Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
Haha, Halinko na 100% zmieścisz. Jestem tego pewna
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niezłe zamówienie Mam spośród nich jedynie Lagunę i Piano, ale obie młode dwóletnie.
Znam to zamawianie pod wpływem naoglądania się na forum. Ja teraz miałam nic nie zamawiać a właśnie 5 szt. wpadło do koszyka
Znam to zamawianie pod wpływem naoglądania się na forum. Ja teraz miałam nic nie zamawiać a właśnie 5 szt. wpadło do koszyka
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko niezłe zamówienie ,chyba jednak będzie problem ze zmieszczeniem
A Popular Palace , też mam i pomimo tak intensywnego koloru, bardzo mi się podoba .
Ta ukorzeniona Maintower , też ładna a jakiej wielkości ma kwiaty
A Popular Palace , też mam i pomimo tak intensywnego koloru, bardzo mi się podoba .
Ta ukorzeniona Maintower , też ładna a jakiej wielkości ma kwiaty
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
No no to będzie się działo już jestem ciekawa tych zmian
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Daysy muszę jakoś pomieścić ,tylko Sparkling Ruffles idzie do donicy,reszta do gruntu.
Planuję sadzenie róż na podstawie zdjęć ogrodu, jak wrócę i wejdę do ogrodu,
to wtedy się okaże czy to realne co sobie wymysliłam , siedząc tutaj;:7
Wiolu ja w ogóle nie planowałam nic zamawiać,ni stąd ni z owąd kilka dni temu oczywiście pod wpływem forum(wszędzie mowa o zamówieniach)
skusiłam się i już.Dokupiłam Piano ,bo ładna jest,ale moja rosła w nie odpowiednim miejscu,ostatniej wiosny ją przesadziłam ,nie zbyt na razie rośnie,więc dosadzę nową,bo trwałość jej kwiatów mnie urzekła.
Marysiu mam kilka róż słabiutkich,które gdzieś,muszę wyeksmitować w mniej ciekawe miejsca,więc jakoś dam radę pomieścić
Ja też polubiłam Popular.Co do kwiatów Maintower to dokładnie nie wiem ,ale ok 10-12 cm,dość duże,przy tej ukorzenionej były mniejsze,ale to mała sadzonka jeszcze,u jej "matki" są większe.
Tolinko będzie się działo na pewno,tylko czy mi sił wystarczy na te przeróbki ,a efektu sama jestem ciekawa
Trzecia ukorzeniona moja róża.
Planuję sadzenie róż na podstawie zdjęć ogrodu, jak wrócę i wejdę do ogrodu,
to wtedy się okaże czy to realne co sobie wymysliłam , siedząc tutaj;:7
Wiolu ja w ogóle nie planowałam nic zamawiać,ni stąd ni z owąd kilka dni temu oczywiście pod wpływem forum(wszędzie mowa o zamówieniach)
skusiłam się i już.Dokupiłam Piano ,bo ładna jest,ale moja rosła w nie odpowiednim miejscu,ostatniej wiosny ją przesadziłam ,nie zbyt na razie rośnie,więc dosadzę nową,bo trwałość jej kwiatów mnie urzekła.
Marysiu mam kilka róż słabiutkich,które gdzieś,muszę wyeksmitować w mniej ciekawe miejsca,więc jakoś dam radę pomieścić
Ja też polubiłam Popular.Co do kwiatów Maintower to dokładnie nie wiem ,ale ok 10-12 cm,dość duże,przy tej ukorzenionej były mniejsze,ale to mała sadzonka jeszcze,u jej "matki" są większe.
Tolinko będzie się działo na pewno,tylko czy mi sił wystarczy na te przeróbki ,a efektu sama jestem ciekawa
Trzecia ukorzeniona moja róża.
- Sasanka18
Ale kwiaty u Maintower jak malowane -śliczne i jeszcze taki wielki kwiat.
Mam taką małą rabatkę, gdzie rośnie, ta Popular cała w takiej kolorystyce.
Jesienią, też tak zrobiłam ,słabe krzewy które miały czas ,żeby się wykazać
a jakoś się ociągały ,poszły na tyły a nowe po wymianie ziemi zajęły ich miejsce .
no ale i na te nowe trzeba będzie trochę poczekać.
Mam taką małą rabatkę, gdzie rośnie, ta Popular cała w takiej kolorystyce.
Jesienią, też tak zrobiłam ,słabe krzewy które miały czas ,żeby się wykazać
a jakoś się ociągały ,poszły na tyły a nowe po wymianie ziemi zajęły ich miejsce .
no ale i na te nowe trzeba będzie trochę poczekać.
- hal1959
Marysiu gdybym była jesienią w domu to pewnie szalałabym po ogrodzie i wtedy już poprzerabiałabym rabaty,
ale niestety mogę tylko wiosną to robić,a szkoda
Planuję właśnie zrobić rabaty dobrane kolorystycznie,ciekawe co wyjdzie,bo pomyłki w dostawie róż się zdarzają.
