Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Dzień dobry!
Kolejny piękny i słoneczny dzień za nami! O takiej wiośnie marzyłam ;:173
Zrobiłam drobne porządki, wybrałam kompost, dokończyłam tarasowe dekoracje kwietne, a przede wszystkim korzystałam z pogody wypoczywając na tarasie ;:3
Mam nadzieję, że również mieliście czas na leniwe niedzielne popołudnie 8-)

Ewo, dziękuję! Przyznaje, że jestem mile zaskoczona Waszymi pozytywnymi komentarzami :oops:
Pozdrawiam serdecznie!
Elwi, szalenie mi miło, że mogłam Cię zainspirować. Koniecznie pokaż efekty :wit
Januszu, Twoja wiosna jednak bardziej zaawansowana, co widać np. po różach, ale za jakieś 2 tygodnie?będzie pięknie. Tymczasem zwiedzam Twój ogród i czuję się, jakbym była w wiosennym wehikule czasu :wink:
Bozuniu, dzięki! Jeden z bukszpanów jest na froncie, w donicy. Ostrzygłam go nieco, ale i tak jest ogromny! Korzenie były znacznie mniejsze niż donica, widać, że wsadzony był niedawno. Ale generalnie w dobrym stanie, więc mam nadzieję, że się przyjmą :uszy
Ewa, na swoich różach obserwuję zmiany codziennie. Z czerwonych nosów szybko rozwijają się pączki liściowe ;:65 Już się nie mogę doczekać gdy się zazielenią, bo te gołe patyki na rabatach nieco straszą?. ;:224
Agnieszko, stosuję zarówno Miedzian w proszku 50WP jak i w płynie 350 SC. Oba mają działanie grzybobójcze. Stosuję go teraz, na pędy. Liści jeszcze nie ma :lol:
Justynko, czyli w Wielkopolsce wiosna w pełni ;:138 Pozdrawiam :wit
Aneczko, dziękuję i zapraszam ponownie!
Kasiu, ja w tym sezonie zamierzam do perfekcji opanować sztukę wypoczynku ;:209 Dzisiaj trenowałam do bólu :lol:

I dekoracje tarasowe. Bratki zamieszkały w filiżance na stole:

Obrazek

?i w koszyczkach z Gardenii...

Obrazek

?.a do tego żonkile i primulka

Obrazek

..oraz stokrotki

Obrazek

Jaskry i dzwonki

Obrazek

Obrazek

Miniaturowa wierzba podsadzona bratkami i primulkami:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cisy w donicach na froncie podsadziłam ciemiernikami

Obrazek

Obrazek

A przy wejściu posadziłam m.in. konwalie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje tulipanki z frezjami ;:173 Ale zapach! ;:oj

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór :wit

Kasiu, wszystko mi się podoba ! Delikatnie,prosto i elegancko.
Nie dziwię się, że dzień upłynął na odpoczynku na tarasie. Dziś było wyjątkowo pięknie, a do tego w takich klimatach, to już naprawdę można zapomnieć o świecie i cieszyć się wiosną. Poranne wyjścia do pracy też będą pewnie radośniejsze (?), kiedy będziesz mogła popatrzeć na swoje, wiosenne kompozycje. A jaskry, toż to prawie lato ... ;:173
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

O, Kasiu, u Ciebie na tarasie i przed domem wiosna w pełnej krasie! Cudownie delikatne i romantyczne zrobiłaś kompozycje ;:167 I donice z cisami i ciemiernikami są bajeczne. Cisy w kształcie kuli pierwszy raz spotykam - piękne i dostojne.
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, taras cudnie ukwiecony ;:oj U nas jeszcze nie można zostawiać na zewnątrz, bo przymrozki do -5 , tak było dzisiaj ;:202
Ale koniecznie muszę upolować bladoróżowe jaskry, zachwyciły mnie swą delikatnością ;:173 Brakuje mi niestety donic :| ;:124 Będę musiała poszukać jakichś urodziwych :lol:
Pozdrawiam :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek zachwycił mnie kącik pod sosnami :shock: jest wspaniały mimo że traktowałaś go tak niby byle jak. Posadziłaś tam tyle ślicznych kwiatuszków a ja mam pytanie - czy ten mech też sadziłaś :?: i czy miałaś sadzonki czy z lasu :?
Obrazek
Coś pięknego ;:215

