Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Mariusz zazdroszczę opryskiwacza, mi ciągle jakoś szkoda zainwestować i kupić raz a porządnie
Pięknie u Ciebie ranniki kwitną u mnie nic z ziemi się nie wychyla, chyba za duże mrozy są cały czas po -17 trzyma i bez śniegu ;/
Pięknie u Ciebie ranniki kwitną u mnie nic z ziemi się nie wychyla, chyba za duże mrozy są cały czas po -17 trzyma i bez śniegu ;/
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
I co postanowiłeś z kostką?
Samo ułożenie nie jest takie pracochłonne. Gorzej jest z przygotowaniem gruntu, trzeba mieć ubijarke, chyba, że ją wypożyczysz
Samo ułożenie nie jest takie pracochłonne. Gorzej jest z przygotowaniem gruntu, trzeba mieć ubijarke, chyba, że ją wypożyczysz
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Jestem ciekawa jak przetrwały twoje roślinki ostatnie mrozy.Moim tulipanom i narcyzom listki zrobiły się szkliste,mam nadzieję ze jednak z cebul wyjdą następne , gorzej gdy cebule też przemarzły . Za to hiacynty wyglądają nie najgorzej.
Dobrego tygodnia zyczę
Dobrego tygodnia zyczę
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz i mamy przedwiośnie dzisiaj U mnie na słoneczku termometr pokazuje +16,8st!!! Jutro już tak ładnie nie będzie.
Ale już nie długo będzie mogli rozprostować kości w naszych ogródkach Ta chwila zbliża się bardzo szybko
Ale już nie długo będzie mogli rozprostować kości w naszych ogródkach Ta chwila zbliża się bardzo szybko
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam na działce i niestety ranników ani widu, ani słychu Nie widać żadnych, nawet najmniejszych oznak wiosny. Wszystko śpi i czeka na ciepełko.
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Iwonka1
Iwonka daj parę dni przyrodzie na obudzenie się Będzie dość ciepło i nie ma mocnych musi pojawić się wiosna w naszych ogrodach
Iwonka daj parę dni przyrodzie na obudzenie się Będzie dość ciepło i nie ma mocnych musi pojawić się wiosna w naszych ogrodach
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Też uważam, że to będzie moment i wczesno wioseenne się pięknie niebawem nam zaprezentują.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witam wszystkich serdecznie oczywiście wszyscy pokazywali już od jakiegoś czasu swoje wysiewy i szklarenki, więc i ja postanowiłem sobie sprawić swoją, a że w Kaufie była dobra cena to kupiłem na dodatek udało mi się namówić rodziców co by u nich ją postawić, bo u mnie miejsca nie ma i się zgodzili
Dzisiaj w końcu troszkę cieplej, po pracy pojechałem na działkę żeby przyciąć drzewka, prawie mi się udało, opryskałem je miedzianem, tylko nie udało mi się posmarować ran maścią, bo już się ciemno zrobiło, może uda się nadrobić, ale cały tydzień zapowiadają opady... jak to mówią, biednemu zawsze wiatr w oczy oczywiście cały tydzień słoneczny co był i weekend nie miałem czasu Pochwalę się moim wypiekiem robiłem tort dla Chrześnicy na roczek
Dzisiaj w końcu troszkę cieplej, po pracy pojechałem na działkę żeby przyciąć drzewka, prawie mi się udało, opryskałem je miedzianem, tylko nie udało mi się posmarować ran maścią, bo już się ciemno zrobiło, może uda się nadrobić, ale cały tydzień zapowiadają opady... jak to mówią, biednemu zawsze wiatr w oczy oczywiście cały tydzień słoneczny co był i weekend nie miałem czasu Pochwalę się moim wypiekiem robiłem tort dla Chrześnicy na roczek
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Mariusz wow, ale cudo !
I Ty to sam wszycho ? Super. Kończyłeś szkołę cukierniczą ?
Widzę, że używasz tego samego podłoża do wysiewu
I Ty to sam wszycho ? Super. Kończyłeś szkołę cukierniczą ?
