Aluś,ogród jest teraz cały w kwiatach,,cieszę sie ,że podobają się takie właśnie zestawienia,ścieżek jest dużo i można się zgubić,kto przyjedzie do mnie to spaceruje tymi ścieżkami ,a za zakrętem ciągle jakieś kwiatowe niespodzianki,dzięki za miłe słowa,pozdrawiam
Dorotko,nie chcę Ci zaszkodzić

,ale jeszcze nie wszystkie pokazałam,dlaczego masz czekać parę lat na kwitnienie,jak moja Bu-Te ma u mnie 1 rok w tamtym roku na wiosnę ją kupiłam a zobacz ile ma kwiatów,już w tamtym roku kwitła co prawda mniejszą ilością kwiatów,tylko te łany piwonii są starsze bo to babcine z ogródków ,a prawie wszystkie odmianowe mają najwyżej rok ,a część jest kupiona w jesieni zeszłego roku,więc uważam ,że jest dobrze, ścieżki takie tajemnicze ,bo nie wiadomo co za zakrętem ,to wnuczka w basenie,jak wyszłam robić zdjęcia to zaczęła się wygłupiać ,pozdrawiam
Soniu,miło,że podobają się zestawienia,tak jakoś wyszło,chyba nawet odruchowo nie przemyśliwałam tego specjalnie,róże z przedogródka zaczynają kwitną codziennie jakaś dokwita ,tam są zasadzone róże w odcieniach różu ,a na jednej rabacie w kolorze burgundu i kremu ,deszczy bardzo by sie przydał,najlepiej nocny,pozdrawiam
Marzenko,każdy wypatrzy jakąś piwonię dla siebie,a moja pupilka to White Cap ,,ten biały garnuszek na bordowej filiżance jest obłędny fajnie ,że zaglądasz i że się podoba,miejsce w ogrodzie na nowe nasadzenia sie kończy ,a więcej to ja nie dam rady obrobić,bo trawniki są

,ale niech mnie już nic nie kusi pozdrawiam
Gosiu,Margo, Bu-Te jest piękna trzeba jej to przyznać i super przyrasta ,mam ją 1 rok i tyle kwiatów ,kupiłam na wiosnę w tamtym roku też kwitła ale mniejszą ilością kwiatów a w tym roku olbrzymia,może już nie przesadzaj jeszcze raz ,bo mogły odchorować przesadzanie i dlatego mniej kwitły ,piwonia nie bardzo lubi przesadzanie,teraz po kwitnieniu zasilaj całe lato raz w miesiącu ,po troszkę nawozem potasowo -fosforowym i nie ścinaj czasem liści,bo to one pracują na przygotowanie karpy do kwitnienia na drugi rok,moja róża Leonardo może ten pierwszy kwiatek miała marny ,jak zakwitnie następnymi kwiatami to porównamy,to róża sadzona teraz w kwietniu z gołego korzenia,więc ma prawo pierwszy kwiat być byle jaki,pozdrawiam

nie wiem dlaczego wsadziłaś mi się w środeczek
Marysiu,ta druga to ma koronę ,a nie jajko sadzone

ale masz skojarzenia

,Zuzia jak zobaczyła ,że robię zdjęcia to przestała pływać i zaczęła sie wygłupiać,ale muszę Ci powiedzieć ,że praca w ogrodzie u mnie wre,jeszcze jutro mam mieć wzmożoną pomoc,więc jak przyjedziesz to może nie będę sie wstydzić

,życzę pięknych snów
Ewuniu,jak miło ,że jesteś tak wszyscy mamy mało czasu,widzę,że kuszę piwoniami są po prostu cudne ,a zapach w ogrodzie zmysłowy,wszystkie z tych trzech warto miec i jeszcze cudna jest White Cap,zaraz zakwitnie moja druga White Cap jeszcze większa,pozdrawiam ,buziaczki dla Ciebie i zapraszam znowu
Iwonko, rozumiem ,że się podoba,to mi miło