Tarasowo wspaniale i jak zwykle bardzo kolorowo i wesoło ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majutku, te mchy przywiozłam od Constancji, z Borów Tucholskich ;:215
Kasiu, u nas w nocy było - 2, mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi? ładnych donic nigdy za wiele, ja ciągle dokupuję terakotowe ;:173
Elwi, cisy uwielbiam pod każdą postacią. Na zdjęciu frontowego ogródka widać w tle stożki kule - to też cisy. Będą kolejne :D
Juliet, dzięki ;:196 Poranne wyjścia na pewno przyjemniejsze?ale trudniej też rozstawać się z ogrodem, zwłaszcza, jeśli jutro ma być 16 stopni i pełne słońce ;:oj A ja wrócę po 19?. ;:199

No to jeszcze dzisiejsza porcja wiosny - pszczółki w roli głównej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia , ja podobnie jak Ty raczej odpoczywałam niedzielnie...w słoneczku ;:173 W sobotę dokończyłam robotę z różami no i skończyłam to kulkowanie z kilkoma ;:333 myślę jeszcze nad L.O :roll: Ostrzygłam tez winobluszcz na ogrodzenie....ale masa tego została...chyba porobię trochę kul :roll:
Jak patrze na te Twoje wiosenne nasadzenia to żałuje ,ze nie pojechałam na targ w sobotę...może już bym kupiła i u nas bratki ;:204 Strasznie lubię te co najmniej pokazałaś,te na froncie pomarańczowo -fioletowe ;:167 Połączenie jaskrów z tymi cudnymi dzwonkami ....miodzio ,no i te stokrotunie....ech zaczyna się nasza pora roku ;:172
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Cześć Kasiu
Czytam z wielkim zainteresowaniem twój wątek od dawna i podziwiam piękny ogród,wspaniałe kompozycje i imponujące nasadzenia na rabatach.Ale do ujawnienia się zmusiła mnie róża Pilgrim na dwu metrowym pniu,którą wypatrzyłam u ciebie.I tu mam pytanie...jak ją przycinać i czy w ogóle ją przycinać? Moja ma piękne grube pędy i jakoś tak szkoda ich ciąć.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Kasiu, nie napiszę nic nowego, ale po prostu muszę dorzucić swoich parę westchnień do tego pochwalnego chóru: ten Twój bajkowy zakątek z mchami, ciemiernikami i krokusami, co za cudo! Kwiatowe kompozycje w pojemnikach zrobiłaś przepięknie, jakbyś je z katalogu wybierała, a Twoje zdjęcia nie mają sobie równych.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kasiu, jeśli najsłabsze ogniwo w ogrodzie ma wyglądać tak jak Twoje... to ja nie mam pytań! Ciapłam na d... z wrażenia. Foty genialne. Constancja ma rację z wykorzystywaniem tych artystycznych zdjęć, faktycznie, aż kipi od artyzmu.
Miłego poniedziałku! ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, witam w nowym tygodniu!

Przepięknie obsadziłaś donice... kompozycja kwietna i kolorystyczna niezwykle udana - brawo - ale to przecież Twój naturalny dar.

Sesja krokusowa rzeczywiście niezwykła. Ja ciągle nie mam czego fotografować, tak powoli zbierają się do kwitnienia moje krokusiki.
Może dziś? Wstaje piękne słońce, więc może pobudzi pączki...

Życzę Ci miłego poniedziałku!
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Witaj Robaczku, piękne kompozycje kwiatowe, uwiecznione na pięknych zdjęciach.
Ja na razie postawiłem na generalną przebudowę ogrodu, więc mam ogólny bałagan,
i na razie nie mam się czym pochwalić. Ale jeżeli mogę, to będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Tak wiosna w pełni, ale krokusów masz ;:oj Dekoracje super, moja ulubiona to ta z jaskrami i dzwonkami - przepiękna ;:167 ;:167
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Cudne dekoracje wiosenne.
Nie wiesz może czy te kule bukszpanowe to jedna sadzonka tak cięta czy więcej sadzonek w jedną kulę uformowane? Robię sadzonki sobie bukszpanów i się zastanawiam czy muszę mieć więcej sadzonek...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, no to poszalałaś. Ja się troszkę jeszcze boję,że przyjdzie mróz i donicowe nasadzenia trafi szlag. Co prawda wrzuciłam co nieco na przed ogródek, ale chciałabym więcej kolorów. Napracowałaś się dziewczyno w weekend ;:433 Poza tym wiosna wiosna wiosna,..jak nic u Ciebie szaleje
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”