Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Asiu! Tego siania to moja rodzina najbardziej się boi! :;230 Bo ja taka delikatnie mówiąc ,,mało ogarnięta jestem'' i po tym sianiu nie ma jak się w domu ruszyć.. ,,kilka kwiatków'', ,,kilka pomidorków" itp ;:224 a później okazuje się, że nawet podłogi w salonie brakuje... ;:224 ;:170
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Reniu, żebyś wiedziała. Do tej pory mieszkaliśmy w bloku w dwóch pokojach i to dopiero były przeboje z sadzonkami. Teraz może lepiej to ogarnę, chociaż już się obawiam, czy starczy miejsca, czy znów w salonie nie będzie stał regał z półkami i sadzonkami. Już widzę reakcję eMa i jego bezcenne miny :;230 . Dobrze, że mimo tych min kibicuje mi i pomaga w ogrodzie. A później jaki zadowolony, że to z własnego ogródka.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki podpowiedziom dziewczyn z FO zakupiłam sobie fajne szklarenki do zimowo-wiosennego szaleństwa. Mam i takie trzy i cztero półkowe. Tylko ciut za szerokie na parapet, ale z tym tez sobie poradziłam. :;230 Pomyśl: Trzy razy więcej miejsca!
(Daj znać to usunę tą fotkę).

Ta folia zabezpieczała mi siewki przed przeciągami (koty wiecznie kręcą się z i do domu).
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu u mnie też już taka stała ;:306 , właśnie w bloku w dużym pokoju, później przeniosłam do nowego domu do salonu, ale jeszcze nie mieszkaliśmy, teraz mieszkamy i zastanawiam się nad drugą, tylko co na to eM :;230 . Pewnie gdzieś zdjęcie też się znajdzie, ale to już jutro poszukam. Właśnie złożyłam zamówienia na nasionka w akcji wymiany i już mnie martwi, gdzie to wszystko stanie, a to tylko kilka nowych odmian ;:oj .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu ja też szklarenkę mam na 4 półki i stanie na pewno w salonie, zamówienie na nasionka złożyłam i to wcale nie małe, a oprócz tego kupiłam na Al, mam swoje i te z zeszłego roku. W szklarence pójdą siewy wczesne, a te kwietniowe w tunelu. Co ma być to będzie ....za 2, 3, 4 miesiące ;:306 Gratuluję :!: bo chyba wszystko będzie ok!!
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Asiu, ja też nie mogę doczekać się siania, bo to zwiastuje nadejście wiosny, ale jak sobie wyobrażę zagracony pokój to aż ciarki przechodzą.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.
Tak się dziś zapiernikowałam, że zapomniałam odpisać. Zapraszam :).

Obrazek

Marysiu moja też czeropółkowa :). Nasionek trochę jest, trochę zamówiłam, pewnie jeszcze dokupię, bo to już nałóg ;:306 .
Znalazłam tylko jedno zdjęcie jeszcze z szuflady.
Obrazek
Co do egzaminów to jeszcze dwa zjazdy i egzamin dyplomowy :)

Danusiu ja też już czekam, rączki świerzbią, tylko rozum podpowiada, że za wcześnie i gdzie to wszystko postawię ;:oj .

Pozdrawiam i do następnego razu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu jak widzę Twoje pierniczki to już mam ochotę piec, ale chociaż nie mam małych dzieci to pewnie byłyby dwa trzy dni ...więc za wcześnie :D Znalazłam wśród odwiedzanych przez Ciebie blogów pierniczki z ziemniakami i mam ochotę wypróbować.
Szklarenkę moją może widziałaś na wyspie? bardzo się z niej cieszę i bić po rękach to się będę od stycznie bo na razie to choinka zajmie część salonu :D
To pewnie egzamin dyplomowy koło czerwca?
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu no tak, najpierw choinka, a potem szklarnia ;:306 . Widziałam na Wyspie, oczywiście.
Zgadza się, egzamin 13 czerwca :).
A ja się jeszcze przymierzam do tych pierników, które podawałaś na Wyspie z budyniem czekoladowym i dżemem, ale to za tydzień. A te podejrzewam, że znikną, bo podobno dobre :).
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu! Moją prawie całą partię pierników na karmelu zabrała córcia ... do Torunia! :;230 Druga porcja już wyrobiona czeka w lodówce... chętnych jednak sporo...
Nie wiem czy ja jednak wytrzymam z tymi wysiewami... ;:224
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Dobry wieczór, belfer pozdrawia belfra :wit Miło poznać imienniczkę. Edukacja w zakresie....? Ty pierniczysz ja maślaczę :wink: Zadziwiłaś mnie haftem matematycznym...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie

Renatko wybacz, że dopiero odpisuję, ale zmogła mnie choroba i nie mogłam spojrzeć na komputer, chyba że musiałam. Jeszcze dziś nos zatkany, ale już o wiele lepiej. A znów nie było czasu pójść na zwolnienie. Dziś właśnie stwierdziłam, że pod koniec stycznia sieję ostre papryki i bakłażany. Dłużej nie będę czekać, bo po pierwsze długo wschodzą, a po drugie zamówiłam dużo odmian doniczkowych papryk, więc szybciej doczekam się owoców (o ile się doczekam). W ubiegłym roku siałam w marcu i nie zdążyły zaowocować.
uczy
Witaj Joasiu (imienniczko) :D . Belfrem jestem od 14 lat, pracuję z w ogólniaku i próbuję nauczać, ale czy mi to wychodzi to nie wiem, trzeba byłoby zapytać moich uczniów, bo przedmioty ciężkie i nieobowiązkowe. Jest jeszcze polski, ale godzin brak. Haft matematyczny, jak i inne moje hobby to taka odskocznia od pracy i stresów dnia codziennego. Tylko skąd te stresy, skoro nic nie robimy ;:306 .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Asiu kochanie kuruj się mocno a w styczniu pochwalisz się nam osiągnięciami paprykowymi :D
Zdrówka życzę , bo sama niedawno zaniemogłam i ledwo doszłam do siebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”