w tamtym roku kiepsko było u mnie z rzodkiewkami i chciałabym je odczrować.
Jak może być jeszcze lepiej???
-
Na dzień odkrywam , dzisiaj noc była z przymrozkami to wszystko dokładnie pookrywałam .
Zajrzałam pod włókninę i widzę ,że następne już wykiełkowały .Podlałam ciepłą wodą .
Zajrzałam pod włókninę i widzę ,że następne już wykiełkowały .Podlałam ciepłą wodą .
Aż tak to się nie mogę nad nimi rozczulać, bo nie mam działki przy domu i nie mogę tak czatować rano i wieczór na razie zostawię zobaczymy jaka będzie pogoda, jak wykiełkują.
Jak może być jeszcze lepiej???
-
Ma być cieplej .Ja mam działkę przy domu , w tunelu mam sporo różnych roślin i rozsad .
Już mi miejsca zaczyna brakować .
Już mi miejsca zaczyna brakować .
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
A można wiedzieć co jeszcze masz posadzone w tunelu? Mam połowę tunelu do zagospodarowania i chciałbym coś jeszcze posiać.
Pozdrawiam Krzysiek