Kawałek szczęścia
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Asiu! Tego siania to moja rodzina najbardziej się boi! Bo ja taka delikatnie mówiąc ,,mało ogarnięta jestem'' i po tym sianiu nie ma jak się w domu ruszyć.. ,,kilka kwiatków'', ,,kilka pomidorków" itp a później okazuje się, że nawet podłogi w salonie brakuje...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Reniu, żebyś wiedziała. Do tej pory mieszkaliśmy w bloku w dwóch pokojach i to dopiero były przeboje z sadzonkami. Teraz może lepiej to ogarnę, chociaż już się obawiam, czy starczy miejsca, czy znów w salonie nie będzie stał regał z półkami i sadzonkami. Już widzę reakcję eMa i jego bezcenne miny . Dobrze, że mimo tych min kibicuje mi i pomaga w ogrodzie. A później jaki zadowolony, że to z własnego ogródka.
- renzal
Dzięki podpowiedziom dziewczyn z FO zakupiłam sobie fajne szklarenki do zimowo-wiosennego szaleństwa. Mam i takie trzy i cztero półkowe. Tylko ciut za szerokie na parapet, ale z tym tez sobie poradziłam. Pomyśl: Trzy razy więcej miejsca!
(Daj znać to usunę tą fotkę).
Ta folia zabezpieczała mi siewki przed przeciągami (koty wiecznie kręcą się z i do domu).
(Daj znać to usunę tą fotkę).
Ta folia zabezpieczała mi siewki przed przeciągami (koty wiecznie kręcą się z i do domu).
- cyganka77
Reniu u mnie też już taka stała , właśnie w bloku w dużym pokoju, później przeniosłam do nowego domu do salonu, ale jeszcze nie mieszkaliśmy, teraz mieszkamy i zastanawiam się nad drugą, tylko co na to eM . Pewnie gdzieś zdjęcie też się znajdzie, ale to już jutro poszukam. Właśnie złożyłam zamówienia na nasionka w akcji wymiany i już mnie martwi, gdzie to wszystko stanie, a to tylko kilka nowych odmian .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu ja też szklarenkę mam na 4 półki i stanie na pewno w salonie, zamówienie na nasionka złożyłam i to wcale nie małe, a oprócz tego kupiłam na Al, mam swoje i te z zeszłego roku. W szklarence pójdą siewy wczesne, a te kwietniowe w tunelu. Co ma być to będzie ....za 2, 3, 4 miesiące Gratuluję bo chyba wszystko będzie ok!!
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Asiu, ja też nie mogę doczekać się siania, bo to zwiastuje nadejście wiosny, ale jak sobie wyobrażę zagracony pokój to aż ciarki przechodzą.
- cyganka77
Witajcie.
Tak się dziś zapiernikowałam, że zapomniałam odpisać. Zapraszam .
Marysiu moja też czeropółkowa . Nasionek trochę jest, trochę zamówiłam, pewnie jeszcze dokupię, bo to już nałóg .
Znalazłam tylko jedno zdjęcie jeszcze z szuflady.
Co do egzaminów to jeszcze dwa zjazdy i egzamin dyplomowy
Danusiu ja też już czekam, rączki świerzbią, tylko rozum podpowiada, że za wcześnie i gdzie to wszystko postawię .
Pozdrawiam i do następnego razu.
Tak się dziś zapiernikowałam, że zapomniałam odpisać. Zapraszam .
Marysiu moja też czeropółkowa . Nasionek trochę jest, trochę zamówiłam, pewnie jeszcze dokupię, bo to już nałóg .
Znalazłam tylko jedno zdjęcie jeszcze z szuflady.
Co do egzaminów to jeszcze dwa zjazdy i egzamin dyplomowy
Danusiu ja też już czekam, rączki świerzbią, tylko rozum podpowiada, że za wcześnie i gdzie to wszystko postawię .
Pozdrawiam i do następnego razu.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu jak widzę Twoje pierniczki to już mam ochotę piec, ale chociaż nie mam małych dzieci to pewnie byłyby dwa trzy dni ...więc za wcześnie Znalazłam wśród odwiedzanych przez Ciebie blogów pierniczki z ziemniakami i mam ochotę wypróbować.
