Po prostu genialne Chyba odgapię Twój pomysł i przedstawię mojemu M taką propozycję Nie wiem tylko czy uwierzy, bo wie, że miejsca w ogrodzie mało...Chociaż może się przestraszyć, że będę chciała znów dziabnąć trochę trawnika. A swoją drogą to ja sadzenie 35 róż już przeżyłam poprzedniej wiosny. Myślałam, że ducha wyzionę , ale dałam radę...z pomocą eMa oczywiście.Reniak pisze:Beatko witaj , właśnie jestem na etapie poszukiwania szczepionki na chorobę różaną , dzisiaj oznajmiłam mojemu M. że zamówiłam 35 róż, powiedział ze on kopać tyle nie zamierza, i absolutnie nie wyraża zgody!, góra 10 mogę zamówić Tylko że ja właśnie 10mam w koszyku, ale jakbym powiedziała hmm .... prawdę, to i tak by narzekał, a tak wyszło że to On kazał kupić 10 róż do czego to prowadzi ta różana choroba.
Różana wieś
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Dorotko wiem co mówisz bo i ja wiosną sądziłam tyle róż, no z dużą pomocą M., dlatego teraz On nie chce słyszeć o takich ilościach , ale ja też już na to się nie piszę, to za ciężka robota, lata już nie te, jak przypomnę sobie jak ja na początku sama charatałam , to wierzyć mi się nie chce.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie na darmo RÓzana wieś , piękne róże . Ja też pryskam Miedzianem i innymi, ale pewnie za późno, bo jak widzę już plamki ładne chryzantemy już zaczynają
- Reniak
Od kilku dni przesadzam, przesadzam, przesadzam, po ulewnym deszczu kilka dni temu,mogłam bez obawy przenosić roślinki, kilka nowych też się znalazło, a dzisiaj przesadziłam róże Lacre, jedna z dwóch, Mam nadzieję że się przyjmie,bo mimo iż mam je od wiosny to jestem nimi oczarowana, a to kw u a Ty które obciełam po wsadzeniu, część przewlekłych wyrzuciłam a reszta poniżej, i to jest z jednego krzaczka
Lustige w tym roku marnie kwitnie , niepotrzebnie ją przyciełam , myślałam że zakwitnie nizej , a ona i tak w górę mknie
Acropolis
Lustige w tym roku marnie kwitnie , niepotrzebnie ją przyciełam , myślałam że zakwitnie nizej , a ona i tak w górę mknie
Acropolis
Z ogromną radością pooglądałam Twoje różyczki. Są bliskie memu sercu.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu chyba trochę za szybko wzięłaś się za przesadzanie róż .Swoich na razie nie ruszam dopiero gdzieś w październiku zabiorę sie za porządki .Większość wrześniowych róż z ubiegłego roku mi padła, a te co przeżyły długo nie umiały zastartować .Nauczona na własnym doświadczeniu nie ruszam we wrześniu róż, bo szybko pobudza im sie wegetacja a one mają powoli szykować sie do snu.Ta pierwsza nieznajoma podobna do Folklore http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2795 Cudnie kwitną jeszcze ostróżki
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Reniu witam ,kilka dni mnie nie było więc nadrabiam zaległości.
Mam pytanie co to tak pięknie kwitnie?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f93e63e352db154c
Róże masz boskie tak, duże krzewy rosną w Twoim ogrodzie .
Musisz je dobrze karmić ,bo kwiatów mają ogromną ilość
choć by, te w bukiecie z jednego krzaczka ,coś wspaniałego
I chyba Barok prędzej u Ciebie pokarze swoje piękne oblicze.
U mnie ziemia sypka i jak jest susza, to mam przegrane
nawet, jak sypię im kompost to wszystko wysycha na pieprz.
Widziałam u Ciebie ,że ściółkujesz trawą ,chyba ,że źle dojrzałam.
Mam pytanie co to tak pięknie kwitnie?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f93e63e352db154c
Róże masz boskie tak, duże krzewy rosną w Twoim ogrodzie .
Musisz je dobrze karmić ,bo kwiatów mają ogromną ilość
choć by, te w bukiecie z jednego krzaczka ,coś wspaniałego
I chyba Barok prędzej u Ciebie pokarze swoje piękne oblicze.
U mnie ziemia sypka i jak jest susza, to mam przegrane
nawet, jak sypię im kompost to wszystko wysycha na pieprz.