Pod względem wzrostu także mogą być niespodzianki,więc poprawki też przewiduję
No niestety na efekty przeróbek i na rozrośnięte krzaczki trzeba będzie poczekać
Kwiaty Maintower są klasycznie piękne,pachną też ładnie
ale niestety mogę tylko wiosną to robić,a szkoda
Planuję właśnie zrobić rabaty dobrane kolorystycznie,ciekawe co wyjdzie,bo pomyłki w dostawie róż się zdarzają.
Pod względem wzrostu także mogą być niespodzianki,więc poprawki też przewiduję
No niestety na efekty przeróbek i na rozrośnięte krzaczki trzeba będzie poczekać
Kwiaty Maintower są klasycznie piękne,pachną też ładnie
- Sasanka18
Dzięki za Charlesa Austina -też piękna róża miałam trzy bardzo duże krzaki
a przez, tą straszną zimę niestety została tylko jedna a i ona kuleje
Halinko, patrząc na Twój ogród myślę ,że świetnie sobie poradzisz
z doborem kolorystyki i pod względem wzrostu -jesteś już doświadczoną ogrodniczką
A może w tym roku uda mi się zobaczyć i podziwiać Twój ogród w realu
a przez, tą straszną zimę niestety została tylko jedna a i ona kuleje
Halinko, patrząc na Twój ogród myślę ,że świetnie sobie poradzisz
z doborem kolorystyki i pod względem wzrostu -jesteś już doświadczoną ogrodniczką
A może w tym roku uda mi się zobaczyć i podziwiać Twój ogród w realu
- hal1959
Marysiu mój Charles rośnie w trudnym miejscu, ostatnio to miejsce trochę prześwietliłam,bo
za nim rośnie jaśmin, zabierał światło tej róży.Teraz ma więcej słońca, więc może się lepiej rozkrzewi,no i mam zamiar go mocno skrócić na wiosnę.
Muszę sobie poradzić z zaplanowanym pracami, ale to zawsze będzie ryzyko czy mi się spodoba .Mam nadzieję, że będę mogła Ciebie gościć u siebie,zapraszam
za nim rośnie jaśmin, zabierał światło tej róży.Teraz ma więcej słońca, więc może się lepiej rozkrzewi,no i mam zamiar go mocno skrócić na wiosnę.
Muszę sobie poradzić z zaplanowanym pracami, ale to zawsze będzie ryzyko czy mi się spodoba .Mam nadzieję, że będę mogła Ciebie gościć u siebie,zapraszam
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Halinko, uwielbiam Twoje zdjęcia. Piękne, obficie kwitnące róże. Gdzie Ty widzisz jakieś słabeuszki ?! Zaszalałaś z zakupami, jestem ciekawa zmian.
Pozdrawiam - Justyna
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Będą zmiany? myślałam, że w takim ślicznym ogrodzie już zmian się nie planuje Może i dobrze, trzeba przecież czymś zająć pracowite rączki Trzymam kciuki i czekam na inspiracje
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Halinko - czy będziesz przesadzać starsze róże, żeby kolorystycznie uporządkować swój ogródek ( uporządkować? przecież tam jest porządek!) czy zajmiesz się tylko nowymi różami i bylinami. Coś mi chodzi od dłuższego czasu po głowie, ale boję się zrealizować swoje pomysły, które właśnie dotyczą przesadzeń starszych krzewów.
- hal1959
Justynko dzięki .
Mam słabeuszki mam ,ale się z nimi rozprawię w tym sezonie.
Zakupowo poszalalam,nawet sama jestem w szoku
Wielkich prac nie planuję,ale trochę przesadzania owszem
Daysy ja ciągle coś zmieniam,bo wciąż mi coś nie gra w ogrodzie.
Planów wielkich nie mam,ale jak znam siebie to narobię się i tak,bo nie umiem usiedzieć na miejscu.
Ewuniu będę przesadzać róże młode i te starsze i te,które nie rosną zbyt dobrze,
zmienię im miejscówki,może się wezmą do roboty i zaczną lepiej rosnąć,a jak nie to aut
Ja przesadzałam duże róże pnące Flammantanz i Etude i wyszlo im to na dobre .Nawet ich nie podcinałam(miały bardzo długie pędy),zimą nie zmarzły i wiosną dały czadu.Więc może i Ty zrealizuj swoje pomysły
Mam słabeuszki mam ,ale się z nimi rozprawię w tym sezonie.
Zakupowo poszalalam,nawet sama jestem w szoku
Wielkich prac nie planuję,ale trochę przesadzania owszem
Daysy ja ciągle coś zmieniam,bo wciąż mi coś nie gra w ogrodzie.
Planów wielkich nie mam,ale jak znam siebie to narobię się i tak,bo nie umiem usiedzieć na miejscu.
Ewuniu będę przesadzać róże młode i te starsze i te,które nie rosną zbyt dobrze,
zmienię im miejscówki,może się wezmą do roboty i zaczną lepiej rosnąć,a jak nie to aut
Ja przesadzałam duże róże pnące Flammantanz i Etude i wyszlo im to na dobre .Nawet ich nie podcinałam(miały bardzo długie pędy),zimą nie zmarzły i wiosną dały czadu.Więc może i Ty zrealizuj swoje pomysły