Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

:wit
Martuś
Cudnie, cudnie, cudnie ;:138
I piwonie i różyczki przepiękne
Cieszę się, że mam Sarah Bernhardt :tan
A Do Tell, Bu -Te, Goldmnine, już zapisałam w kajecie nie mając już miejsca w ogrodzie ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matulu, no znaczy o Martusiu ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zachwyciłam się Bu-Te. Muszę ją poszukać
Poradź mi proszę, czy posadzić jeszcze raz jesienią piwonie które kwitły, ale słabo?
Na pewno będę sadziła te które nie kwitły
Zastanawiam się nad Twoim Leonardo. Ten kwiat mi go nie przypomina
Może kolejne będą bardziej podobne?
Mój jest napakowany płatkami
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś PĘKNIE :!: :!: :!:
Spaceruję , spaceruję i nie ma końca - tyle masz tych piwonii , co jedna to piękniejsza ;:215 ;:215 wiesz ile ich masz ???
Róże też cudownie Ci zakwitły ;:215 można oczopląsu dostać ;:oj ;:oj ;:oj nie wiadomo co pierw chwalić .
A i jeszcze ten Twój czarny przyjaciel i pomocnik - śliczny ;:167 wygłaskaj go ode mnie :)
;:196 posyłam i dużo zdrówka życzę .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aluś,ogród jest teraz cały w kwiatach,,cieszę sie ,że podobają się takie właśnie zestawienia,ścieżek jest dużo i można się zgubić,kto przyjedzie do mnie to spaceruje tymi ścieżkami ,a za zakrętem ciągle jakieś kwiatowe niespodzianki,dzięki za miłe słowa,pozdrawiam ;:196

Dorotko,nie chcę Ci zaszkodzić ;:306 ,ale jeszcze nie wszystkie pokazałam,dlaczego masz czekać parę lat na kwitnienie,jak moja Bu-Te ma u mnie 1 rok w tamtym roku na wiosnę ją kupiłam a zobacz ile ma kwiatów,już w tamtym roku kwitła co prawda mniejszą ilością kwiatów,tylko te łany piwonii są starsze bo to babcine z ogródków ,a prawie wszystkie odmianowe mają najwyżej rok ,a część jest kupiona w jesieni zeszłego roku,więc uważam ,że jest dobrze, ścieżki takie tajemnicze ,bo nie wiadomo co za zakrętem ,to wnuczka w basenie,jak wyszłam robić zdjęcia to zaczęła się wygłupiać ,pozdrawiam ;:168

Soniu,miło,że podobają się zestawienia,tak jakoś wyszło,chyba nawet odruchowo nie przemyśliwałam tego specjalnie,róże z przedogródka zaczynają kwitną codziennie jakaś dokwita ,tam są zasadzone róże w odcieniach różu ,a na jednej rabacie w kolorze burgundu i kremu ,deszczy bardzo by sie przydał,najlepiej nocny,pozdrawiam ;:168

Marzenko,każdy wypatrzy jakąś piwonię dla siebie,a moja pupilka to White Cap ,,ten biały garnuszek na bordowej filiżance jest obłędny fajnie ,że zaglądasz i że się podoba,miejsce w ogrodzie na nowe nasadzenia sie kończy ,a więcej to ja nie dam rady obrobić,bo trawniki są ;:306 ,ale niech mnie już nic nie kusi pozdrawiam ;:168

Gosiu,Margo, Bu-Te jest piękna trzeba jej to przyznać i super przyrasta ,mam ją 1 rok i tyle kwiatów ,kupiłam na wiosnę w tamtym roku też kwitła ale mniejszą ilością kwiatów a w tym roku olbrzymia,może już nie przesadzaj jeszcze raz ,bo mogły odchorować przesadzanie i dlatego mniej kwitły ,piwonia nie bardzo lubi przesadzanie,teraz po kwitnieniu zasilaj całe lato raz w miesiącu ,po troszkę nawozem potasowo -fosforowym i nie ścinaj czasem liści,bo to one pracują na przygotowanie karpy do kwitnienia na drugi rok,moja róża Leonardo może ten pierwszy kwiatek miała marny ,jak zakwitnie następnymi kwiatami to porównamy,to róża sadzona teraz w kwietniu z gołego korzenia,więc ma prawo pierwszy kwiat być byle jaki,pozdrawiam :wit nie wiem dlaczego wsadziłaś mi się w środeczek

Marysiu,ta druga to ma koronę ,a nie jajko sadzone ;:306 ale masz skojarzenia :;230 ,Zuzia jak zobaczyła ,że robię zdjęcia to przestała pływać i zaczęła sie wygłupiać,ale muszę Ci powiedzieć ,że praca w ogrodzie u mnie wre,jeszcze jutro mam mieć wzmożoną pomoc,więc jak przyjedziesz to może nie będę sie wstydzić :;230 ,życzę pięknych snów ;:196

Ewuniu,jak miło ,że jesteś tak wszyscy mamy mało czasu,widzę,że kuszę piwoniami są po prostu cudne ,a zapach w ogrodzie zmysłowy,wszystkie z tych trzech warto miec i jeszcze cudna jest White Cap,zaraz zakwitnie moja druga White Cap jeszcze większa,pozdrawiam ,buziaczki dla Ciebie i zapraszam znowu ;:196

Iwonko, rozumiem ,że się podoba,to mi miło :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dzisiaj też zapraszam na moje ogrodowe ścieżki ,miło mi będzie jak przyjmiecie zaproszenie.

