Zielone Skarbeczki - KamilaB
- mCm86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB
Ale widoki na wieczór Dobrze, że chociaż na zdjęciach może sobie człowiek popatrzeć Nie wiem co Ty robisz, że AŻ tak obrodziły w pąki echinofossulaki ale na prawdę budzi podziw Czekam na kwiaty
Bardzo dziękuję za miłe komentarze
Czwarty dzień siedzę jak ten świstak tyle, że nie zawijam a przesadzam. Dobrze, że w pracy mogę odpocząć
Nareszcie są pierwsze kwiatki !!! Może nie jakieś okazałe i dwa miesiące spóźnione ale są i w dodatku są moje
Mammillaria lasiacantha
Czwarty dzień siedzę jak ten świstak tyle, że nie zawijam a przesadzam. Dobrze, że w pracy mogę odpocząć
Nareszcie są pierwsze kwiatki !!! Może nie jakieś okazałe i dwa miesiące spóźnione ale są i w dodatku są moje
Mammillaria lasiacantha
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniała roślina.
Uwielbiam białe mamilarie... jak takie cudo może się komuś nie podobać.
Uwielbiam białe mamilarie... jak takie cudo może się komuś nie podobać.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny widok!!
Śliczna, wiekowa, biała i do tego kwitnąca mammillaria. Czego chcieć więcej? Doskonała motywacja do dalszego zawijania tj. napisać chciałem przesadzania.
Śliczna, wiekowa, biała i do tego kwitnąca mammillaria. Czego chcieć więcej? Doskonała motywacja do dalszego zawijania tj. napisać chciałem przesadzania.
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudo i to wyrośnięte cudo
Pierzasta z rodzaju moich ulubionych i w dodatku ma słodkie paseczki na kwiatach.
Bardzo mi się podoba
Pierzasta z rodzaju moich ulubionych i w dodatku ma słodkie paseczki na kwiatach.
Bardzo mi się podoba
aż mi szczęka opadła na klawiaturę, piękna, cudna, olśniewająca
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
Wierzyłam w Was kaktusiarze! Wiedziałam, że skrycie kochacie mammillarie tylko się nie przyznajecie bo one takie plebejskie . Dziękuję
Marta Ona jest bardziej wiekowa jak napisał Henryk niż wyrośnięta ....największa głowa w porywach ma ze 4 cm.
Marta Ona jest bardziej wiekowa jak napisał Henryk niż wyrośnięta ....największa głowa w porywach ma ze 4 cm.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Bez przesady, wśród mamilarii jest kilka fajnych, nietuzinkowych gatunków. Choćby takie jak M.theresae, M.sanchez-mejoradae czy M.luethyi.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Fajne mammilarie . Nie jestem fanką tego gatunku, ale te faktycznie wyglądają urokliwie, takie "puchowe"
Ha en bra dag!
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
W naszym klimacie nie ma czegoś takiego jak pospolite (tym bardziej plebejskie) kaktusy, a Twoje w szczególności takie nie są Mamilarie są wyjątkowe, bo wiele osób zaczyna od nich swoją przygodę z kaktusami i zachęceni pierwszymi sukcesami w hodowli sięgają po trudniejsze rodzaje. Wiele z nich to "pancerne" rośliny tolerujące znaczne błędy w uprawie, ale są też klejnociki, które trudno zdobyć (czasem za ciężkie pieniądze) a później trzeba przy nich skakać - tak więc uważam, że nie jesteśmy wcale gorsi od wielbicieli innych rodzajów i nikt nie powinien nam wypominać, że wolimy je od innychKamilaB pisze:Wierzyłam w Was kaktusiarze! Wiedziałam, że skrycie kochacie mammillarie tylko się nie przyznajecie bo one takie plebejskie
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Kamilo biorąc pod uwagę, że moje pierzaste mamilarki mają nie większe niż 2 cm główki to Twoje 4 cm to kolos jestKamilaB pisze:Marta Ona jest bardziej wiekowa jak napisał Henryk niż wyrośnięta ....największa głowa w porywach ma ze 4 cm.
Ja tam się przyznaję(biorę mój wątek za świadka), że je mam i lubię.KamilaB pisze: Wiedziałam, że skrycie kochacie mammillarie tylko się nie przyznajecie bo one takie plebejskie
Część mam z wyboru, część z przypadku a jeszcze inne z sentymentu.
W większości te najprostsze w obsłudze ale u mnie zawsze były, są i będą
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Bardzo często tak jest, że wśród generalnie chwastowego rodzaju trafiają się trudne do zdobycia perełki, które każdemu kaktusiarzowi śnią się w nocnych koszmarach. Choćby w parodiach takie gatunki jak P.gibbulosoides, P.occulta czy P.ulighuiana, w lobiwkach L.famatinensis, L.bonnieae, L.variispina czy L.alberi lub u gymnaków G.armatum, którego zawsze jest jak na lekarstwo.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Skoro tak trudno je zdobyć to raczej (jak już się przyśnią) nie są to koszmarne sny