W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

:wit Ewa bardzo dziękuję za miłe słowa i cieszę się że podobają Ci się moje roślinki. Z szczepkami hortensji nie będzie problemu, jak coś jeszcze Ci się podoba to rób sobie listę i zapraszam jak nie będzie suszy to będziemy kopać.
ta jukka zakwitła u mnie pierwszy raz
Obrazek

Obrazek
nachyłek Ruby Frost kwitnie jak szalony
Obrazek
dzwonek Pink Octopus
Obrazek
mój mini skalniak
Obrazek
i roślinki na nim rosnące
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kącik ciemiernikowy, w środku posadzony Bez czarny Eva, niestety wszystko w tym roku jeszcze mało widoczne
Obrazek
takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na koniec roślinka (chwast) przywieziona z Włoch, wzięłam ją żeby zobaczyć co z niej wyrośnie i zakwitła bardzo ładnymi, drobnymi kwiatuszkami, ciekawe co to jest :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

ja nie wiem co to jest, ale ładnie kwitnie, czy pachnąco? też posadziłam czosnki w tym roku, fajne, prawda?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

A u mnie ta płacząca tawułka nie zakwitła w tym roku , muszę zdecydowanie znaleźć nowe miejsce dla tawułek.
Dojrzałam w tle ogromniaste kwiatostany pustynnika , no takie to tylko można zobaczyć u Ciebie i w kwiaciarni.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Za nachyłka 'Ruby Frost' należą Ci się brawa ;:63 Wiem, jak trudno go przezimować. U mnie nawet o wiele łatwiejszy 'American Dream' tej zimy miał problemy i muszę poszukać, czy w ogóle gdzieś odpuścił :?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko czy ta roślinka z Włoch zimowała już u Ciebie? Bardzo ładna. ;:108
Dziurawiec od Ciebie kwitł takimi ogromnymi kwiatami, cudne są . Jednak przez te upały po tygodniowej mojej nieobecności zaczęły więdnąć i nie zrobiłam fotki.
Nachyłek pięknie kwitnie. ;:138
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale Iwona tej tawułki z 5 fotki od góry to wcześniej nie widziałam - jaka to?
Ślicznie wygląda.
Do moich hortensji zastosowałam Twoją metodę straszenia szpadlem, normalnie ogrodówki odmówiły kwitnięcia. Jak nigdy! Ktoś zaczarował, czy coś im dolega? Twoje imponujące i stanowczo szpadla sie boją!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula witaj jak dawno nie czytała Cię na forum. Ta roślinka nadal pozostaje jako nn, niestety nie pachnie. Czosnki bardzo lubię wszystkie te rosną i kwitną już u mnie drugi rok.
Obrazek
Jolu skoro tawułki przestają u Ciebie kwitną to znaczy że czas ich przesadzić albo odmłodzić. Pustynniki faktycznie u mnie pięknie rosną ale wierz mi że w ubiegłym roku widziałam większe u Uli lawendy ale ona nie bardzo chce nam pokazywać swoje roślinki... :(
Obrazek
Jacku ta zima nie była taka ostra, zobaczymy jaka będzie następna i jak ten nachyłek przezimuje, ale on u mnie rośnie na przeciągu i skoro w takim miejscu przezimował to nie jest z nim aż tak źle...? Tego American dream posadziłam w tym roku niedaleko Ruby frost zobaczymy jak będą zimowały, ale ten dopiero zaczyna kwitnąć i ma takie maleńkie byle jakie kwiatki.
Obrazek
Tajeczko tą roślinkę przywiozłam wiosną, listki ma podobne do wyki i ciekawa byłam co z tego wyrośnie jak widać całkiem ładny kwiatek, muszę dać go do identyfikacji. Cieszę się że dziurawiec zakwitł i że się Tobie podoba, u mnie dziś też solidnie popadało i ma brzydkie kwiatki ale on będzie kwitł prawie całe lato.
Obrazek
Ewa ta tawułka to miniaturka - Astilbe "Perkeo", mała zwarta kępka. Ewa hortensje trzeba straszyć już od zimy :;230 u mnie to jak na razie działa, spróbuj może zadziała i u Ciebie i na drugi rok zakwitną.
Jukka w pełnym rozkwicie
Obrazek

Obrazek
widoczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na koniec efekt mojej dzisiejszej pracy - rabatka ziołowa, na razie niewiele na niej rośnie - dwie odmiany mięty, dwie szałwi, dwie macierzanki i tymianek, ale zamierzam tam jeszcze posiać szczypiorek, koperek i ......nie wiem co jeszcze :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, a ja cię muszę zapytać o czosnek główkowaty. Strasznie mi się ostatnio spodobał i che jesienią posadzić trochę. Powiedz mi, czy ona z kilka lat mi będzie kwitł, czy jest podovny do tulipanów, w tym sensie, że kwitnie ładnie pierwszego roku, a potem stopniowo ginie. Jak z nim jest?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu czosnek główkowaty dostałam jesienią 2012, były to maleńkie cebulki i zastanawiałam się co z nich wyrośnie, ku mojemu zdziwieniu już w kolejnym sezonie pięknie zakwitł, trudno więc mi jeszcze powiedzieć jak to z nim jest, jak się rozrasta i czy ginie czy nie. Ja swój dostałam od Joli1 i może jej zapytaj ona ma go w ogrodzie dłużej niż ja.
Obrazek
Specjalnie dla Ewy E-mienta moja trawka Pennisetum "Purple Majesty"z nasion od niej
Obrazek
Jak również konwalnik który przetrwał u mnie już dwie zimy
Obrazek
i kilka dzisiejszych zdjęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuje Iwona, trawą całkiem dorodna i czerwona , bo chyba narzekała , ze poprzednie były zielone. Kowalik też w niezłej formie, zatem mam nadzieję, ze i mój przezimuje , najwyżej dam mu kolderke.
Ogólnie co roku ogród pełniejszy, wprost kipi kolorami. ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko ;:196 zaczynam układać kamienie tak jak u Ciebie na rabacie...wydłubuję z piachu :;230 dużo ich nie na ale się znajdują. Czyli konawlnik można sadzić, też miałam na niego oko...fajne że trafiłam na tę wzmiankę że przetrwał zimę :roll:
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Iwonko,piękna rabata z kamykami i szyszkami przy domu,a jak później z plewieniem,trzeba wszystko układać od nowa?Bardzo to chyba pracochłonne jest? Czy te szyszeczki tak pięknie poustawiane są na włókninie,czy bezpośrednio na ziemi?
Ja też mam czosnek główkowaty,już dobrych kilka lat...on nie ginie na pewno,a raczej jest o coraz więcej :D
Widzę,że założyłaś rabatę ziołową,mogę Cię wspomóc melisą,lubczykiem,pietruszką naciową /wieloletnia/,kłosowcem fioletowym,kolendrą meksykańską,wtedy mogłabym i skorzystać z Twojej propozycji"kopania",bo nie chciałabym tylko"brać" :oops:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

O rany, :wit Iwonko, ale u Ciebie ślicznie.
Widok na rabatę z pustynnikami obłędny. Ostnice mną zawładnęły, ciekawe, czy z nasion jeszcze zdążą wyrosnąć. Niesamowicie dodają lekkości. Widziałam u Beaty - Norbitki delospermy od Ciebie, a i tutaj fioletowa czaruje.
Ten Twój zachwalany dziurawiec to jaka odmiana?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”