Przedwiośnie na wsi
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przedwiośnie na wsi
Wichury to już widywałam i wcale mi się do tego widoku nie spieszy Teraz w ogóle wiać przestało. Niech tak do jutra zostanie.
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu przyszłam się przywitać w pierwszych dniach marca u mnie w przydomowym pryzmy śniegowe żadnych oznak wiosny -piękne kotki i prześliczne ciemierniki u mnie z
zielonego na parapecie natka pietruszki i szczypiorek z cebuli kobea wypuściła jeden kiełek dzisiaj wysiałam dalie jutro bedę sadziła begonie -nie bardzo wiem czy od razu sadzić je porządnie w skrzynki czy w doniczki a później do skrzynek ? Doczytałam co nas łaczy pozdrawiam przed wiosennie Ela
zielonego na parapecie natka pietruszki i szczypiorek z cebuli kobea wypuściła jeden kiełek dzisiaj wysiałam dalie jutro bedę sadziła begonie -nie bardzo wiem czy od razu sadzić je porządnie w skrzynki czy w doniczki a później do skrzynek ? Doczytałam co nas łaczy pozdrawiam przed wiosennie Ela
pozdrawiam Ela
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu te drewniane słupy elektryczne znalazłyby u mnie jeszcze niejedne zastosowanie w ogrodzie
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś to ja zabiore różyczki chyba od innych kwiatków....ale gdzie ale mam kłopot...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu majowa będzie dobrze, może jutro nam zaświeci
Elu nie jest źle masz sporo zielonego, moje begonijki na razie tylko jedna wypuszcza kiełki, druga śpi!
To kiedy otwierasz wątek?
Ewuniu w to chyba wsiąkało w tą działkę na której stały! mój ten który doprowadza prąd do mojego i sąsiada domu jest drewniany, ale to jest taki na dwa kable , naprzeciwko który dźwiga dużo kabli jest betonowy. Co byś z niego zrobiła?
Misiu przędziorki nie do wszystkie kwiatki lubią one takie cienkolistkowe chyba atakują. Wiem, że spłukiwanie rośliny pomaga, ale ja bym zastosowała chemię (szkoda róż)
Elu nie jest źle masz sporo zielonego, moje begonijki na razie tylko jedna wypuszcza kiełki, druga śpi!
To kiedy otwierasz wątek?
Ewuniu w to chyba wsiąkało w tą działkę na której stały! mój ten który doprowadza prąd do mojego i sąsiada domu jest drewniany, ale to jest taki na dwa kable , naprzeciwko który dźwiga dużo kabli jest betonowy. Co byś z niego zrobiła?
Misiu przędziorki nie do wszystkie kwiatki lubią one takie cienkolistkowe chyba atakują. Wiem, że spłukiwanie rośliny pomaga, ale ja bym zastosowała chemię (szkoda róż)
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, super, że nasionka ładnie kiełkują! Teraz pójdzie z górki
Moje cleome jeszcze nie wschodzi, wysiane kilka dni temu, czekam
Wiało dzisiaj przeokrutnie, ale po południu się uspokoiło i trochę pograbiłam w ogrodzie. Zmęczona jestem, ale brakowało mi tego bólu mięśni
Pozdrowionka
Moje cleome jeszcze nie wschodzi, wysiane kilka dni temu, czekam
Wiało dzisiaj przeokrutnie, ale po południu się uspokoiło i trochę pograbiłam w ogrodzie. Zmęczona jestem, ale brakowało mi tego bólu mięśni
Pozdrowionka
- Maska
- Kontakt:
Kasiu wykiełkuje cleome , bo mnie ślicznie wykiełkowała. Ja sieję w pudełku i to pudełko wstawiam do woreczka nylonowego i zawiązuję na górze, Codziennie wietrzę i dopiero jak wykiełkują nasionka to otwieram całkiem. U mnie tez dzisiaj dzień wietrzny, coś padało, słoneczka nie było wcale. Oby jutro zaświeciło.
JUTRO PEWNIE ZNOWU BĘDĘ PÓŹNIEJ
JUTRO PEWNIE ZNOWU BĘDĘ PÓŹNIEJ
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Swoje ostatnie zasiewy potraktowałam w ten sposób. W dodatku pudełka postawiłam na kaloryferze (za telewizorem, żeby koty nie wskakiwały) i po trzech dniach wzeszła malope. Ciekawe, kiedy heliotrop
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witam poniedziałkowo.
U mnie znów przymroziło, ale może wyjdzie słońce. Wybieram się na działkę, zobaczyć czy śnieg się stopił.
U mnie znów przymroziło, ale może wyjdzie słońce. Wybieram się na działkę, zobaczyć czy śnieg się stopił.
- Maska
- Kontakt:
Ewuś moja malope (pierwszy raz ją siałam) wzeszła i chyba zeszła. Czekam bo to było parę pierwszych siewek.
Lidziu u mnie -4 ziemia zmarznięta i tam gdzie nie ma śniegu jak beton! Od rana świeci słoneczko więc pewnie dzisiaj trochę znowu się stopi!
Dobrego dnia! wszystkim odwiedzającym gdyby mnie tak nagle odcięli od netu
Lidziu u mnie -4 ziemia zmarznięta i tam gdzie nie ma śniegu jak beton! Od rana świeci słoneczko więc pewnie dzisiaj trochę znowu się stopi!
Dobrego dnia! wszystkim odwiedzającym gdyby mnie tak nagle odcięli od netu
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Marysiu tytuł Twego wątku....pobudza we mnie Łokropną nostalgię, chyba dziś z M wybiorę się z kijkami na jakie ogródki działkowe by choć spojrzeć na przedwiośnie.....
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Witaj Marysiu poniedziałkowo.
Weszłam do Ciebie i coś mi się nie zgadzało. Czytam, czytam i naraz zajaśniało - zmiana zdjęcia
Pokaż nam te swoje bieżące wschody zieloności
Weszłam do Ciebie i coś mi się nie zgadzało. Czytam, czytam i naraz zajaśniało - zmiana zdjęcia
Pokaż nam te swoje bieżące wschody zieloności
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Mi dzisiaj położyła się część lobelii ale zmierzyłam temperaturę przy oknie a tam tylko 13 stopni chyba zmarzła.