Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Mariusz zazdroszczę opryskiwacza, mi ciągle jakoś szkoda zainwestować i kupić raz a porządnie :lol:
Pięknie u Ciebie ranniki kwitną u mnie nic z ziemi się nie wychyla, chyba za duże mrozy są cały czas po -17 trzyma i bez śniegu ;/
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I co postanowiłeś z kostką?
Samo ułożenie nie jest takie pracochłonne. Gorzej jest z przygotowaniem gruntu, trzeba mieć ubijarke, chyba, że ją wypożyczysz
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Jestem ciekawa jak przetrwały twoje roślinki ostatnie mrozy.Moim tulipanom i narcyzom listki zrobiły się szkliste,mam nadzieję ze jednak z cebul wyjdą następne , gorzej gdy cebule też przemarzły . Za to hiacynty wyglądają nie najgorzej.
Dobrego tygodnia zyczę
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz i mamy przedwiośnie dzisiaj :D U mnie na słoneczku termometr pokazuje +16,8st!!! Jutro już tak ładnie nie będzie. ;:222
Ale już nie długo będzie mogli rozprostować kości w naszych ogródkach :) Ta chwila zbliża się bardzo szybko ;:138
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam na działce i niestety ranników ani widu, ani słychu ;:185 Nie widać żadnych, nawet najmniejszych oznak wiosny. Wszystko śpi i czeka na ciepełko.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Iwonka1
Iwonka daj parę dni przyrodzie na obudzenie się :) Będzie dość ciepło i nie ma mocnych musi pojawić się wiosna w naszych ogrodach :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Też uważam, że to będzie moment i wczesno wioseenne się pięknie niebawem nam zaprezentują. ;:215 ;:3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witam wszystkich serdecznie :) oczywiście wszyscy pokazywali już od jakiegoś czasu swoje wysiewy i szklarenki, więc i ja postanowiłem sobie sprawić swoją, a że w Kaufie była dobra cena to kupiłem :) na dodatek udało mi się namówić rodziców co by u nich ją postawić, bo u mnie miejsca nie ma i się zgodzili :tan

Obrazek

Dzisiaj w końcu troszkę cieplej, po pracy pojechałem na działkę żeby przyciąć drzewka, prawie mi się udało, opryskałem je miedzianem, tylko nie udało mi się posmarować ran maścią, bo już się ciemno zrobiło, może uda się nadrobić, ale cały tydzień zapowiadają opady... jak to mówią, biednemu zawsze wiatr w oczy ;:306 oczywiście cały tydzień słoneczny co był i weekend nie miałem czasu :) Pochwalę się moim wypiekiem :) robiłem tort dla Chrześnicy na roczek :)

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mariusz wow, ale cudo ! ;:oj
I Ty to sam wszycho ? ;:173 Super. Kończyłeś szkołę cukierniczą ?
Widzę, że używasz tego samego podłoża do wysiewu :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Piotrek[buum] widzę szalejesz z wysiewami, działki nie poznamy jak wszystko posadzisz :) dzisiaj faktycznie było już miło nawet na działce, bo cieplutko

Alicjo[Alicja125] również dziękuję :wink: ;:196 no u mnie po tych mrozach jakoś to wszystko wygląda, nie wiem tylko czy brzoskwinie, które wsadziłem na jesieni przetrwały, bo mam obawy :(

Kasiu[MORANGO]
ano u mnie jakoś ta zima nie dotarła :) a raczej może i była ale rośliny sobie z niej nic nie robiły :)

Julia[julcia] jakoś ro u mnie wygląda, rośliny wyglądają jakby przetrwały, tulipanki listki zielone, ale jeszcze małe, przykryta rabata korą więc pewnie im cieplej :) zapraszam częściej, moja bramka zawsze otwarta hihi ;:4

Iwonko[Iwonka1]
zamówienie róż odłożone na jesień, żebym mógł sobie dobrą miejscówkę przygotować dla nich :) bo jak na razie koncepcja tylko jest, a zobaczymy jak będzie z realizacją :) nie martw się wiosna i do Ciebie dotrze ;)

Bogusiu[bwoj54] dziękuję za tyle ciepłych słów, aż się ciepło robi na serduszku :) ja też przez forum całkiem zmieniłem koncepcję działki, najpierw miała być mało wymagająca, a teraz tylko wsadzam i wsadzam :)

Andrzeju[any57]
no mam nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą :)

Marysiu[Maska]
iryski zmarzły, ale ranniki nic sobie z mrozu nie robiły :)

ed04 dziękuję ;:333

Lenka[Carmelka00] dziękuję dzisiaj właśnie go testowałem i jestem bardzo zadowolony :)

Gosiu[Margo2]
jeśli chodzi o kostkę to sam się nie będę bawił, jutro wchodzą już panowie na działkę i będą kładli, jak dobrze pójdzie w środę już będzie :) poszukałem trochę i wybrałem najtańszych, zobaczymy jaki będzie efekt ;:224

Beatko[Beaby]
wiosna już za rogiem, więc pewnie wszystkim zaczną ogrody pięknieć :)

Seba[seba1999]
nie no aż tak uzdolniony nie jestem żeby wszystko sam, laleczka na środku z cyfrą 1 i napis na kostkach kupiłem na allee.. reszta to już moja robota hmm nie nie cukiernikiem nie jestem, ale bardzo lubię robić słodkości, wszyscy mówią, że się minąłem z powołaniem :) co do ziemi do wysiewów to kupiłem szklarnię i stała obok i grzech było nie wziąć hehe
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz zaimponowałeś mi . Mam dwóch facetów w domu, ale nie ma opcji, aby którykolwiek z nich coś upiekł .Jeden potrafi gotować ( chwała mu za to) ale popisowe dania drugiego ( i jedyne jakie potrafi przyrządzić) to jajecznica , parówki i herbata :D Nawet budyń w jego wykonaniu ma wkładkę węglową w postaci spalenizny w środku :D :D
Tort cudowny..wygląda jak arcydzieło..I zapewne był nim w smaku

Regalik świetny. Przydałby się taki Sama nie mam pojęcia gdzie upcham swoje siewki, o ile powychodzą ..Cześć już wzeszła..ale mam spore obawy o ich los. Mam chłodno i ze światłem jest tak sobie..ale zobaczymy co będzie.. Gdy nie dotrwają do maja kupię gotowce na rynku , choć to nie to samo co roślinka wyhodowana od nasionka .

A moje kiełki..chyba przetrwały. :D Jutro ściągam włókninę, bo temp maja być na plusie w tym tygodniu
.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Mariusz :wit

Fajny inkubatorek ;:215 , czekam niecierpliwie na fotorelację z siania ;:108

Tort ;:180 - to już nie tylko zdolności, ale prawdziwy talent - gratuluję ;:138

Pozdrawiam serdecznie i życzę ;:3
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mariusz ty mnie nawet nie strasz bo na jesieni to ja dwie brzoskwinie zasadziłam i inne drzewka taż.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”