Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś dziękuję bardzo :D cudowny widok, bardzo za nim już tęsknię :D Ale już pękają pąki i zaraz piękne różyce będą i mnie cieszyły swoim pięknem :D

Mariolu, jak zakwitły mi te lilie po raz pierwszy to byłam zachwycona ich kolorem, są prześliczne, faktycznie są takie bardzo ciemno czerwone- bordowe :D
A co do tej roślinki o krwistoczerwonych kwiatach i bordowych liściach, nie mam pewności, ale wydaje mi się , że to jakaś odmiana firletki- ale mogę się mylić, mam nadzieję, że ktoś mnie poprawi w przypadku pomyłki :oops:

_oleander_, tak jak wcześniej napisałam myślę, że to firletka, ale mogę się mylić :oops:

Przemku dziękuję bardzo, cieszę, się, że podobają Ci się moje roślinki, trochę oberwały od gradu, co jest niestety widoczne, ale mam nadzieję, że się zregenerują.

Krysiu faktycznie wielkie hosty mają najwięcej uroku, swoje niestety muszę trochę okroić ponieważ już zagłuszają siebie nawzajem i sąsiadujące roślinki, między innymi wchodzą na róze :roll: To niestety konieczność, chociaż będę to robić bardzo niechętnie :roll:
Krysiu też tęsknię do słoneczka, teraz to nawet nie chce się wychodzić do ogródka :cry: zimno, mokro, smutno....

Jadziu
nie mogę doczekać się widoku kwitnącej małej Dumki :D A co do krzewuszki, to zakwitnie Ci na pewno, a jak coś nie wyjdzie, to Ci ukorzenie i wyślę, moje dwie są podobne, ale jedna ma intensywne mocne bordo kwiatuszki, druga jaśniejsze :D

Marysiu dziękuję :D Szkoda naszych kwiatuszków, ten grad wyjątkowo szaleje w tym roku, mam nadzieję, że to już się nie powtórzy :roll: i pogoda się poprawi :roll:

Eluś dziękuję :D To różowe gronko to kwiatuszki żylistka, jak mocniej zakwitnie, to pokażę cały krzewik :D

Marcinie bardzo dziękuję i za miłe słowa i za piękną lilię, u mnie na razie zakwitły tylko te bordowe i takie biedne są poszarpane, podniszczył je mocno grad :cry:

Elu pogoda faktycznie typowo kinowa, dobrze , że właśnie tam pracuję :wink: :lol: Wcale się nie chce wychodzić do ogrodu, wszystko takie mokre i oklapłe, przygięte nadmiarem wilgoci do ziemi. Strasznie mi szkoda czereśni, były takie piękne, ogromne, a dosłownie gniją od wilgoci, nawet nie dojrzewając, to samo truskawki- bez smaku, zapachu, takie wodniste :cry:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

To u Ciebie padał grad??? To akurat przeoczyłam!
Róże startują rewelacyjnie! Powymieniajcie się Dziewczyny tymi na pomarańczowo kwitnącymi odmianami!!!
Najpiękniejszy kolor na świecie, nie tylko dla róż! Chętnie skorzystam, bo w tym temacie niewiele wiem.
Pięknie wydobywasz kwiatom kolor na zdjęciach! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, Agnieszka potrafi robić piękne portrety swoim roślinkom :D Bardzo lubię je oglądać :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nigello niestety padał :cry: roślinki nie wyglądają najlepiej, takie poszarpane i pouszkadzane, najbardziej widac na liliach i inestety kwiaty powojnika cale w dziurach :cry: Ja też kocham pomarańcz w każdej odsłonie :wink: :lol:

Ewuś dziękuję ;:196 Kwiaty są piękne, więc zdjęcia jakoś tak same wychodzą :D

Nazwy róż w odcieniach pomarańczu , które znam:
Westerland, Mandarinen, Rumba, Monika
Mam śliczne różyczki rabatowe z drobnymi kwiatami zebranymi w bukiety, która z zależności od wieku kwiatów cudownie się przebarwia od żółto-pomarańczowego, poprzez pomarańcz aż do różu, nazwy zapomniałam, zapytam w sklepie w którym były kupowane.
Mam też inną w tych kolorkach, i też niestety nazwy nie mam , rośnie strasznie wysoka, ponad 2 metry- póżniej pokażę zdjęcie :D
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

Ja w tym roku też posadziłam dwie pierwsze w swoim życiu lilie :)
mam nadzieję, że też doparcuje sie tak pieknego ogrodu jak Twoj...
wiem wiem to wymaga czasu i cierpliwości..
ale ja jakoś jak ogień jestem..... już bym chciała :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu bardzo dziękuję za miłe słowa o moim ogródku :D lilie bardzo lubię, sporo cebul dokupiłam w tym roku i już nie mogę się doczekać aż zakwitną, taka ciekawa jestem ich wyglądu :roll: :lol:

W końcu doczekałam się kwitnienia pierwszych róż :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Agness! Super fotki pięknych roślin :!: Szkoda, że grad je oszpecił, ale miejmy nadzieję, że dojdą do siebie. U mnie z kolei hulał wiatr i wczoraj związywałem i podwiązywałem, by uratować to, co się jeszcze nie połamało. A kwiaty pną się w górę.
Firletka o bordowych liściach i czerwonych kwiatach to lychnis x haageana. Już nie mogę się doczekać na jej kwiaty, ale u mnie jest mizerna więc nie wiem, czy w ogóle zakwitnie. Dobrze, że mogę ją oglądać u Ciebie :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku dziękuję bardzo za nazwę Firletki, ja w tym roku posadziłam 2 krzaczki, i pięknie rosną, mają sporo pąków, tylko niestety, tak jak i innym roślinkom- grad im dowalił i są takie poszarpane :( Ale mimo wszystko, są piękne, ta krwista czerwień na tle bordowych liści cudownie wygląda na tle innych roślinek :D Ja w ogóle bardzo lubię firletki, różne ich odmiany, uważam, że są bardzo urokliwymi kwiatuszkami i ślicznie zdobią ogródki :D
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Agnieszko, przepiękne portrety róż!
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Obrazek

Ta jest cudna. Znasz jej nazwę. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko bardzo dziękuję, na razie jeszcze mało moich róż kwitnie, ale chociaż wreszcie ruszyły, już nie mogłam się doczekac :D

Wiolu
muszę się dowiedziec nazwy tej róży w sklepie, w którym ją kupowałam, wczoraj zresztą tam byłam ( kupiłam 2 rododendrony ) ale zapomniałam spytac :roll: Ona jest faktycznie piękna, mam takich 5 krzaczków, to są drobne kwiatuszki, i cudownie się przebarwiają, od żółtego , poprzez pomarańcz, aż do rózu :D Swietnie to wygląda, bo w jednym bukiecie rózyczek jest mnóstwo kolorków :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Pięknie różanie robi się u Ciebie. Mówisz, że to dopiero początek...To ile masz wszystkich róż?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, nie było mnie kilka dni a u Ciebie różyczki zakwitły, ta pięknota różnokolorowa jest pachnąca?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”