Ogród w cieniu sosen - cz.6.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w cieniu sosen - cz.6.

Post »

Ewelinko zaznaczam Twój cudny wątek :wit
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam zajrzałam w nadziei obejrzenia twoich nowych bratkowych nasadzeń , a tu cisza :cry:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witam Was serdecznie ;:7
Powiem Wam,że już przyzwyczaiłam się do przystrzyżonych sosen i właściwie nie zwracam na nie uwagi. Czyli jest ok. :)
lora pisze:Ewelinko jestem pod wrażeniem przycietych drzew... nawet ciekawie wygląda i więcej widać bluszcz na nich... powiedz jak długo trzeba czekać żeby bluszcz tak pięknie okrył pień... :)
Misiu, bluszcz Hedera po pierwszych dwu latach aklimatyzacji staje się prawdziwym sprinterem ! przyrasta ok. metra rocznie.Na moich sosnach rośnie od ok.10 - 12 lat .

Tak jak wszyscy czekam na wiosnę i ;:3 , ale to tego roku towary deficytowe nadal...
RomciaW pisze:Wszystkim się znudziła zima .............nastrój wiosenny niewidoczny :wink:
Romciu
Tak , jak napisałam wyżej , nastrój wiosenny jest niewidoczny , bo go nadal nie ma !
Sosenki4 pisze: patrząc na Twoje śnieżne zdjęcia i tak mam w pamięci te same ujęcia z maja i czerwca, kiedy Twój ogród tonie w kwiatach ;:108
Marzko, dobrze ,że pamiętasz zdjęcia ogrodu z maja i czerwca , zachowaj w pamięci ten widok, bujność i barwy na długo. Bo na razie ... w ogrodzie z kolorkami bida :(
[Iza] pisze:Ewelino, u mnie śnieg jeszcze leży w niektórych miejscach, ale już zrobiło się tak wiosennie :) Ziemia już pachnie świeżo i przyjemnie. Zaczęłam prace ogrodnicze - sprzątanie, przycinanie. Jeszcze sporo pracy przede mną, ale już zaczęłam działać. Na kiedy planujesz wertykulację?
Izuś ,wczoraj popracowałam troszkę w ogrodzie, a na koniec łopatą porozbijałam i porozsypywałam zlodowaciałe zwały śniegu,leżąca gdzieniegdzie, które pewnie tajałyby do czerwca. Miałam nadzieję ,że w ten sposób szybciej podeschnie trawnik i będzie można zrobić wertykulację. Ale dziś ... pada . No więc sama nie wiem , kiedy zacznę regenerować umęczony po zimie trawnik ...
muminek pisze:Ewelino, mnie zastanawia natomiast, czy zaczęłaś już nawożenie różaneczników (u nas kilka dni już ciepłych i ziemia rozmarznięta). Kiedy można zacząć? Bo ta wiosna jaka jest, to każdy widzi i każdego roku zaczęłabym w kwietniu a w tym roku?
Kasiu, różaneczniki mam zamiar oczyścić w nadchodzącym tygodniu ( igliwie i inne śmieci na liściach, wycinka uschniętych, uszkodzonych gałązek, wygrabienie śmieci spod krzewów), a następnie mocno podlać - odpalę już nawadnianie- i dać wieloskładnikowy nawóz zakwaszający do rh.Dostaną też porcję kompostu .Za jakieś 2 tygodnie sprawdzę pH. gleby i w razie potrzeby (wartość 5,5 i więcej) dokwaszę siarczanem. Mam też przygotowaną drobną kompostowaną korę , żeby podsypać cienką świeżą warstwę w okolicy krzewów.
usa1276 pisze:Witam zajrzałam w nadziei obejrzenia twoich nowych bratkowych nasadzeń , a tu cisza :cry:
Cisza... bo i bratkowych nasadzeń brak . Pokusiłam się jedynie o kilka sztuk tych wdzięcznych , wiosennych kwiatuszków - trzy postawiłam na kuchennym parapecie w mieszkaniu

Obrazek

a resztę umieściłam w dwu wiklinowych koszykach przy wejściu do domu. Ot, tyle tej wiosny na razie ...

Obrazek Obrazek

Dawno już nie miałam w połowie kwietnia tak smętnego widoku za oknem i tak wisielczego nastroju ;:223
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Piękne dekoracje zrobiłaś z bratków ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ewelinko nawet i te tyle ślicznie wyglądają i cieszą kolorkiem ;:108
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego FORUM ma żałobę ( lewy, górny róg strony ) ?

.....................................................................................................................................................

Jak skomentować to zdjęcie ?

Obrazek

" Na niebie widać klucz dzikich gęsi.
Wyczekiwana wiosna nadchodzi.
I z ciepłych krajów ptaki wracają
Gniazd swoich w lasach, parkach szukają.

W ogrodzie trawa nam zielenieje
Cała przyroda czeka na słonko (...) "

Obrazek
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

O jakie ładne wiosenne dekoracje ;:138
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Rocznica katastrofy smoleńskiej.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Ewelinko,pierwszy raz chyba jestem u Ciebie a widoczki jakby znajome...
Dziękuję za wizytę u mnie - zostawiłaś drogowskaz do kolejnego pięknego ogrodu za to też Ci dziękuje ,bo z prawdziwą przyjemnością będę mogła obserwować Twój ogród .
A gęsi.... gęgają ,że wiosna!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze:Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego FORUM ma żałobę ( lewy, górny róg strony ) ?
Georginia pisze:Rocznica katastrofy smoleńskiej.
Rocznica tej katastrofy to była zdaje się 10 kwietnia ? Dziś mamy 13-ego, a żałobna wstążeczka nadal obecna ... Może już wystarczy ?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

W przeglądarce firefox wstążka jest widoczna, ale jak oglądam FO w internet explorer - wstążki nie ma....
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

U mnie pojawiły się pierwsze ropuszki ( w zeszłym roku były chyba ze trzy tygodnie wcześniej). To niewątpliwa oznaka wiosny, zakwitły też krokusiki i iryski żyłkowane. Wygląda więc na to, że jednak się doczekaliśmy. Dziś było u mnie bardzo ciepło, tylko niestety po południu z ogrodu wypędziła mnie burza.
izetta
50p
50p
Od: 22 mar 2013, o 14:57

Post »

Ewelina czy Ty czasami przyjmujesz zwiedzających? Rany czytałam twoje wątki i.... bardzo chciałabym zobaczyć Twój ogród, może mnie pomoże zrobić coś z moim. Mieszkam koło Poznania w Mosinie. iza
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Ewelina pisze: Rocznica tej katastrofy to była zdaje się 10 kwietnia ? Dziś mamy 13-ego, a żałobna wstążeczka nadal obecna ... Może już wystarczy ?
Bo to może bardzie chodziło może o Katyń? ;:138 Masz rację, Smoleńsk to już bokiem wychodzi z każdej dziury.... ;:145 :evil:

Witaj Ewelinko!!
Przepiękny masz swój ogród!!
Widzę, że trwasz w nim już 2007 roku!!
Jest na co popatrzeć, przepiękne rabaty, hortensje, bluszcze...
Pięknie obramowany taras różami... eh
Tylko pozazdrościć!!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Doczekaliśmy się jednak wiosny, u mnie póki co krokusy wiodą prym, ale inne też mam nadzieję dołączą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”