Schlumbergera, Grudnik . Kaktus Bożonarodzeniowy- uprawa,problemy cz.1
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Grudnik, kaktus bożonarodzeniowy - Schlumbergera
Moje jeszcze stoją na balkonie i też mają pączki. Bardzo wcześnie zakwitną w tym roku. Pozdrawiam
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyli w tym roku wyjątkowo szybko.
Mój biały który stoi zwyczajnie na parapecie ma jak zwykle pąki a ten uparciuch którego powiesiłam na balkonie dalej nic
- meluzyna
Aż strach przenosić w nowe miejsce, mogą opaść pączki, niestety. Pewnie zdąży zakwitnąć na balkonie.
- Meir
- 100p
- Od: 17 maja 2013, o 14:42
- Kontakt:
Piękne pąki!! Gratulacje!
A mój kwitnie wedle nazwy w grudniu Troszkę inaczej go traktuję. Niedługo wyląduje na oknie, może nawet dzisiaj. Ale sporo urósł w tym roku.
Kremowy zaś, którego podkradłam dwuczłonową szczepkę gdzieś w marcu w ogóle nie rośnie. Zastanawiam się czego mu brak w życiu... Może od zimy rozpocznie cokolwiek.
A mój kwitnie wedle nazwy w grudniu Troszkę inaczej go traktuję. Niedługo wyląduje na oknie, może nawet dzisiaj. Ale sporo urósł w tym roku.
Kremowy zaś, którego podkradłam dwuczłonową szczepkę gdzieś w marcu w ogóle nie rośnie. Zastanawiam się czego mu brak w życiu... Może od zimy rozpocznie cokolwiek.
U mnie niestety albo stety powtórka z tamtego roku... Grudniki całe w pąkach. Wolałbym jakby kwitły na początku grudnia... Ale są plusy Kwiatów jest prawie tylko co w tamtym roku Ponad 90 sztuk na jednym
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
- meluzyna
Czyli mają niewiele wspólnego z nazwą
U mnie jeden cały w pąkach a na drugim który nie kwitnie od trzech lat dalej pusto
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- albo zwiastują ... nadejście nieoczekiwanej zimy .Czyli mają niewiele wspólnego z nazwą
- też tak miałem, przez kilka lat i "pożegnałem" się z rośliną. Nie wiem czym to jest spowodowane.U mnie jeden cały w pąkach a na drugim który nie kwitnie od trzech lat dalej pusto
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje też zaczynają wypuszczać pąki, coś za wcześnie ale dobrze, że kwitną
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, miałam tak z jednym "babcinym" jeszcze, rósł a nie kwitł ani razu....w zeszłym roku przeniosłam go na bardziej zacieniony parapet, tak mniej więcej o tej samej porze roku i w końcu zakwitł tuż pod koniec roku. A i ograniczyłam podlewanie.
Na moich wszystkich też mam pączki, ale w tym roku wywaliłam je do skrzynki za oknem ( jak przekwitły jednoroczne) deszcz je smagał, upały też miały i to im bardzo dobrze zrobiło. Nawoziłam chyba tylko do czerwca. Do mieszkania zabrałam pod koniec września
Na moich wszystkich też mam pączki, ale w tym roku wywaliłam je do skrzynki za oknem ( jak przekwitły jednoroczne) deszcz je smagał, upały też miały i to im bardzo dobrze zrobiło. Nawoziłam chyba tylko do czerwca. Do mieszkania zabrałam pod koniec września