Witam miłych Gości!
Granulki okazały się smakowite dla ślimaków i skuteczne. Pewnie wszystkich się nie pozbędę, ale populacja przetrzebiona i mam nadzieję, że rośliny bezpieczne.
Nie mam pojęcia dlaczego, ale zniknęły pleszki. Nie widać ich, nie słychać. Jakoś smutno się zrobiło. Za to zaczynają zaglądać szpaki czy czereśnie dojrzały
Ewo nawet nie będę pisała ile ja roślin zmarnowałam

Na szczęście temu wawrzynkowi spodobało się miejsce, w którym go posadziłam. Szkoda różyczki i kwiatów które nie mogły zakwitnąć. U mnie tradycyjnie - jak szkodniki odpuściły to dopadła plamistość.
Basiu gdybym tylko to miało do roboty to fajnie byłoby. Niestety mniejszych i większych robótek jest tyle, że jak mam wolne to nie wiem w co ręce włożyć. W zasadzie to chyba jednak wolę robić nowe rabaty niż poprawiać stare
Janku dzięki za dobre chęci. Tak myślałam, że to raczej kaukaski być nie może.
Agness mam nadzieję, że ten nowy dzwonek przezimuje bez problemu. Pewności jednak nie ma. Z tym kwitnienie nie jest zbyt różowo. Noce są zimne i kwiaty słabo się otwierają. Pomyłki chyba zawsze są wkurzające...
Grażynko obie wiemy, że nie ma brzydkich liliowców. Wolałabym jednak dostawać to za co płacę

Za przeróbkami nie przepadam, ale z czasem są konieczne. Nadszedł czas by poprawić jedną z pierwszych rabat wzdłuż płotu. Przez kilka lat prawie nią się nie zajmowałam i wygląda kiepsko. Przygarnięte roślinki nie są polne, to raczej nadmiar, który ktoś wyrzucił. Z tego wysypiska mam całkiem sporo roślin.
Witaj
Dorotko na mojej skromnej działce. Miło mi, że chciało Ci się przejrzeć wątek. Dziewanna fioletowa jest delikatniejsza od żółtej i występuje w kilku kolorach od fioletu po róż. Pojedyncze sztuki już mi kwitły w tym roku - postaram się poszukać zdjęć.
Elu czerwiec jest wyjątkowo zimny w tym roku. Wcale mnie nie dziwi, że nie chcesz ryzykować kolejnych strat. Jak uważasz - powinnam ich poinformować o pomyłce? Być może mają całą partię pomyloną. U mnie ten złocień też już kwitnie. Udało mi się na targach odkryć jego nazwę - to złocień "
Real Neat"

- złocień
Real Neat

- tawuła
Crispa

- róża
Degenhard