Widziałam u Ciebie ,że ściółkujesz trawą ,chyba ,że źle dojrzałam.
- Reniak
PashminaEwo witam Cię serdecznie
JakuchJadziu u nas była taka ulewa parę dni temu, że jakby wodospad nad ogrodem, mnóstwo nowych kwiatów postrącał i połamało, między innymi te moje dwie róże wręcz je położył, dlatego zdecydowałam się ja przesadzić, druga jest w lepszym stanie to zaczekam,Mam nadzieję że nic jej nie będzie.obejrzałam Folklore, ale to jednak nie ona, już kiedyś też na to wpadłam, moja bardziej w róż wpada i ma wielkie kwiaty.Ostróżki kwitną powtórnie znacznie słabiej, ale też pięknie i chyba wpadłam w sidła miłości do nich, bo rozrastaja się w błyskawicznym tempie już nie wiem gdzie je przesadzać
Sasanka18 Marysiu to niecierpki tak kwitną, te różowe jak różyczki,jeśli chodzi o nawożenie , najważniejsze jest dla mnie właściwe posadzenie, duży dół, na dno pół wiadra obornika (mam to szczęście że dostaję go w każdej ilości)przysypuje lekko kompostem, wsadzam róże i resztę dołu to sam kompost, i właściwie to wszystko, na zimę kopczykuje też kompostem, podlewam gnojowką z pokrzyw, ale też nie za często bo jak mam nosić tyle konewek, to sił brakuje
Ze dwa razy dawalam siarczan magnezu.W tym roku kupiłam nawóz do róż i w jednym miejscu zastosowałam go do róż, jak dla mnie szału nie ma, istotnie dobrze też zauważyłaś Marysiu, sciółkuje trawą, bo choć trochę zatrzymuje chwast, trzyma wilgoć, no i nawozi.Mam jej bardzo dużo to i kompost posypuje obficie, nie wysycha i chwasty też nie wyrastają.
JakuchJadziu u nas była taka ulewa parę dni temu, że jakby wodospad nad ogrodem, mnóstwo nowych kwiatów postrącał i połamało, między innymi te moje dwie róże wręcz je położył, dlatego zdecydowałam się ja przesadzić, druga jest w lepszym stanie to zaczekam,Mam nadzieję że nic jej nie będzie.obejrzałam Folklore, ale to jednak nie ona, już kiedyś też na to wpadłam, moja bardziej w róż wpada i ma wielkie kwiaty.Ostróżki kwitną powtórnie znacznie słabiej, ale też pięknie i chyba wpadłam w sidła miłości do nich, bo rozrastaja się w błyskawicznym tempie już nie wiem gdzie je przesadzać
Sasanka18 Marysiu to niecierpki tak kwitną, te różowe jak różyczki,jeśli chodzi o nawożenie , najważniejsze jest dla mnie właściwe posadzenie, duży dół, na dno pół wiadra obornika (mam to szczęście że dostaję go w każdej ilości)przysypuje lekko kompostem, wsadzam róże i resztę dołu to sam kompost, i właściwie to wszystko, na zimę kopczykuje też kompostem, podlewam gnojowką z pokrzyw, ale też nie za często bo jak mam nosić tyle konewek, to sił brakuje
Ze dwa razy dawalam siarczan magnezu.W tym roku kupiłam nawóz do róż i w jednym miejscu zastosowałam go do róż, jak dla mnie szału nie ma, istotnie dobrze też zauważyłaś Marysiu, sciółkuje trawą, bo choć trochę zatrzymuje chwast, trzyma wilgoć, no i nawozi.Mam jej bardzo dużo to i kompost posypuje obficie, nie wysycha i chwasty też nie wyrastają.
- JAKUCH
Reniu ,żeby chociaż jedna ostróżka chciała tak zakwitnąć jak Twoje to byłabym szczęśliwa, niestety One mnie nie kochają dlatego mam tylko te jednoroczne
- Reniak
- JAKUCH
Reniu ależ mnie zestresowałaś tym cudnie kwitnącym storczykiem .Moje nawet w 1/100 tak nie kwitną , lecz teraz się za nie wezmę i jestem ciekawa czy to coś pomoże.Wciąż się szkolę w ich hodowli
- Reniak
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Reniu - storczyk śliczny. Buja kwiatem
To nic, że siedzi teraz u synowej.