Witajcie

.
Dzisiaj nareszcie obudziło mnie słońce

. Chmury co prawda na niebie są ale słoneczko przeważa. Dzisiaj dzień dla rodziny tak więc na pewno wybierzemy się na spacer . Mam nadzieję, że tego słoneczka będzie już tylko coraz więcej

. Wczoraj doszłam do wniosku, że jesienią postawię na 3,4 odmiany tulipanów ale w ilościach hurtowych. Wygląda to dużo lepiej niż kilka odmian rzuconych po kilka sztuk . Chciałabym też wykopać część tulipanów ale nie wiem czy to mi się uda i czy nie zapomnę. Czy takie wykopane cebule tulipanów można przechować w suchych trocinach w pudle albo skrzynce ?? Nigdy tego nie robiłam więc wybaczcie banalne pytanie

. Na rabatach wszystko zaczyna szaleć , byliny przechodzą same siebie

. W zeszłym roku miałam sporo luzów a teraz miejscami to nie ma gdzie nogi postawić. Chyba trochę przesadziłam z gęstością na jednej z rabat . No nic, trzeba będzie jesienią pomyśleć o małych zmianach . Poważnie zastanawiam się nad wyrzuceniem hortensji ogrodowych z rabat . W tym roku przymarzły i zaczynają od zera

. O kwiatach mogę tylko pomarzyć

. Może warto sadzić je w donice i chować na zimę do pomieszczenia ?? Mam taką jedną białą z zeszłego roku. Nie miałam jej gdzie posadzić i trzymałam w nieogrzewanym pokoju. Wyobraźcie sobie, że już ma malutkie pąki kwiatowe

.
Moniko bardzo dziękuję

. W takim razie zapamiętam i takie będę kupowała .
Karolino te deszcze dały roślinom sporo wody a teraz jak tylko temperatura zacznie być wyższa i wyjdzie słońce to wszystko ruszy jeszcze bardziej niż do tej pory

. Tak, czosnki już pękają i na dniach będę miała ich cudne kule

.
Mariuszu dziękuję za słoneczko

. Dzisiaj jest i u mnie a rośliny na pewno się cieszą

. Rzeczywiście od pewnego czasu widać, że wszystko bardzo szybko przyrasta a teraz po deszczach będzie jeszcze bardziej zielono . Powojniki udało mi się kupić na miejscu więc widziałam co kupuję

. Wybrałam najlepsze sadzonki i mam nadzieję, że w tym roku pokażą kilka kwiatów. Tobie również życzę słońca

.
Alu moje iryski to NN

. Twoje róże na pewno szybko nadrobią straty. Ja też niektóre musiałam ciąć bardzo nisko i jeszcze nie wyglądają okazale. Dziękuję i wzajemnie słoneczka życzę

.
Lucynko dzisiaj jest już lepiej bo słoneczko w końcu pokazało się. Czosnki już pokazują swoje piękne kule

. Dziękuję i Tobie również słońca i ciepła życzę .
Pięknego i słonecznego dnia Wam życzę, pozdrawiam

.