Zieloni przyjaciele Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karinko- mój wilczek, też rósł jak patyk. Kiedy obcięłam mu stożek wzrostu zaczął się krzewić. może warto byłoby go troszkę przyciąć. Tylko uważaj na drażniące mleczko
Ewciu nie spiesz się z tym zdjęciem wilczomlecza. A jeśli wydobywanie go z ukrycia ma być jakimś problemem, to poczekam dłużej.
Ilonko a co podzielnego z kakti podoba Ci się u mnie? Jeśli będziesz chciała to podaruję Ci małe co nieco
Anetko Nie ma sprawy. Możemy się wymienić. Tylko przypomnij mi na wiosnę.
Widzę, że ta moja Sulka ma powodzenie . Chyba muszę przystopować z dzieleniem się nią bo nic mi nie zostanie haha.
Ewciu nie spiesz się z tym zdjęciem wilczomlecza. A jeśli wydobywanie go z ukrycia ma być jakimś problemem, to poczekam dłużej.
Ilonko a co podzielnego z kakti podoba Ci się u mnie? Jeśli będziesz chciała to podaruję Ci małe co nieco
Anetko Nie ma sprawy. Możemy się wymienić. Tylko przypomnij mi na wiosnę.
Widzę, że ta moja Sulka ma powodzenie . Chyba muszę przystopować z dzieleniem się nią bo nic mi nie zostanie haha.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasieńko najpierw upoluję coś na wymiankę, a może znajdę takiego jak Twój i nie będę musiała Cię fatygować. Jakoś strasznie zaniedbałam moje pole kaktusowe, musze sukulenty podrzucić do wąteczku. :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Stary wilczomlecz w domu.Kaśka przyniosła szczepkę z przedszkola, a już jest po studiach na architekturze.Ja z jej mamą studiowałam na UJ.I wilczomlecz był do bloku za duży, chciała go Grażynka i Kaśka wyrzucić, wzięłam do siebie.Ona skubała mu listki, ja zostawiam.On jest wysoki,trudno go wydłubać z innych roślin, pokazuję tylko od góry.
Wilczomlecz trójżebrowy w pracy, też z listkami.Ma kilka lat.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kati-1976
Ewo masz wspaniałe wilczomleczyska . Potężne z nich okazy. Rozumiem, dlaczego u Konstantego stoją. Bo pewnie biedaczek nie wie jak się do nich dobrać przez te cierniki
A ten palczasty jaki boski.Chyba zacznę się pomału uśmiechać do Ciebie Nie sądziłam, że posiadasz, aż taką kolekcję wilczków.
Karinko potnij łobuza. To mu nie zaszkodzi, a zobaczysz jak zacznie się krzewić . Zanim zasadzisz tą uciętą część najpierw ją przez kilka dni podsusz, bo może zgnić w ziemi taka świeżo wsadzona.
Ilonko jakby Ci się nie udało to jedna kuleczka czeka na Ciebie.
Klaudusiu pięknie dziękujęza pochwały. Moim marzeniem jest, aby chociaż 1/3 z tego zakwitła. Staram się jak mogę by stworzyć im ku temu najlepsze warunki
A ten palczasty jaki boski.Chyba zacznę się pomału uśmiechać do Ciebie Nie sądziłam, że posiadasz, aż taką kolekcję wilczków.
Karinko potnij łobuza. To mu nie zaszkodzi, a zobaczysz jak zacznie się krzewić . Zanim zasadzisz tą uciętą część najpierw ją przez kilka dni podsusz, bo może zgnić w ziemi taka świeżo wsadzona.
Klaudusiu pięknie dziękujęza pochwały. Moim marzeniem jest, aby chociaż 1/3 z tego zakwitła. Staram się jak mogę by stworzyć im ku temu najlepsze warunki
- kati-1976
Kasiu witaj w grupie pozytywnie zakręconych kwiato_maniaków.katarinka pisze:Witaj imienniczko masz sliczne kwiaty i takie zadbane ,oby tak dalej wszystko Ci pieknie roslo,ja tez 1976
Fakt mamy takie samo imie i wiek Tylko szkoda, że Ty z daleka
Moje, spragnione słońca zielone dziękują za pochwały....
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Kati-Kolekcja wilczomleczowa jest najzupełniej przypadkowa,palczatka rosła sobie we Lwowie u znajomych,był miły letni wieczór i nie bardzo było o czym gadać,zeszło na rośliny na balkonie i to była ta właśnie, pani Iryna chętnie dała szczepkę,a nawet dwie spore.Ponieważ jeszcze nie wyjeżdżałam,szłam na magiczną górę Ukraińców Howerlę,zostawiłam je u innej znajomej, ona obiecała przywieźć autem już zasadzone do doniczek.Ale wzięła obie sobie.Powiedziała,ze nie odda.Byłam we Lwowie drugi raz już późną jesienią i dostałam tym razem możliwość ukradzenia małej szczepki i to ta taka ogromniasta obecnie.Muszę jej kupić dużo większą doniczkę.kati-1976 pisze:Ewo masz wspaniałe wilczomleczyska . Potężne z nich okazy. Rozumiem, dlaczego u Konstantego stoją. Bo pewnie biedaczek nie wie jak się do nich dobrać przez te cierniki
Trójżebrowiec obok też rosnie od maleństwa u mnie,wlaściwie tylko zygokaktusa kupiłam świadomie.
Wielki wilczomlecz w domu odstrasza Konstantego od draceny,nie stanowi utrudnienia nie do pokonania, ale zniechęca.Musi stać w tym kąciku, bo mógłby się wywrócić.
Mój tato miał ładną i sporą kolekcję kaktusów i sukulentów,ale mama nie życzyła jej sobie w domu, bo uznaje jedynie fiołki afrykańskie i jednego scindapsusa i trzymał ją z konieczności w pracy.Tato zmarł nagle i jego roślinki zostały w jego dawnym Instytucie.Nie znam ich dalszego losu.