PotwierdzamZibi_41 pisze:Nasiona otoczkowane pakowane są w oryginalne tubki z zaślepką , wędrują jak w pierwszej klasie . Jeśli są w woreczkach to ktoś je przepakowywał. Mogą to potwierdzić Forumki które kupiły ode mnie
Petunia z nasion cz.4
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.4
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Witam wszystkich forumowiczów, widzę źe wasze petunki są juź całkiem całkiem fajniusie , ja jeszcze swoich nie wysiałam , coś się ociągam w tym roku ..... planuję wysiew w sobotę Pozdrawiam
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
andzia458 wczoraj popikowałam drugą cześć petunii. Te pikowane 2 dni temu maja się nieźle. Wszystkie się przyjęły -teraz czekam na pokazanie się listków właściwych. Do pikowana używałam wykałaczki.
Zmoderowano, ponieważ takie sprawy załatwiamy w dziale ofert albo na pw. z osobą zainteresowaną./Iwona
Zmoderowano, ponieważ takie sprawy załatwiamy w dziale ofert albo na pw. z osobą zainteresowaną./Iwona
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ojej, mi wreszcie udało się i petunie wzeszły. Tyle, że jak widzę co mnie czeka, to już mnie strzyka w kręgach.
Siałem takie. Tej zwisającej było kilka nasionek w paczce.
Siałem takie. Tej zwisającej było kilka nasionek w paczce.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 sty 2016, o 16:22
petunia z nasion
Witam mam pytanie siałam petunie 31 stycznia ładnie powschodziły ale niektóre się przewracają i zamierają .nie wiem czy mają za zimno stoją na parapecie.Może to jakaś choroba?
Prosimy użyć naszej wyszukiwarki, zanim założysz kolejny temat./Iwona
- asta6265
kwiatek1975 za zimno - podłóż coś pod pojemnik żeby była izolacja, petunie lubią ciepełko, może przelałaś?
Pierwsza partia popikowana:
Pierwsza partia popikowana:
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Darku to chyba jakieś oszukane te nasiona były. Ja zwisającą siałam taką jak Ty i nasion było ogrom
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Opakowanie było ok. woreczek strunowy też w porządku.Tyle, że nasiona z ubiegłego roku. Grunt, że wzeszły. Zobaczymy co wyrośnie, oby nie kapusta. bo dziwnie na balkonie będzie wyglądać.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witam. Aniu Ty jak zwykle wszystko pięknie pod linijkę . Cudne petunie będą. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów. .
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
Re: petunia z nasion
kwiatek1975 pisze:Witam mam pytanie siałam petunie 31 stycznia ładnie powschodziły ale niektóre się przewracają i zamierają .nie wiem czy mają za zimno stoją na parapecie.Może to jakaś choroba?
Może to być zgorzel siewek... na to pomoże previcur- roztwór do podlewania. Choroba objawia się tym że maleńkie roślinki zaczynają gnić przy ziemi, choroba wychodzi z nieodpowiedniego, "niezdezynfekowanego" -np. wyparzonego podłoża.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Ania ( asta ) o ile się nie mylę, wysiewałam petunie w podobnym terminie jak Ty ( 20.01 ) Ale widzę, że Twoje mają już liście właściwe. Moje ciągle w fazie liścieni. Czekam jeszcze z pikowaniem.
- asta6265
Ewelkacha88 dzięki
Welkam tak wysiewałam 20.01 cztery odmiany. Na razie tylko ta jedna nadawała się do pikowania - w porównaniu z innymi dużo szybciej rosła.
Pozostałe też jeszcze czekają, bo za malutkie
Welkam tak wysiewałam 20.01 cztery odmiany. Na razie tylko ta jedna nadawała się do pikowania - w porównaniu z innymi dużo szybciej rosła.
Pozostałe też jeszcze czekają, bo za malutkie
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka