Adenium - Róża pustyni cz.2
Re: Róża pustyni cz.2
tak drastyczna zmiana koloru raczej wskazuje na to, ze nic z niego nie bedzie... - przynajmniej ja tak miałem.
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- wspaniała roślinka.Ja swojej jeszcze nie miałam odwagi wysiać.
Jak tak pooglądam to może się odważę
Jak tak pooglądam to może się odważę
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
A ja kupilem na allegroo 40nasion i i jak dotra siania ciag dalszy
Do kompletu brakuje jeszcze tylko nasion innych odmian
Do kompletu brakuje jeszcze tylko nasion innych odmian
- Aisyrk
- 1000p
- Od: 18 sie 2008, o 16:22
Łukasz, masz szczęście - pięknie rozgałęzia się ten maluszek.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
... ładnie zapowiadający się grubasek (o drugim nie piszę, bo "mało ostro wyszedł" na fotce), dostaje już właściwych listków .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Po jakim czasie od wysiania wzeszły wasze Adenia? Bo ja się strasznie niecierpliwię i obawiam, że mi nie wykiełkują:(
- kociara
- 40 nasion to cała plantacja.Ja mam 5,ale też i obawy,że mogą nie wystartować.Podobno są wymieszane?
Gdyby wystartowały ze 2 i każde inne,ale byłoby
Gdyby wystartowały ze 2 i każde inne,ale byłoby
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- zbyshq
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 sty 2011, o 17:40
Ja tak chciałem zapytać z ciekawości. Wszystkie nasionka które tu hodujecie to adenium obesum. A czy ktoś ma roślinki arabicum?? Gdzieś wyczytałem, że arabicum szybciej rośnie, szybciej grubieje i kaudeks robi się szary jak grafit. Ale z tego co widziałem na aukcjach, młode siewki, a nawet roczniaki adenium arabicum są identyczne jak obesumy. Czy ktoś może potwierdzić moje informacje o arabicum i czy ktoś dysponuje tu nasionami tej odmiany bo na allegro nie ma.
Mam adenium chyba trzyletnie,kupiłam gotową sadzonkę i po kwiatkach dopiero się zorientowałam,że to właśnie arabicum.Nie widzę żadnej różnicy w kolorze czy też kształcie kaudeksu z obesum. Jak już kiedyś pisałam od grudnia wyrósł strąk nasienny,czekam na nasionka na razie nic się nie dzieje,jeśli wystrzelą nasionka mogę Ci wysłać.Dam znać na forum jak będą .
Renia
Wciaz czekamy na Arabicum i Thai Socotranum i Somalense.
Piotr ponac zamowil...
Kociara - 40to nic - mam wielodoniczek na jakies 100 + 100doniczek 5.5cm
aktualnie rosnie mi jakies 40roślin (Adenium,Pachypodium i kilka innych) i potwierdzam, są wymieszane więc na 100% nikt Ci nie da gwarancji na to co wyrosnie ;-) ale wątpie, żeby sprzedający w Tajlandii walneli takiego babola i dorzucili drozsze nasiona Arabicum, prędzej mozesz spodziewac sie innego koloru kwiatów niż odmiany (no ale.. jakies prawdopodobienstwo istnieje)
Mam kilka 2letnich A.Arabicum, A.Obesum, A.Thai Socotranum a za jakis czas dojdzie rzadki A.Socotranum (100zl szt.)
aner - wrzuc fotki, kwiaty obie odmiany miewaja bardzo podobne (wkoncu tyle mieszancow jest...)
Zbyshq - jezeli Piotr nie sprowadzi to ja zamawiac będę, mozesz sie podlaczyc.
Domimika - ja kiełkuje wszystko metodą "na ręcznik" - wilgotny papierowy - nasiona - wilgotny papierowy a wszystko zakryte woreczkiem, kiełki zaczynają się pojawiać po 2dniach. Z ziemi wychodzą po 2kolejnych ale miałem też kilka takich, które kiełkowały na ręczniku 5dni a i w ziemi tyle siedziały. Mysle, ze spokojnie mozesz zalozyc, ze jak nic nie wykiełkuje po 10dniach to raczej nic z nasionka nie bedzie.
Piotr ponac zamowil...
Kociara - 40to nic - mam wielodoniczek na jakies 100 + 100doniczek 5.5cm
aktualnie rosnie mi jakies 40roślin (Adenium,Pachypodium i kilka innych) i potwierdzam, są wymieszane więc na 100% nikt Ci nie da gwarancji na to co wyrosnie ;-) ale wątpie, żeby sprzedający w Tajlandii walneli takiego babola i dorzucili drozsze nasiona Arabicum, prędzej mozesz spodziewac sie innego koloru kwiatów niż odmiany (no ale.. jakies prawdopodobienstwo istnieje)
Mam kilka 2letnich A.Arabicum, A.Obesum, A.Thai Socotranum a za jakis czas dojdzie rzadki A.Socotranum (100zl szt.)
aner - wrzuc fotki, kwiaty obie odmiany miewaja bardzo podobne (wkoncu tyle mieszancow jest...)
Zbyshq - jezeli Piotr nie sprowadzi to ja zamawiac będę, mozesz sie podlaczyc.
Domimika - ja kiełkuje wszystko metodą "na ręcznik" - wilgotny papierowy - nasiona - wilgotny papierowy a wszystko zakryte woreczkiem, kiełki zaczynają się pojawiać po 2dniach. Z ziemi wychodzą po 2kolejnych ale miałem też kilka takich, które kiełkowały na ręczniku 5dni a i w ziemi tyle siedziały. Mysle, ze spokojnie mozesz zalozyc, ze jak nic nie wykiełkuje po 10dniach to raczej nic z nasionka nie bedzie.
- kociara
- będę się cieszyć jeśli wykiełkują,a jak będą w różnych kolorach - to będzie wielka radocha
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
Troche na kwiatki sobie poczekasz...