Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2

Zablokowany
Masele
200p
200p
Od: 4 lis 2015, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2

Post »

Od wczoraj promocje a careffourze.
Był ktoś sprawdzał. Jest coś wartego uwagi ?
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58

Post »

Przy okazji róż z Auchana to chciałabym wam coś polecić z własnego doświadczenia (zwłaszcza dla początkujących, sadzących swoje pierwsze róże). Chodzi o sadzonki w zielonych woreczkach, ALE Z BIAŁĄ ETYKIETĄ. To są tzw. "pewniaki". Sadzonki z tej serii są bardzo grube i krzepkie i bardzo energicznie rosną!! Praktycznie w ciągu jednego sezonu każda wyrasta do swoich docelowych rozmiarów, gdzie np. z tymi w kartonikach bywa różnie, zdarza się że i po 2-3 lata "stoją" na wysokości 15-20 cm! Co rok kupowałam sobie 1 różę z tej serii i żadna mnie nie zawiodła! Zrobiłam zdjęcie aktualnej gazetki i te róże zaznaczyłam długopisem - mam nadzieje, że to będzie dobrze widoczne na zdjęciu.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W Carrefourze u nas nic ciekawego. Róże chociaz ładne,grube sadzonki- zwłaszcza te o dłuższych gałązkach , to jednak odmiany nieciekawe. Bylin mało-ja skusiłam sie jedynie na 2 doniczki odetki.

Wstawiłam fotki co w Auchanie z róż- ale na Zielono Zakręconych, bo się łatwo wstawia i nie trzeba zewnętrznego hostingu. Komu zależy-znajdzie Juleczkę... :arrow:
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam, :wit Dziś byłam w TESCO i są w sprzedaży różne ,magnolie i krzewy owocowe. Nazwy róż jakie zapamiętałam :wink:
Iceberg Climbing
New Dawn
ARTHUR BELL
Paul`s Scarlet Climber
Dame de Coeur
PEACE (GLORIA DEI)
Casanowa - Chopin.
Była jeszcze różowa i czerwona, ale nie zapamiętałam nazwy . Jak Ktoś ma ochotę na zakup róż w Tesko to ;:65
Ja kupiłam róże Iceberg Climbing, pozostałe juz mam ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
Ocia
100p
100p
Od: 4 maja 2015, o 10:36

Post »

W Częstochowie były w kartonikach takie:
New dawn
Peace
Climbing iceberg
Paul Scarlet
Chopin
Casanova
Kimono
Queen of bermuda
Citerion
Rumba
Arthur Bell
Dame de coeur
Mogłam coś przekręcić.

Byłam też w obi, Pan powiedział że pewnie będą w połowie miesiąca.
Pozdrawiam ;:131
Ola
Dziki ogród?
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38

Post »

W Tesco róż brak, personel stwierdził że nie dojechały.
Za to w Castoramie ;:oj Róże w balotach, niestety producent nieznany, odmiany też, ale jak zobaczyłam sadzonki, to mi oczy wyszły. Dorodne to mało powiedziane, wybór był na pdst. koloru lub ceny: po osiem z groszami były wyglądające na rabatowe a po prawie dziesięć zł inne, tzn nie wiem :roll: bo na opakowaniu sugerowany wzrost to 0,6-5 metrów. Spory rozrzut. Za to widoczne różnice w kolorach przyrostów i w kolcach.
Z obydwu sortów były pomarańczowe (niektóre o pędach grubości mojego kciuka), żółte, różowe, białe i czerwone.
Wzięłam czerwoną z tych droższych, suto polana woskiem (ściągnęłam wykałaczką), korzonki takie sobie, ale za to nosków multum.
Ogólnie wszystkie sadzonki w Casto wyglądały na zdrowe. Pakowane w Wlk. Brytanii.
Floresita
200p
200p

Post »

MARTO: Casto mam "pod nosem", prawie po sąsiedzku i te róże widziałam już z tydzień temu. Powiedz w co był owinięty korzeń? Bo one były nietypowo ciężkie, jak wzięłam do ręki to odniosłam wrażenie, że ta sadzonka waży ze 2 kg! Faktycznie nie podano odmian, ale zauważyłam na etykiecie logo firmy VERVE - z tej firmy dotąd widywałam w Casto jedynie ziemię i nawozy - były najtańsze w swoim rodzaju. Jednak sadzonki róż i krzewów owocowych były wszystkie po 10 zł. Polowałam na jeżyny i były, ale cena wydała mi się zbyt wygórowana. Po co przepłacać jak w innych marketach (np. Auchan,Tesco) balotowe są w granicach 3,80-4,90? Zwłaszcza jak potrzebowałam kilku sadzonek.
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38

Post »

To dokładnie te Floresito. Ciężkie jak diabli, balot tworzyło kilka metrów czarnej folii. I to Verve z przodu. Część (tańsze) pokryte czerwonym woskiem, te droższe- zielonym.
Ale sadzonki giganty ;:oj U nas marnie z różami, tylko w Casto są ;:145 Łudzę się że z mojej NN wyrośnie coś zdrowego i ładnego.
Awatar użytkownika
Ocia
100p
100p
Od: 4 maja 2015, o 10:36

Post »

Ja dzisiaj w Auchanie kupiłam dwie angielskie bordowe i jedną pomarańczową. Bordowe w identycznych opakowaniach, zupełnie różne, jedna z zielonymi listkami, druga ma pąki liści bordowe i bardzo długie korzenie. Nie wiem co z tego wyjdzie, a może ktoś rozpozna?
Nie znam się na różach, ale sadzonki wyglądają na zdrowe, korzonki miały rozsądną porcję wilgotnej "ziemi", tylko bardzo były powoskowane, rozkruszyłam wosk na tyle aby uwolnić gałązki. Teraz musze poczytać jak je wsadzić do tymczasowych doniczek i czy ten wosk całkiem skruszyć. :)

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam ;:131
Ola
Dziki ogród?
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Witam różomaniaków ;:304 :)
I ja byłem dzisiaj w Auchan i zakupiłem 3 angielki i 2 Francuskie :wink: tych tańszych w kartonikach z EBS nie było - były tylko Angielskie , Francuskie , Najpiękniejsze Róże Świata i baloty po 3,99 i 5,99 zł . Moje kupowałem po 7,99 zł. Z nowych widziałem tylko jasnoróżową angielską i różową francuską , która nie wiem czemu przypomina Abrahama - który jest hodowli Austina ;:224. Ale nie wnikajmy zobaczymy co wyrośnie :) Krzaczki są bardzo ładne - grube , zwłaszcza ten czerwony Szekspir :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Dorja
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45

Post »

Byłam wczoraj w Casto- nie ma śladu innych roślin niż te byliny w kapersach i cebule mieczyków. Pfff. Może później dowiozą, u nas wszystko z opóźnieniem ;:185 Tesco zupełnie nie po drodze, ale chyba pojadę, pomacam chociaż ;:204 .
Floresita
200p
200p

Post »

No Bartku, zaszalałeś z zakupami! Ale ja nie o tym. Mam dla ciebie ciekawostkę. W wolnej chwili wejdź na stronę szkółki Rozaria.pl i tam w dziale róż krzaczastych przeczytaj sobie opis róży FRANCIS DUBREUIL. Twierdzą tam, że jest to inna nazwa poszukiwanej przez ciebie od dawna róży Barcelona. Co o tym myślisz?
Beata8
50p
50p
Od: 12 kwie 2010, o 22:39

Post »

Może ktoś pamięta, jakie odmiany róż były w Castoramie?
Zablokowany

Wróć do „Róże”