Petunia z nasion cz.3
- Perek11
- 100p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.3
doris206 Zdecydowanie za mało ziemi masz w doniczkach przez co słońce w małym stopniu do nich dociera i jak widać na załączonym obrazku wyciągają sie i pokładają.
Marcin?
- Krzysztof81
- 100p
- Od: 19 sty 2014, o 18:07
Jak zobaczyłem zdjęcie kolegi Perek11 to przypomniały mi się badania na studiach :] Tyle, że to były pomidory
Widać musiałeś się bardzo nudzić
Widać musiałeś się bardzo nudzić
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
doris209 Jeżeli chcemy dać mniej ziemi to bierzemy przezroczyste opakowanie, wtedy więcej światła dociera. Przy pikowaniu wsadź do ziemi po same liścienie i zapewnij więcej światła.
Oki:-) dziękuję za rady, przy pikowaniu powsadzam po liścienie, stoją na parapecie południowym, powinnam j2 jeszcze doświetlać?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Ja dzisiaj w końcu moje posieję.
- Krzysztof81
- 100p
Ja jeszcze czekam Później będzie więcej światła.
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Kupiłem dzisiaj jedyne nasiona Petunii jakie były w sklepie. Teraz dopiero doczytałem, że chyba nie o to mi chodziło.
Mianowicie zakupiłem Petunie Pnącą Mix z Centrali Nasiennej. Wysiałem jednak mam wątpliwości.
Otóż chodziło mi o zwisające. Takie co roku kupowałem. Wieszałem na balkonie i w altanie. Teraz przyszło mi do głowy, żeby samemu zrobić sadzonki.
W błąd wprowadził mnie opis. Pokrój krzewiasto zwisły. Nie mam pojęcia, będą pod moje w/w potrzeby, czy strzeliłem gafę.
Z drugiej strony, pierwsze słyszę o pnącej Petunii. Może to fantazja projektanta opakowania.
Tyle, że ja jestem niczym dziewica w dziedzinie kwiatów.
Mianowicie zakupiłem Petunie Pnącą Mix z Centrali Nasiennej. Wysiałem jednak mam wątpliwości.
Otóż chodziło mi o zwisające. Takie co roku kupowałem. Wieszałem na balkonie i w altanie. Teraz przyszło mi do głowy, żeby samemu zrobić sadzonki.
W błąd wprowadził mnie opis. Pokrój krzewiasto zwisły. Nie mam pojęcia, będą pod moje w/w potrzeby, czy strzeliłem gafę.
Z drugiej strony, pierwsze słyszę o pnącej Petunii. Może to fantazja projektanta opakowania.
Tyle, że ja jestem niczym dziewica w dziedzinie kwiatów.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może to na tej samej zasadzie działa, co pnące truskawki.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- Krzysztof81
- 100p
Jak to przeczytałem to pojawił mi się uśmiechdarbo pisze:Tyle, że ja jestem niczym dziewica w dziedzinie kwiatów.
Jeszcze nigdy nie widziałem petunii pnacej. Wg mnie będzie o pokroju przewieszajacym się.
Pozdrawiam
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Też mi się tak wydaje i bardziej chyba tu chodzi o fantazję projektanta opakowania. Takie czasy chyba żeby się wyróżnić.
A jaką ja minę miałem, jak zobaczyłem wielkość nasion. Bezcenne.
A jaką ja minę miałem, jak zobaczyłem wielkość nasion. Bezcenne.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
A ile Wam wschodziły petunie? Posadziłam równo tydzień temu i nic, może źle robie? Po nasypałam ziemi, petunie wysypałam, zraszałam i na kaloryfer, pod folie z dziurkami. Wietrzenie i zraszanie 2razy dziennie, co poszło nie tak? Czy ona tak długo wschodzi?