Widzę, że używasz tego samego podłoża do wysiewu
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Piotrek[buum] widzę szalejesz z wysiewami, działki nie poznamy jak wszystko posadzisz dzisiaj faktycznie było już miło nawet na działce, bo cieplutko
Alicjo[Alicja125] również dziękuję no u mnie po tych mrozach jakoś to wszystko wygląda, nie wiem tylko czy brzoskwinie, które wsadziłem na jesieni przetrwały, bo mam obawy
Kasiu[MORANGO] ano u mnie jakoś ta zima nie dotarła a raczej może i była ale rośliny sobie z niej nic nie robiły
Julia[julcia] jakoś ro u mnie wygląda, rośliny wyglądają jakby przetrwały, tulipanki listki zielone, ale jeszcze małe, przykryta rabata korą więc pewnie im cieplej zapraszam częściej, moja bramka zawsze otwarta hihi
Iwonko[Iwonka1] zamówienie róż odłożone na jesień, żebym mógł sobie dobrą miejscówkę przygotować dla nich bo jak na razie koncepcja tylko jest, a zobaczymy jak będzie z realizacją nie martw się wiosna i do Ciebie dotrze ;)
Bogusiu[bwoj54] dziękuję za tyle ciepłych słów, aż się ciepło robi na serduszku ja też przez forum całkiem zmieniłem koncepcję działki, najpierw miała być mało wymagająca, a teraz tylko wsadzam i wsadzam
Andrzeju[any57] no mam nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą
Marysiu[Maska] iryski zmarzły, ale ranniki nic sobie z mrozu nie robiły
ed04 dziękuję
Lenka[Carmelka00] dziękuję dzisiaj właśnie go testowałem i jestem bardzo zadowolony
Gosiu[Margo2] jeśli chodzi o kostkę to sam się nie będę bawił, jutro wchodzą już panowie na działkę i będą kładli, jak dobrze pójdzie w środę już będzie poszukałem trochę i wybrałem najtańszych, zobaczymy jaki będzie efekt
Beatko[Beaby] wiosna już za rogiem, więc pewnie wszystkim zaczną ogrody pięknieć
Seba[seba1999] nie no aż tak uzdolniony nie jestem żeby wszystko sam, laleczka na środku z cyfrą 1 i napis na kostkach kupiłem na allee.. reszta to już moja robota hmm nie nie cukiernikiem nie jestem, ale bardzo lubię robić słodkości, wszyscy mówią, że się minąłem z powołaniem co do ziemi do wysiewów to kupiłem szklarnię i stała obok i grzech było nie wziąć hehe
Alicjo[Alicja125] również dziękuję no u mnie po tych mrozach jakoś to wszystko wygląda, nie wiem tylko czy brzoskwinie, które wsadziłem na jesieni przetrwały, bo mam obawy
Kasiu[MORANGO] ano u mnie jakoś ta zima nie dotarła a raczej może i była ale rośliny sobie z niej nic nie robiły
Julia[julcia] jakoś ro u mnie wygląda, rośliny wyglądają jakby przetrwały, tulipanki listki zielone, ale jeszcze małe, przykryta rabata korą więc pewnie im cieplej zapraszam częściej, moja bramka zawsze otwarta hihi
Iwonko[Iwonka1] zamówienie róż odłożone na jesień, żebym mógł sobie dobrą miejscówkę przygotować dla nich bo jak na razie koncepcja tylko jest, a zobaczymy jak będzie z realizacją nie martw się wiosna i do Ciebie dotrze ;)
Bogusiu[bwoj54] dziękuję za tyle ciepłych słów, aż się ciepło robi na serduszku ja też przez forum całkiem zmieniłem koncepcję działki, najpierw miała być mało wymagająca, a teraz tylko wsadzam i wsadzam
Andrzeju[any57] no mam nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą
Marysiu[Maska] iryski zmarzły, ale ranniki nic sobie z mrozu nie robiły
ed04 dziękuję
Lenka[Carmelka00] dziękuję dzisiaj właśnie go testowałem i jestem bardzo zadowolony
Gosiu[Margo2] jeśli chodzi o kostkę to sam się nie będę bawił, jutro wchodzą już panowie na działkę i będą kładli, jak dobrze pójdzie w środę już będzie poszukałem trochę i wybrałem najtańszych, zobaczymy jaki będzie efekt
Beatko[Beaby] wiosna już za rogiem, więc pewnie wszystkim zaczną ogrody pięknieć
Seba[seba1999] nie no aż tak uzdolniony nie jestem żeby wszystko sam, laleczka na środku z cyfrą 1 i napis na kostkach kupiłem na allee.. reszta to już moja robota hmm nie nie cukiernikiem nie jestem, ale bardzo lubię robić słodkości, wszyscy mówią, że się minąłem z powołaniem co do ziemi do wysiewów to kupiłem szklarnię i stała obok i grzech było nie wziąć hehe
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariusz zaimponowałeś mi . Mam dwóch facetów w domu, ale nie ma opcji, aby którykolwiek z nich coś upiekł .Jeden potrafi gotować ( chwała mu za to) ale popisowe dania drugiego ( i jedyne jakie potrafi przyrządzić) to jajecznica , parówki i herbata Nawet budyń w jego wykonaniu ma wkładkę węglową w postaci spalenizny w środku
Tort cudowny..wygląda jak arcydzieło..I zapewne był nim w smaku
Regalik świetny. Przydałby się taki Sama nie mam pojęcia gdzie upcham swoje siewki, o ile powychodzą ..Cześć już wzeszła..ale mam spore obawy o ich los. Mam chłodno i ze światłem jest tak sobie..ale zobaczymy co będzie.. Gdy nie dotrwają do maja kupię gotowce na rynku , choć to nie to samo co roślinka wyhodowana od nasionka .
A moje kiełki..chyba przetrwały. Jutro ściągam włókninę, bo temp maja być na plusie w tym tygodniu
.
Tort cudowny..wygląda jak arcydzieło..I zapewne był nim w smaku
Regalik świetny. Przydałby się taki Sama nie mam pojęcia gdzie upcham swoje siewki, o ile powychodzą ..Cześć już wzeszła..ale mam spore obawy o ich los. Mam chłodno i ze światłem jest tak sobie..ale zobaczymy co będzie.. Gdy nie dotrwają do maja kupię gotowce na rynku , choć to nie to samo co roślinka wyhodowana od nasionka .
A moje kiełki..chyba przetrwały. Jutro ściągam włókninę, bo temp maja być na plusie w tym tygodniu
.
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Mariusz
Fajny inkubatorek , czekam niecierpliwie na fotorelację z siania
Tort - to już nie tylko zdolności, ale prawdziwy talent - gratuluję
Pozdrawiam serdecznie i życzę
Fajny inkubatorek , czekam niecierpliwie na fotorelację z siania
Tort - to już nie tylko zdolności, ale prawdziwy talent - gratuluję
Pozdrawiam serdecznie i życzę
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariusz ty mnie nawet nie strasz bo na jesieni to ja dwie brzoskwinie zasadziłam i inne drzewka taż.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,