Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Nie trzeba pamiętać akurat ta informacja w nazwie wątku Ani jest
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Informacja to jest o miłości a ta mogła przecież przyjść później
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ania, jak tak patrzę na te Twoje foto, to w brodę sobie pluję że w zeszłym roku trzymałam już w łapkach kapersy z gopsówką z Lidla i odłożyłam je głupia na półkę
Koniecznie trza to zmienić w tym roku, będę się czaić, jak byś widziała pierwsza do daj cynk
Koniecznie trza to zmienić w tym roku, będę się czaić, jak byś widziała pierwsza do daj cynk
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, ale pędzisz z tym wątkiem - szok normalnie
Po kolei: cieszę się, że udało Ci się domówić Judę Nie mam tej róży - ciągle planuję tzw. słoneczną rabatę i tam bym ją widziała. Tymczasem staram się skupić na poprawkach tych rabat, które mam i powstrzymać dzikie zapędy tworzenia nowych. Nie jest to łatwe Jak pomyślę, że mam do kupienia minimum 60 szt. bukszpanu i ile to będzie kosztować, to mnie głowa boli. A boli jeszcze bardziej, jak policzę ile za tą kasę miałabym róż
Lilie zakupione? Łał, ja twardo się opieram Czekam na przeceny - jak będą po 1 zł sztuka, wtedy wrzucę do koszyka Sabinka pisała, że w zeszłym roku tak kupowała, ja również. Trzeba tylko zacisnąć zęby i nie wchodzić na strony cebulkowe Lilie przez 2 lata możesz zostawić w wiaderkach, potem koniecznie je przesadź.
Widzę na zdjęciach przetacznik christa - jak się spisuje? Zaczyna mi się podobać coraz bardziej, ale wciąż obawiam się, że jest zbyt "dziwny"...
Cudowne zdjęcia z białej serii Niektóre mistrzowsko skomponowane i artystycznie na najwyższym poziomie
Na tym zdjęciu jaka to roślinka?
Po kolei: cieszę się, że udało Ci się domówić Judę Nie mam tej róży - ciągle planuję tzw. słoneczną rabatę i tam bym ją widziała. Tymczasem staram się skupić na poprawkach tych rabat, które mam i powstrzymać dzikie zapędy tworzenia nowych. Nie jest to łatwe Jak pomyślę, że mam do kupienia minimum 60 szt. bukszpanu i ile to będzie kosztować, to mnie głowa boli. A boli jeszcze bardziej, jak policzę ile za tą kasę miałabym róż
Lilie zakupione? Łał, ja twardo się opieram Czekam na przeceny - jak będą po 1 zł sztuka, wtedy wrzucę do koszyka Sabinka pisała, że w zeszłym roku tak kupowała, ja również. Trzeba tylko zacisnąć zęby i nie wchodzić na strony cebulkowe Lilie przez 2 lata możesz zostawić w wiaderkach, potem koniecznie je przesadź.
Widzę na zdjęciach przetacznik christa - jak się spisuje? Zaczyna mi się podobać coraz bardziej, ale wciąż obawiam się, że jest zbyt "dziwny"...
Cudowne zdjęcia z białej serii Niektóre mistrzowsko skomponowane i artystycznie na najwyższym poziomie
Na tym zdjęciu jaka to roślinka?
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Bardzo dawno mnie nie było , ale nie sądziłam że będę miała nadrobienia u Ciebie aż tyle . Powiem Ci że jestem w szoku w ciągu tak w sumie krótkiego czasu zrobilaś kwiatowy raj .Pewnie masz ciągle gapiów za ogrodzeniem
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
tara pisze:Zamoczyć się i podziwiać widoki bajka
Aniu napisałaś u Majki: "Nie mam miejsca już dla połowy z tych co je kupiłam tydzień temu. A teraz tej pragnę. Ech... ciężkie mam życie na tym forum..." na tym forum jak pamiętam po kilku dniach dostałam małpiego rozumu i to już pozostało, ale to miłe takie chciejstwa, gwarantuję to choroba przyjemna ale nieuleczalna.
i drugi cytacik
Ola2310 pisze:Anusia , na forum ciężkie życie a bez niego jeszcze cięższe...Chcemy mieć dużo roślin i czym się chwalić, porównywać, dlatego tak często ulegamy zakupowej pokusie....Po prostu kochamy rośliny i chcemy mieć piękne ogrody, a to ważne...
Ania Ola zapisuję się do klubu przyjemnych acz nieuleczalnych chorób
Białe kwiaty o które pyta Elwi i mi się podobają co to jest
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dziewczyny tak na szybko tylko napiszę, że to Złocień Maruna. Pozwólcie, że na posty odpowiem jutro.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No właśnie, to jest złocień maruna. Fajna roślinka towarzysząca. Zresztą tak samo fajna jak wyżej tu chwalona gipsówka. Tylko że z gipsówki czasem wyrasta wielki krzak. To zależy od odmiany. Ja kiedyś miałam tą wysoką i tak się zaczęła rozrastać, że już mi miała pożreć róże, więc szybko ją przesadziłam. Ale te mniejsze są super.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Zgadzam się z Wandzią, że te mniejsze gipsówki są super, tylko jak to rozpoznać przed zakupem? Kiedyś miałam w ogrodzie 3 gipsówki - każda była inna, jedna wypuszczała prawie 1,5 metrowe pędy, na których czubku było kilka kwiatków - porażka
Jak siejecie złocień? Próbowałam wysiewać w marcu na krążki torfowe i nic mi nie wschodziło
Jak siejecie złocień? Próbowałam wysiewać w marcu na krążki torfowe i nic mi nie wschodziło
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Niestety u mnie spełzło na niczym sianie maruna A tak mi się podoba
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Anka, gipsówka, takie niby nic, a oderwać oczu od niej nie mogę Koniecznie w tym sezonie muszę sobie ją sprawić !!!
Ps- Kochana, pędzisz z tym wątkiem tak, że zdążyć za Tobą nie można kila storn temu pytałam o clemka
Clematis Maria Skłodowska-Curie ????? i o rady, jak je sadzić, aby rosły
Ps- Kochana, pędzisz z tym wątkiem tak, że zdążyć za Tobą nie można kila storn temu pytałam o clemka
Clematis Maria Skłodowska-Curie ????? i o rady, jak je sadzić, aby rosły
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Właśnie zajrzałam na moją torebkę z nasionkami gipsówki. Wysokość opisana na 80 -100cm, czyli trafiłam na tą wysoką... Anusia ty masz niższą?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Gipsówka mi się podoba na zdjęciach i w bukietach,moja sąsiadka "przez krawężnik" ma ,jak zaczyna kwitnąć ma wys,ok metra i strasznie się pokłada,tak,że mam jej część w mojej glicynii