Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
Hosty piękne i eleganckie .
Kiedy moja Sky Dancer będzie tak duża? - Tego typu liście najbardziej mnie się podobają; oj, chyba i błyszczące .
Frisian Pride właśnie do mnie jedzie - warto było, bo jest cudna . Posadzę pod cisem, będzie ją dobrze widać.
Jak się tak dobrze przyjrzeć, to Ty też nie narzekasz na brak drzew i wokół i w środku .
Kiedy moja Sky Dancer będzie tak duża? - Tego typu liście najbardziej mnie się podobają; oj, chyba i błyszczące .
Frisian Pride właśnie do mnie jedzie - warto było, bo jest cudna . Posadzę pod cisem, będzie ją dobrze widać.
Jak się tak dobrze przyjrzeć, to Ty też nie narzekasz na brak drzew i wokół i w środku .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu Sky Dancer rośnie bardzo szybko, więc za chwileczkę.
Frisian Pride, co do niej mam mieszane uczucia, ładna, choć jak dla mnie za miękkie liście, wolę te o sztywniejszych tak jak stara June Fire frost czy Katherine.
Ja lubisz falbanki to 'Invincible' powinna się spodobać.
Frisian Pride, co do niej mam mieszane uczucia, ładna, choć jak dla mnie za miękkie liście, wolę te o sztywniejszych tak jak stara June Fire frost czy Katherine.
Ja lubisz falbanki to 'Invincible' powinna się spodobać.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
IGA,Twoje hosty mają się lepiej
Soczyste i dorodne
Pozdrówki
SLA
Soczyste i dorodne
Pozdrówki
SLA
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Jakie one piękne Takie zgrabne kępy tworzą...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Pięknie masz w ogrodzie Igo. Jestem pod wrażeniem soczystości trawnika i równych kancików. A hosty dorodne, tylko zazdrościć
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
A ja nie lubiłam host, ale po Twoim ogrodzie......no,no zaczynam się przekonywać do nich. Przepiękne, zdrowe i nie obgryzione przez ślimory Kto wie? może się skuszę.....
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
-
- Kontakt:
Olu, hosty są piękne, a jak kwitną zjawiskowe. Te kolory, faktury, wielkość dla każdego.
Ślimaki tak jak inne szkodniki trzeba zwalczać. U mnie na ogrodzie mieszka sporo traszek i ropuch, one pomagają w walce, ale raz w roku sypię niebieskie granulki.
Sylwio, trawnik jest Piotrka, on o niego dba, zasila, tnie, obcina obrzeza, i aby był taki zrobił podlewanie w automacie.
Byłam w wielu ogrodach i widziałam trawinki. Bez podlewania trudno tak osiągnąć, nie lejąc wody całym dniami.
Małgosiu, zawsze się zastanawiam co bardziej kocham, żurawki czy hosty
Sławku, fakt, cień w ogrodzie urósł, wiec i hostom lepiej nić kiedyś
Czerwiec o miesiąc róż i dzwonków.
Ślimaki tak jak inne szkodniki trzeba zwalczać. U mnie na ogrodzie mieszka sporo traszek i ropuch, one pomagają w walce, ale raz w roku sypię niebieskie granulki.
Sylwio, trawnik jest Piotrka, on o niego dba, zasila, tnie, obcina obrzeza, i aby był taki zrobił podlewanie w automacie.
Byłam w wielu ogrodach i widziałam trawinki. Bez podlewania trudno tak osiągnąć, nie lejąc wody całym dniami.
Małgosiu, zawsze się zastanawiam co bardziej kocham, żurawki czy hosty
Sławku, fakt, cień w ogrodzie urósł, wiec i hostom lepiej nić kiedyś
Czerwiec o miesiąc róż i dzwonków.
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Hosta Invincible ma wszystkie pozytywne cechy, które lubię: twarde liście, jest błyszcząca i ma falbanki . Czegóż chcieć więcej . Lubię też takie, jak Sky Dancer, za kolor i fakturę liścia.
Powiedz mi, jakby się sprawowały w donicach, wsadzone do ziemi (powiedzmy, lepiej nazwać to piachem) pod świerkami w odległości 1m. Od wiosny do jesieni podlewam, ale co zimą?. Chociaż, moje 3 stały przez zimę i przeżyły . Powinnam niektóre porozsadzać, ale nie mam gdzie ich wetknąć.
.
Powiedz mi, jakby się sprawowały w donicach, wsadzone do ziemi (powiedzmy, lepiej nazwać to piachem) pod świerkami w odległości 1m. Od wiosny do jesieni podlewam, ale co zimą?. Chociaż, moje 3 stały przez zimę i przeżyły . Powinnam niektóre porozsadzać, ale nie mam gdzie ich wetknąć.
.
Pozdrawiam Ania
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 cze 2010, o 00:23
Iga piękny masz ogród i te hosty - aż dech zapiera, piękne zdrowe, cała gama odcieni zieleni - beautiful.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ale nie samymi żurawkami i hostami człowiek żyje widzę, że nie tylko ja lubię dzwonki
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękne wypieszczone rabatki, co jedna to ładniejsza. Idę dalej podziwiać.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Igo , dzięki za porcję hościanych zdjęć ! Jednak w gruncie to one lepiej wyglądają !
A jak te pod brzózkami ?
A jak te pod brzózkami ?
-
- Kontakt:
Olu, te pod brzózkami do lekkiej korekcji, nie wszytko wygląda tak jak miało.
Kasiu, podziwiaj
Małgosiu, ja lubię hosty, żurawki, liliowce, trawy, maleńkie roślinki skalniakowe.... długo by wymieniać.
Benka, dziękuję za miłe słowa.
Aniu, w tym roku zima skorygowała nasadzenia w donicach. Trudno mi namawiać jak sama wywaliłam mnóstwo donic zgnitych host.
Ja się pozbyłam wszystkich świerków i jodeł, tych nieszczepionych. A te co zostały maja już swoje zamówienia na świąteczne drzewko.
Mam sadzone pod sosnami, tam ponoć jest ok.
Sobotą był piękna do 11 byłam w ogrodniczym raju. Potem niestety zdrowie zawiodło i musiałam wrócić do domu.
Od 8 do 11 zrobiłam mnóstwo zdjęć.
Jak się Wam nie znudzi jutro pokażę.
Kasiu, podziwiaj
Małgosiu, ja lubię hosty, żurawki, liliowce, trawy, maleńkie roślinki skalniakowe.... długo by wymieniać.
Benka, dziękuję za miłe słowa.
Aniu, w tym roku zima skorygowała nasadzenia w donicach. Trudno mi namawiać jak sama wywaliłam mnóstwo donic zgnitych host.
Ja się pozbyłam wszystkich świerków i jodeł, tych nieszczepionych. A te co zostały maja już swoje zamówienia na świąteczne drzewko.
Mam sadzone pod sosnami, tam ponoć jest ok.
Sobotą był piękna do 11 byłam w ogrodniczym raju. Potem niestety zdrowie zawiodło i musiałam wrócić do domu.
Od 8 do 11 zrobiłam mnóstwo zdjęć.
Jak się Wam nie znudzi jutro pokażę.