Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

Ale ja nie mam tej odmiany zielonej, tylko http://www.google.pl/imgres?q=podagrycz ... x=94&ty=64
Ten zwykły rośnie u brata na miedzy i dobrowolnie do ogrodu go nie wpuszczę. :uszy

-- 11 cze 2013, o 09:46 --

Pisałam o podgareczniku, a nie o bracie. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnio rzadko zagladalam na FO i teraz nie wiem, jak ja to nadrobię :?: Chyba nie bedę nadrabiać, tylko jak ten uczeń, co umiał tylko o dżdżownicy, udawać, że wiem o co chodzi :;230
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Betina, prawie mnie zabiłaś tym podagrycznikiem-ścierwem ;:306 ;:306 To sie nazywa wkurzony ogrodnik ;:134 ;:306
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Syringa pisze:Betina, prawie mnie zabiłaś tym podagrycznikiem-ścierwem ;:306 ;:306 To sie nazywa wkurzony ogrodnik ;:134 ;:306
o nie, to jest tylko lekko poirytowany ogrodnik...wkurzony ogrodnik właśnie do Was pisze...miał być radosny wpis ze zdjęciami, a będzie wpis wykropkowany...... w miejsce kropek wstawcie sobie wszystkie najbardziej wyszukane inwektywy, jakie znacie. Nie, to nie są nadal te, którymi mam ochotę obrzucić tego pana co (jeszcze) ze mną mieszka (copyright Marysia-Maska :wink: ) i który zarzekając się, że już nigdy przenigdy niczego wykosi i nie bedzie kosy w ogóle uzywać, własnie zamaszystym gestem wyrżnął w pień moją wypieszczoną młodziutką kalinę :evil: :evil: Flora jak jej 5 razy powtórzyć, że czegoś nie wolno, to rozumie...Sarze trzeba powtórzyć 20 razy, ale też w końcu dociera, nawet piesek-idiota daje się wychować, a jeden domownik nadal nie... Jutro rano jadę z kosą na złom, oddam za darmo, nie chcę jej tu więcej widzieć ;:224 Z kosiarzem gorsza sprawa, nie opłaca się na wagę sprzedać, bo schudł ostatnio, ale poszukam na portalach zatrudnieniowych, czy kierowców na Daleki Wschód nie szukają ;:224

A zdjęcia i relacja z tej części ogrodu, która nie spoczywa jeszcze równo przycięta na kompoście, wieczorem, jak mi przejdzie nieopanowana chęć do nadużywania słow na 'k', 'p', 'ch' i takich tam ;:224
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

..oooo to się narobiło,że Pati taka Obrazek........ja to jestem zdania,że prędzej krowę nauczy się siadać, niż faceta wytresowaćObrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogumilka pisze:..oooo to się narobiło,że Pati taka Obrazek........ja to jestem zdania,że prędzej krowę nauczy się siadać, niż faceta wytresowaćObrazek
O tak! Brawo Boguśka!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

prędzej krowę nauczy się siadać, niż faceta wytresować
I zrozumiałam sama siebie, dlaczegóż to wolę wszystko sama ;:306 Ale to tak na prawdę bolesna prawda.
PS. Ja mojemu zawsze powtarzam: "Masz szczęście, że moje dziecko Cię lubi" ;:224
Awatar użytkownika
kesza
100p
100p
Od: 16 lip 2010, o 08:47

Post »

Pat, ;:145 ;:145 ;:145 Ty to masz przynajmniej na kim się wyżyć za wykarczowanie roślinek, a mi wczoraj grad wykarczował, wymłócił i stłukł wszystko w ogrodzie (agresty, borówki, czereśnie, truskawki, orzechy, jabłuszka, krzaki pomidorów) owoce leżą na ziemi, te co zostały na drzewach i krzewach nadają się tylko do wyrzucenia, bo wszystko uszkodzone, a że nadal pada (wszyscy wiemy zgodnie z czyim życzeniem :roll: ) to zaraz zgnije. O kwiatach, liliach, różach i wszystkich innych pozbawionych liści i pąków, aż żal pisać... ;:145 ;:145 ;:145.

I nie wiem na kogo mam wrzeszczeć...

Pociesz się, że Twoja połówka to przynajmniej drzew i krzewów owocowych może nie da rady wykosić ;:173
Pozdrawiam,
Edyta
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Edytko szczerze współczuję przeżyliśmy to cztery lata temu też w czerwcu. U nas na drzewach nic nie zostało nawet liści nie było ;:oj
Awatar użytkownika
kesza
100p
100p
Od: 16 lip 2010, o 08:47

Post »

U nas w zeszłym roku gradobicie było 2 razy na początku lipca i w sierpniu - to w zasadzie ucierpiały kwiaty i pomidory, ale przynajmniej wiosenne owoce zdążyliśmy spróbować, a teraz nie będzie nic...
Ale po tym co widzę i czytam to zacznę się cieszyć, że mam dach i okna całe...
Chociaż w miniszklarence na arbuzy mojego męża to szyby poszły - prosto na wychuchane sadzonki, w zeszłym roku nie miał okrycia, to mu grad uciął łodygę, to w tym skonstruował sobie szklarenkę...
Czy to już tak będzie co roku, może trzeba posadzić trawę i tuje i nie będzie czego żałować...
Pozdrawiam,
Edyta
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Pati wracam do nawłoci...mam też specjalnie przytaszczyłam z łąki...to może założymy
fan-club Nawłoci... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat, przepraszam, ale popłakałam się ze śmiechu, tak barwnie opisujesz... kosiarz umysłów veli kalin ciągle na wolności...?
A dopiero czytałam u Marzki, ze jej pan z którym mieszka wykosiła jej cztery różyce... Faceci na starość przestają widzieć, jak nic!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

I dlatego ja mam wszystkie rabatki i warzywniak otoczony kamieniami właśnie przed kosiarzem ;:108
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Czytając o kosiarzach z koszmarów sennych pomyślałam sobie, że ten pan, który ze mną mieszka nie jest jeszcze taki najgorszy... nigdy niczego mi nie wykosił...ale uświadomiłam sobie, że to dlatego, iż kosi spalinówką i omija szerokim łukiem wszystko, co rośnie - zasadniczo jest więc kosiarzem powierzchni płaskich :D - a ja potem robię całą "kosmetykę"...podkaszam elektryczną lub wycinam nożycami... :wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ty jesteś niemożliwa :;230 Aż mnie w chałupie usłyszeli jak się rechotałam :;230
Ale wbrew wszystkim pozorom, wkładam kij w mrowisko, da się facetów przyzwyczaić do prac polowo - ogródkowych.
Nie powiem zajęło im to trochę czasu, trafił szlag kilka roślinek ale jak żona i mamusia oznajmiła ;:89 że po następnym niefortunnym skoszeniu czegoś co ni stąd ni zowąd znalazło się na drodze kosiarki to będą żonie i mamusi kupować roślinki takiej wielkości jak skosili.
Możliwość utraty cennych złotówek podziałał odstraszająco i mobilizująco i od "nadejszłej wiekopomnej chwili" nic nieprzewidzianego nie znalazło się na kompostowniku :D
Także moja droga nie leć do skupu złomu aby zyskać 2 zł za kosę, powieś ją na ogrodowej ścianie chałupy z różową kokardą, tylko niech szacowny małż za karę kupi dla Ciebie coś co będzie przydatne, nie koniecznie w ogrodzie np. farbę do szafy chlebowej :D
A teraz czekam na zdjęcia :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”