Skrętniki i fiołki -renatas

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skrętniki i fiołki -renatas

Post »

Renatko, przyszłam się przywitać również do Ciebie. Moje serce ostatnio oddałam skrętnikom, a u Ciebie ich tak wiele i tak cudownych ;:167 Chciałabym się nimi pozachwycać.
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Masz cudne skrętniki ;:oj , tyle odmian i kolorów, ale nie zauważyłam Drako, pewno przeoczyłam, jakby co, to mam sadzonkę i mogłabym się..... Fiołki i storczyki, też są śliczne.
Pozdrawiam :wit .
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Reniu wszystkiego naj naj naj z okazji imienin ;:196

Obrazek
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkiego co najlepsze, spełnienia chciejstw roślinnych i wielu kwitnień ;:196
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Dziewczyny ,dzięki za życzenia imieninowe ;:196

Poczułam się wywołana do tablicy ...zresztą i tak mi ;:171 że tak długo nic nie wstawiałam,pokażę więc wreszcie moje październikowo-listopadowe kwitnienia.Nie pamiętam ,żeby w zeszłym roku o tej porze skrętniki jeszcze kwitły ,a teraz popatrzcie sami,moje jeszcze zimy nie czują.

Obrazek Obrazek

Nowości u mnie - MROZOWYJE UZORY i pierwszy o pstrokatych listkach DAL'S BALLET

Obrazek Obrazek

i dalsze zapowiedzi kwitnień
Obrazek Obrazek
fiskomp pisze::wit
Przyszłam się przywitać, bo ostatnio podczytuje wątek i nie zostawiam śladu, a fotki skrętników i żurawek są super (ile odmian :shock: już masz)
..a o co pytasz Basiu? o skrętniki czy o żurawki? Dzieci się ze mnie śmieją,że "mama ma w domu 100 skrętników a w ogrodzie 100 żurawek"...ale troszeczkę przesadzają z ilością.
Kelpie pisze:Skrętniki są jak zawsze śliczne- ale odmiana Matylda ;:167 nie mogłam się napatrzeć na ,,zagonek" żurawkowy ;:108 tylko jeden gatunek rośliny - a tyle wzorów, kolorów, faktur.... zachwycający ;:180
O tak,żurawki są dla mnie równie wciągające jak skrętniki,mam nadzieję ,że zimą będę miała czas,aby założyć wreszcie wątek ogrodowy ,to pokaże Wam więcej żurawek,a może i zarażę miłością do nich.
Anka159 pisze:Masz cudne skrętniki ;:oj , tyle odmian i kolorów, ale nie zauważyłam Drako, pewno przeoczyłam, jakby co, to mam sadzonkę i mogłabym się.....
Witaj Aniu,nie mam Draco i ja zwykle chętna jestem na wymiany-przypomnij mi na wiosnę :wink:
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

No proszę- jak kwitną- faktycznie- jak nie na tę porę roku :lol: ale co tam... grunt, że jest czym cieszyć oko ;:138 a co do ilości odmian- 100- to wątpię (patrząc po zdjęciach skrętnikowo- żurawkowych) aby się dzieci dużo pomyliły co do ilości ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wreszcie Pokazałaś choć trochę piękności swoich ;:108
W tym roku słoneczna jesień ma wpływ na pączkowanie skrętników - u mnie tez kwitną i są kolejne pączki.

Tunnel Vision i variegata - cudne ;:167
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

renatas pisze:
fiskomp pisze::wit
Przyszłam się przywitać, bo ostatnio podczytuje wątek i nie zostawiam śladu, a fotki skrętników i żurawek są super (ile odmian :shock: już masz)
..a o co pytasz Basiu? o skrętniki czy o żurawki? Dzieci się ze mnie śmieją,że "mama ma w domu 100 skrętników a w ogrodzie 100 żurawek"...ale troszeczkę przesadzają z ilością.wink:
Reniu co do skrętników to byłam pewna że ponad sto ;:224 (bardzo trudno się oprzeć kolejnym, bo inny odcień, inny kolor kreseczki, większy, mniejszy kwiat itd.... więc odmiany się mnożą...), ale ciekawiły mnie żurawki i już znam odpowiedz.... :D
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Pięknie Ci kwitną ;:138 . Wreszcie wiem jak wygląda hototogisu, ukorzeniam listeczka. Na wiosną na pewno się przypomnę.
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kelpie
troszkę jednak moje dzieci przesadziły ,żurawek jest na tę chwilę 94 :heja ...ciekawe,czy wszystkie przetrwają zimę,w zeszłym roku chyba ze 3 czy 4 mi wypadły,więc stwierdziłam,że się do mojego ogrodu nie nadają.Mają zimować i już!
Co do skrętników ,to ...przez Wasze pytania sama zaczęłam się zastanawiać, no i skłoniło mnie to do zrobienia inwentaryzacji-odpowiedź wkrótce...ale na pewno nie mam 100 :wink:

justus moje też wytwarzają jeszcze pąki,ale pewnie niedługo przestaną ,jak wyjrzą przez okno i zobaczą ten śnieg :(

fiskomp ...nie mam stu...ale w przyszłym roku ,to kto wie....
fiskomp pisze:ale ciekawiły mnie żurawki i już znam odpowiedz.... :D
No i wcale się nie dziwię,że zaciekawiły,one mają w sobie coś podobnego do skrętników,pozwól ,że Cię zacytuję "bardzo trudno się oprzeć kolejnym, bo inny odcień, inny kolor kreseczki, większy, mniejszy kwiat itd.... więc odmiany się mnożą..."
W dodatku są łatwe w uprawie ,dekorują ogród od maja do listopada,u mnie nadal jest piękna rabata,choć popruszona śniegiem ,no i zimują w gruncie....a jaka to odpowiedź? :wink:
Martti pisze:Przepiękne skrętniki ;)
i jak tutaj nie zachorować na nowe chciejstwa:)
Martti ja nie wiem.... ;:224 wciąż przybywają mi nowe,jeszcze wiele jest odmian ,które chciałbym mieć w swojej kolekcji.

Anka159 dzięki :D

Ostatnio najbardziej mnie zachwyca odmiana NEIL'S STRAWBERRY

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kwitną też JUSTA i RENIA

Obrazek Obrazek

oraz nowości u mnie

HARLEQUIN BLUE z selekcji Dibley'sa

Obrazek

i kolejny o pstrokatych liściach DAL'S BERRY -kwiatki niepozorne ,ale za to listki ;:224

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam
Renatko pokazałaś nam wspaniałą serię skrętnikowych zdjęć.
Bardzo ładnie prezętuje się "Justa i DAL'S BERRY"

Powodzenia ;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Reniu ja się piszę na wiosnę na listka albo sadzonkę NEIL'S STRAWBERRY i HARLEQUIN BLUE.A jak Twoje pachnące skrętniki , ja mam jednego Bristol`s Goos EEG nie wiem jak pachnie bo sadzonka jeszcze nie kwitła.
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki stefanku :wink: ostatnio coraz bardziej mi się podobają "pstrokatki"

Jolu już sobie zapisałam,świetnie się składa,bo ja nie mam Bristol`s Goos EEG i zamawiam choćby listek.Pachnące jeszcze u mnie nie kwitły ,to na razie sadzonki .
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”