Szklarenkę moją może widziałaś na wyspie? bardzo się z niej cieszę i bić po rękach to się będę od stycznie bo na razie to choinka zajmie część salonu
To pewnie egzamin dyplomowy koło czerwca?
Szklarenkę moją może widziałaś na wyspie? bardzo się z niej cieszę i bić po rękach to się będę od stycznie bo na razie to choinka zajmie część salonu
To pewnie egzamin dyplomowy koło czerwca?
- cyganka77
Marysiu no tak, najpierw choinka, a potem szklarnia . Widziałam na Wyspie, oczywiście.
Zgadza się, egzamin 13 czerwca .
A ja się jeszcze przymierzam do tych pierników, które podawałaś na Wyspie z budyniem czekoladowym i dżemem, ale to za tydzień. A te podejrzewam, że znikną, bo podobno dobre .
Zgadza się, egzamin 13 czerwca .
A ja się jeszcze przymierzam do tych pierników, które podawałaś na Wyspie z budyniem czekoladowym i dżemem, ale to za tydzień. A te podejrzewam, że znikną, bo podobno dobre .
- renzal
Asiu! Moją prawie całą partię pierników na karmelu zabrała córcia ... do Torunia! Druga porcja już wyrobiona czeka w lodówce... chętnych jednak sporo...
Nie wiem czy ja jednak wytrzymam z tymi wysiewami...
Nie wiem czy ja jednak wytrzymam z tymi wysiewami...
Dobry wieczór, belfer pozdrawia belfra Miło poznać imienniczkę. Edukacja w zakresie....? Ty pierniczysz ja maślaczę Zadziwiłaś mnie haftem matematycznym...
- cyganka77
Witajcie
Renatko wybacz, że dopiero odpisuję, ale zmogła mnie choroba i nie mogłam spojrzeć na komputer, chyba że musiałam. Jeszcze dziś nos zatkany, ale już o wiele lepiej. A znów nie było czasu pójść na zwolnienie. Dziś właśnie stwierdziłam, że pod koniec stycznia sieję ostre papryki i bakłażany. Dłużej nie będę czekać, bo po pierwsze długo wschodzą, a po drugie zamówiłam dużo odmian doniczkowych papryk, więc szybciej doczekam się owoców (o ile się doczekam). W ubiegłym roku siałam w marcu i nie zdążyły zaowocować.
uczy
Witaj Joasiu (imienniczko) . Belfrem jestem od 14 lat, pracuję z w ogólniaku i próbuję nauczać, ale czy mi to wychodzi to nie wiem, trzeba byłoby zapytać moich uczniów, bo przedmioty ciężkie i nieobowiązkowe. Jest jeszcze polski, ale godzin brak. Haft matematyczny, jak i inne moje hobby to taka odskocznia od pracy i stresów dnia codziennego. Tylko skąd te stresy, skoro nic nie robimy .
Renatko wybacz, że dopiero odpisuję, ale zmogła mnie choroba i nie mogłam spojrzeć na komputer, chyba że musiałam. Jeszcze dziś nos zatkany, ale już o wiele lepiej. A znów nie było czasu pójść na zwolnienie. Dziś właśnie stwierdziłam, że pod koniec stycznia sieję ostre papryki i bakłażany. Dłużej nie będę czekać, bo po pierwsze długo wschodzą, a po drugie zamówiłam dużo odmian doniczkowych papryk, więc szybciej doczekam się owoców (o ile się doczekam). W ubiegłym roku siałam w marcu i nie zdążyły zaowocować.
uczy
Witaj Joasiu (imienniczko) . Belfrem jestem od 14 lat, pracuję z w ogólniaku i próbuję nauczać, ale czy mi to wychodzi to nie wiem, trzeba byłoby zapytać moich uczniów, bo przedmioty ciężkie i nieobowiązkowe. Jest jeszcze polski, ale godzin brak. Haft matematyczny, jak i inne moje hobby to taka odskocznia od pracy i stresów dnia codziennego. Tylko skąd te stresy, skoro nic nie robimy .
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu kochanie kuruj się mocno a w styczniu pochwalisz się nam osiągnięciami paprykowymi
Zdrówka życzę , bo sama niedawno zaniemogłam i ledwo doszłam do siebie
Zdrówka życzę , bo sama niedawno zaniemogłam i ledwo doszłam do siebie