U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
Agnieszko-aage, gdybym miała taki talent do fotografowania jak ty, to dopiero byłyby zdjęcia. , a tak to ledwo dowód na to, że halo było i je widziałam.
Iwonko, teraz jak wiem na co zwracać uwagę , to będę wypatrywała też przy księżycu. Chyba na starość zostanę astronomem amatorem.
Agnieszko-Kochammmkwiaty, dziękuję za noworoczne życzenia. Tobie też wszystkiego, czego potrzebujesz do szczęścia.
Alu, doskonale cię rozumiem. Też mało się ujawniam, ale serwuję po wątkach trochę więcej ostatnio z racji wolnych świątecznych dni.
Joasiu, najważniejsza jest ta świetlista aureola, którą widać na pierwszym zdjęciu po lewej stronie od słońca. Słoneczko było zamglone, ale raziło niemiłosiernie i nie mogłam patrzeć w obiektyw.
Renatko, dziękuję za życzenia. Wiesz, czego ci życzę najbardziej. Więcej dobrych słów na PW.
Aniu-anym, dziękuję za noworoczne życzenia dotyczące klematisów. Już nie mogę się doczekać marca i przycinania a później śledzenia, jak rozwijają się listki, pączki, kwiaty....
Na razie muszę się zadowolić kwitnącymi fiołkami afrykańskimi. Pierwsze listki kupiłam u naszej forumowej koleżanki-Jatry. Teraz zaczynają kwitnąć:Mas Melody Girl i LE Esenija.
Mas Melody Girl
LE Esenija
Miłego wieczoru. Jutro też jest wolny dzień.
Iwonko, teraz jak wiem na co zwracać uwagę , to będę wypatrywała też przy księżycu. Chyba na starość zostanę astronomem amatorem.
Agnieszko-Kochammmkwiaty, dziękuję za noworoczne życzenia. Tobie też wszystkiego, czego potrzebujesz do szczęścia.
Alu, doskonale cię rozumiem. Też mało się ujawniam, ale serwuję po wątkach trochę więcej ostatnio z racji wolnych świątecznych dni.
Joasiu, najważniejsza jest ta świetlista aureola, którą widać na pierwszym zdjęciu po lewej stronie od słońca. Słoneczko było zamglone, ale raziło niemiłosiernie i nie mogłam patrzeć w obiektyw.
Renatko, dziękuję za życzenia. Wiesz, czego ci życzę najbardziej. Więcej dobrych słów na PW.
Aniu-anym, dziękuję za noworoczne życzenia dotyczące klematisów. Już nie mogę się doczekać marca i przycinania a później śledzenia, jak rozwijają się listki, pączki, kwiaty....
Na razie muszę się zadowolić kwitnącymi fiołkami afrykańskimi. Pierwsze listki kupiłam u naszej forumowej koleżanki-Jatry. Teraz zaczynają kwitnąć:Mas Melody Girl i LE Esenija.
Mas Melody Girl
LE Esenija
Miłego wieczoru. Jutro też jest wolny dzień.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Grażynko. Jak wiele na forum można się dowiedzieć. Pierwszy raz słyszałam o efekcie halo. Musiało to pięknie wyglądać. Szkoda że nie miałaś aparatu. Mnie się to bardzo często przytrafia. Wtedy kiedy jest on najbardziej potrzebny to leży w szafce . Fiołki śliczne. Wiosenna aura za oknem i na parapetach też kolorowo u Ciebie Ja czekam z niecierpliwością na amarylisa. Moja pierwsza przygoda z nim.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jednak chyba się sprawdza to co zawsze powtarzam "takie małe a tak cieszy"śliczne fiołki
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Fiołki piękne bardzo je lubię
Pozdrawiam Alicja
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Grażynko ale piękny wydziergałaś golf dla córki
Zdolna z Ciebie kobitka
I pięknie synek go prezentuje do twarzy mu w tym dziewczęcym wdzianku
Piękna ta bransoletka z koralików na szydełku
Piękne pączki ma fiołek afrykański " Le-Esenija"
Ale piękniutkie skrętnikowe przedszkole
Piękniutki storczyk
Ciekawe to zjawisko halo nigdy takiego nie widziałam i pierwszy raz o nim słyszę
Fajne zdjęcia tego zjawiska
OOO Jak pięknie fiołeczki afrykańskie Ci zakwitły
W Nowym Roku dużo zdrówka wielu Pięknych i cudownych kwitnień
Nowych pięknych roślinek, aby Twój ogród stawał się coraz piękniejszy
Zdolna z Ciebie kobitka
I pięknie synek go prezentuje do twarzy mu w tym dziewczęcym wdzianku
Piękna ta bransoletka z koralików na szydełku
Piękne pączki ma fiołek afrykański " Le-Esenija"
Ale piękniutkie skrętnikowe przedszkole
Piękniutki storczyk
Ciekawe to zjawisko halo nigdy takiego nie widziałam i pierwszy raz o nim słyszę
Fajne zdjęcia tego zjawiska
OOO Jak pięknie fiołeczki afrykańskie Ci zakwitły
W Nowym Roku dużo zdrówka wielu Pięknych i cudownych kwitnień
Nowych pięknych roślinek, aby Twój ogród stawał się coraz piękniejszy
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Wieczorne odwiedziny na Twoim wątku poprawiły mi humor Zachwyciły mnie Twoje fiołki. Są cudne
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko, piękne fiołeczki, zdrowe i dorodne, masz rączkę do kwiatow
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo ładne fiołki , mam tylko jednego Niestety dom w większej części mam od strony podłudnia więc nie mam zbytnio gdzie ich umiejscowić
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Grażynko ależ masz piękne fiołki ...mam na ich punkcie kręćka
Ale zjawisko Ci sie udało zaobserwować ...super !
