Ahaha, a ja jak ostatnio zobaczyłam z daleka taką prymulkę w sklepie to myślałam, że coś z nią nie tak, zapomnieli podlać, albo jakiś robak się dostał ...
A tu okazuje się że to Primula Sirococco Lilac. Mogłam podejść bliżej to bym mądrzejsza była
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
sweetdaisy - akurat tego w "Sadzawce" dokładnie 3 lata temu. Z jednej cebulki zrobiło się 5. W zeszłym roku jeden kwiat, w tym roku juz dwa. Tempo rozmnażania nie jest imponujące, ale jest piekny i warto mieć dla niego miejsce! Odmiana 'Pagoda' rozrasta się chyba ciut szybciej.
Dzięki Aniu, akurat ich nie mają, ale stronkę będę miała na oku
Ślicznie wygląda to zestawienie fioletowych prymulek z puszkinią Moja puszkinia gdzieś wyginęła, pewnie znów nornice Trzeba będzie rozejrzeć się za nową
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Ogród mokry ale za to jaki kolorowy. . Śliczne prymulki. . Moje oczy na żywo niektórych nie widziały. Narcyzy, hiacynty już w pąkach..tylko patrzeć jak zakwitną następne kolorki. Wiosna jest piękna.