Dziękuję Piotrze za tak miłe słowa.
Tym bardziej mnie cieszy uznanie że masz u siebie sporo tych roślin i jako jeden oprócz mnie z nielicznych nimi się interesujesz poważnie.
Mieczysławie, dziękuję. Mamy dość odległe od siebie zainteresowania ale mam wrażenie że doceniamy piękno każdej z roślin które pokazuję - tak jak ja doceniam piękno tych przez Ciebie hodowanych.
Pio1986 napisał(a):
Roślina potężna, gruba, pięknie wybarwiona. Wygląda dużo lepiej niż w internecie.
U mnie to co najwyżej średniak, nie wyższa niż 30cm (z doniczką). Są inne, większe które nie kwitną choć moim zdaniem powinny...
Zastanawiam się tylko, co to za olbrzym na lewo od First Light? Ile może mieć lat?
To TH
Orange California. Tak z 5cm wyższy od
First Light, za to sporo szerszy. Sprowadzona od Wessner'a w roku 2015 jako bardzo duży odrost (odcięty siekierą?) do ukorzenienia.
Wtedy rośliny do mnie dojechały z Niemiec w pudle po... telewizorze, kineskopowym żeby nie było.
Za to cena za nie... Ech, lepiej nie wspominać.
(...) jeszcze dopiszę, że 5 fotka oddaje cały urok całej rośliny z wyszczególnieniem kwiatu

Staram się każdą swoją roślinę dokładnie obfotografować jak już się za to biorę.
Tym razem starałem się szczególnie bo trichocereusy jak wspominałem nie kwitną u mnie często, w sumie jest to chyba dopiero czwarty kwiat który widziałem w swojej kolekcji.
Tu miałem ułatwione zadanie bo model jest naprawdę doskonały, roślina i kwiat "na żywo" jest jeszcze ładniejszy niż na fotkach!