Buziaki i najlepszego w Nowym Roku
Ale zjawisko Ci sie udało zaobserwować ...super !
Buziaki i najlepszego w Nowym Roku
marzenia się spełniają! Dana
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko lecę nadrabiać zaległości !
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Madziu, pochwal sie koniecznie amarylisem, kiedy zakwitnie. A wiesz, jaki kolor będzie miał?, czy to niespodzianka. W ubiegłym sezonie kupiłam w Bie.. odmianę Pink, a zakwitł na biało. Też piknie, ale miał być pink.
Joasiu, o tej szaro burej porze roku cieszy każdy kwiatek. fiołki hodowałam z listka i czekałam na kwitnienie niemal cały rok.
Alu, fiołki to moja nowa pasja, kolejna obok skrętników i syningii na punkcie których poszalałam i nasadziłam ich całe parapety.
Paulii, dziękuję za życzenia i miłe slowa. Ty też jesteś zdolna dziewczyna, podziwiałam wytwory twoich rączek i obiecywałam sobie, że też muszę spróbować "układać" bombki.
Wolusia, witaj na moim wątku. Zapraszam jak najczęściej.
Aniu-anym, dziękuję w imieniu własnym i fiołków. Ogród odpoczywa, to pokazuję parapety.
Agnieszko, też mam kłopot z trzymaniem fiolków, bo te mniej nasłonecznione parapety muszę rozdzielać pomiędzy skrętniki, siningie i fiołki. Przydałaby sie oranżeria-duża, jasna i z regulowaną temperaturą i wilgotnością.
Danusiu, widziałam twoje fiołki w łazience. Wyglądały imponująco, wkomponowane w wystrój tego pomieszczenia. Poza tym u ciebie wszystko jest świetnie urządzone.
Reniusia, cieszę się, że się odezwałaś. Gdzie ty masz te zaleglości? Jesteś młoda, szybka dziewczyna, to w godzinkę będziesz na bieżąco na wszystkich wątkach.
Joasiu, o tej szaro burej porze roku cieszy każdy kwiatek. fiołki hodowałam z listka i czekałam na kwitnienie niemal cały rok.
Alu, fiołki to moja nowa pasja, kolejna obok skrętników i syningii na punkcie których poszalałam i nasadziłam ich całe parapety.
Paulii, dziękuję za życzenia i miłe slowa. Ty też jesteś zdolna dziewczyna, podziwiałam wytwory twoich rączek i obiecywałam sobie, że też muszę spróbować "układać" bombki.
Wolusia, witaj na moim wątku. Zapraszam jak najczęściej.
Aniu-anym, dziękuję w imieniu własnym i fiołków. Ogród odpoczywa, to pokazuję parapety.
Agnieszko, też mam kłopot z trzymaniem fiolków, bo te mniej nasłonecznione parapety muszę rozdzielać pomiędzy skrętniki, siningie i fiołki. Przydałaby sie oranżeria-duża, jasna i z regulowaną temperaturą i wilgotnością.
Danusiu, widziałam twoje fiołki w łazience. Wyglądały imponująco, wkomponowane w wystrój tego pomieszczenia. Poza tym u ciebie wszystko jest świetnie urządzone.
Reniusia, cieszę się, że się odezwałaś. Gdzie ty masz te zaleglości? Jesteś młoda, szybka dziewczyna, to w godzinkę będziesz na bieżąco na wszystkich wątkach.
Grażynko ale masz cudne fiołki
Mi jakoś nie idzie hodowla tego typu
Mi jakoś nie idzie hodowla tego typu
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ma być biały w różowe paski.. No ale jestem przygotowana psychicznie na inną ewentualność W gruncie rzeczy fajnie że mogłam mieć wybór kolorystyki. Stałam i zastanawiałam się a może ten.. czy ten. Teraz jak rośnie, chcę tylko żeby zakwitł i jak najdłużej się w tym stanie trzymał. Kolor już jest mniej istotny. Jestem przekonana że jaki by nie był, będzie piękny