A ja zerwałam pierwszy 3,4kg pyszny i słodki. Drugi 3,3 - przejrzały - za długo przetrzymałam i musiałam wyrzucić . Dwa następne - nie ważyłam, ale ok. 2kg. Były mniej więcej w wieku tamtych, oba pływały w wiaderku i co?? Niedojrzałe Też musiałam wyrzucić . I teraz już całkiem nie wiem, jak poznawać . Skórka błyszcząca, pływają, pusty odgłos przy stukaniu i co
ja mam 3 Bingo każdy gdzieś koło 3 kg , powiedzie jak poznac czy są już dobre.? od jakiegos tyg. nie rosna może teraz jak wróciły ciepłe dni to ruszą , nie chce zrywac na darmo i patrzec że jest nie dojrzały bo mam tylko 3 sztuki
A ja sam nie wiem... Mam 2 duże sztuki jeden koło 4kg drugi koło 3kg przestawały już rosnąc bo zrobiło się zimno teraz znów ukochane upały może jeszcze podrośnie? Latałem z miską i jeszcze nie pływają ;/
Proszę oto moje foto:
To jak wyobrażałem Sb sprawdzanie czy arbuz jest dojrzały:
A tutaj zdjęcia które dzisiaj zrobiłem u mojego sąsiada szkoda że nie zrobiłem fotografii całemu polu z arbuzami, no może nie polu a jego ok 50m2 uprawy
Gość ma pierwszy raz arbuzy, ale mu nie można powiedzieć - wyszły elegancko sądzę że spokojnie znajdzie kilkanaście jeśli nie kilkadziesiąt 4-6kg owoców