Obrazek

Obrazek

Pantofelnik
Obrazek

Pustynnik gigant
Obrazek

zakwitły maki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do Tell
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kalmia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

inna odmiana Kalmii (wąskolistna)
Obrazek

Dr.Jamain
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu przepiękna kolekcja piwonii. ;:167 Dzięki za porady ich nawożenia. Nawóz sypałam tylko wiosną, teraz wiem, że po kwitnieniu także trzeba. ;:108
Pantofelnik zimuje w ogrodzie? Kalmia szerokolistna wspaniałe ma kwiaty, ja mam wąskolistną, ale nie jest taka piękna.
Dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu Ty zamykasz dzień ja otwieram :lol: Pomyliłam na podglądzie to ta biała piwonia z żółtym środkiem skojarzyła mi się z jajkiem sadzonym, a druga rzeczywiście ma koronę. Pisząc o Zuzi miałam na myśli ze zeszczuplała od zeszłego lata. Nie wierzę, że kiedykolwiek mogłabyś się wstydzić swojego ogrodu, chyba musiałabyś długo nad tym pracować. Na razie nie mogę przyjechać, bo dzisiaj jadę do kliniki na wizytę, a w najbliższych dniach jest nadzieja, że wreszcie wynajmę mieszkanie i nie będę jego niewolnikiem. Będzie z tym trochę zachodu, bo chcę żeby ten ktoś indywidualnie podpisał z Tauronem umowę na prąd i może gaz też, ale do tego jeszcze trochę więc nie zapeszam ;:131 Ty się spokojnie rehabilituj, a ogród niech Ci pięknieje, bo takie królewny muszą mieć odpowiednią oprawę. Pantofelnik ładnie się spisuje i cieszy mnie że dostrzegłaś piękni maleństw. Dobrego dnia i całuję ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marto, bardzo podobają mi się Twoje piwonie, masz niezłą kolekcję ;:138 U mnie nie wszystkie w tym roku zakwitły, a jedną muszę przesadzić. Teraz masz prawdziwy busz - podoba mi się :uszy
Pozdrawiam - Justyna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto zachwycam się kolekcją peonii, tym bardziej że nie mogę ich u siebie mieć. Brak odpowiedniego miejsca.
Widzę że u ciebie srebrne iglaki są w dobrej formie. U mnie zaatakowała czarna mszyca świerkowa i unicestwiła wszystkie stare igły, co w wielu wypadkach doprowadziło do uschnięcia całych gałęzi. Mszyca nie rusza wprawdzie młodych odrostów bo dla niej za miękkie ale i tak drzewko wygląda już po jej wizycie fatalnie. Tak mi szkoda, szczególnie szczepionych, dużych okazów, które do tanich nie należą...
Wiecznie jakieś szkody, nie umiem się do tego przyzwyczaić.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

koziorozec pisze:Dzisiaj też zapraszam na moje ogrodowe ścieżki ,miło mi będzie jak przyjmiecie zaproszenie.
Marto czy Ty nie zdajesz sobie sprawy z tego, że jak człowiek raz zajrzy do Twojego ogrodu, to poźniej już musi? ;:306
Co prawda mało piszę ale codziennie jestem :tan i to bez zaproszenia ;:224 . Nie ma to jak zacząć, bądź zakończyć dzień w Twoim ogrodzie ;:168 .
Pozdrawiam. Beata.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś bardzo fajnie wyszło to zdjęcie trzecie od dołu, trójwymiar ;:215 . Nie chcesz zaszkodzić, to tym bardziej proszę o odpowiedź pw. ;:223 . ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Czy ja też mogę skorzystać z zaproszenia ;:196 :?: Przejrzałam tylko dwie ostatnie strony,ale już wiem,że u Ciebie istne piwoniowo-różane królestwo.po prostu pięknie ;:63
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Od bardzo bardzo dawna nie widziałam na swoim kompie zdjęć Twojego ogrodu-wyświetlało się tylko że jest zdjęcie. W końcu syn zainstalował mi inną przeglądarkę ;:215 i dzisiaj zobaczyłam wszystkie Twoje cuda i cudeńka. ;:138 :heja od marca.
Dalej mam tak ;:oj . Miałam też kotka o imieniu Czaruś, czarował jak Ty roślinami ;:63 ;:167
Pozdrawiam Ela
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Jakie piękne maki ;:oj Kalmie też śliczne - nie sprawiają Ci problemów? Wszędzie piszą, że są trudne. Zafundowałam sobie w tym roku 3 sztuki i ciekawa jestem jak się będą chować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”