Moja mała kolekcja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała kolekcja

Post »

kamikami26 pisze:Ja się ujawniam chociaż tylko częściowo ;:224
Podlewam deszczówką od święta jak mi się uda złapać...
Niestety bardzo często jest tak,że jak się obudzę,że deszcz pada to nim wylecę z wiadrem na dwór to już słońce świeci
To tak jak ja :;230 :;230 . Za to jak latem wybieram się nad wodę to zaraz zaczyna padać, poważnie :;230 :;230 . Mój Tata się śmieje, że jak jest susza, to mamy zaplanować wyjazd, bo ledwo zamykamy drzwi od samochodu - idą chmury :shock: . Nie do uwierzenia ale na prawdę wiele razy już tak było :shock: :twisted: . Ot złośliwość losu.

Co do tej deszczówki jest dobra dopiero po co najmniej godzinnych opadach, kiedy powietrze jest już oczyszczone i ten padający deszcz jest czysty.
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W Holandii nie ma problemow z deszczem 8-) Potrafi padac bez dnia przerwy tygodniami 8-)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Człowieka nie ma dwa dni a tu takie rewolucje... Loli śliczne te Twoje nowości, każdy mi się bardzo podoba! ;:138 Co do botaników u mnie lepiej rosną w sphagnum niż w podłożu, ale niektóre korzonki też marnieją, zwłaszcza jeśli roślina wcześniej rosła w korze a ja ją wsadziłam do mchu ;:224 szklarenka dobra rzecz, tylko wtedy mech dłużej przesycha, więc trzeba znaleźć złoty środek, aby nie przesadzić :wink: Ja listki tez wycieram rozcieńczonym piwem, czasem czystym piwem, a jak nie mam to woda z filtra z cytryna.. leję wszystkiego na oko 8-) Co do deszczówki, tez mieszkam w małym mieście, ale u mnie się sprawdza :) Nie zostawia żadnego osadu czy coś, tyle, że mieszkam w bloku i rzadko mam możliwość złapania wody na balkonie, musi porządnie zacinać ;:224 Na Twoim miejscu wystawiłabym na stałe jakieś naczynie na podwórko żeby zawsze coś deszczu naleciało :) Jakaś beczkę, miskę czy coś ;:204
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Ja tez podlewam deszczowka jak mam, teraz wlasnie nia podlewam, ale zawsze przelewam ja przez jakis cienki materiala, albo sitko :D
Maz mi kupil taka specjalna beczke i cala deszczowka do niej leci ma okolo 100 litrow, a beczka jest ozdoba ogrodu :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alice 12 pisze:Maz mi kupil taka specjalna beczke i cala deszczowka do niej leci ma okolo 100 litrow, a beczka jest ozdoba ogrodu :D
Własnie o czymś takim pomyślałabym Alicjo gdybym miała swój domek i kawałek podwórka, nie trzeba się martwić o to by zdążyć wyjść z michą ;:204

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

Alice 12 pisze:Ja tez podlewam deszczowka jak mam, teraz wlasnie nia podlewam, ale zawsze przelewam ja przez jakis cienki materiala, albo sitko :D
Maz mi kupil taka specjalna beczke i cala deszczowka do niej leci ma okolo 100 litrow, a beczka jest ozdoba ogrodu :D
Ale ci dobrze... chyba powinnam męża poprosić o takie coś na wiosce i sobie potem do domu będę w bańkach 5l przywozić :D :D :D
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

valdessa_kane pisze:
Alice 12 pisze:Ja tez podlewam deszczowka jak mam, teraz wlasnie nia podlewam, ale zawsze przelewam ja przez jakis cienki materiala, albo sitko :D
Ale ci dobrze... chyba powinnam męża poprosić o takie coś na wiosce i sobie potem do domu będę w bańkach 5l przywozić :D :D :D
Ja wlasnie takie banki tak napelniam po 5 litrow i mam na poniej :D Tylko ze czasami sa robaczki takie male plywajace w wodzie wiec jak jest malo to musze czekac na deszcz :D i dotego przelewam sobie i jest ok :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Lolivette
500p
500p

Post »

Te robaczki to najprawdopodobniej komary :D U mnie tez sa :D My mamy na podworku taki basenik/piaskownice plastikowa dla psa :) Tam sie zawsze deszczowka zbiera dlatego tak pomyslslam o niej. Dzis akurat padalo wiec poczekam do jutra i zleje do butelek. W sobote podlewanie :D A co mysliscie o wystawieniu storczy na dwor w czasie deszczu?
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Ja bym się chyba nie odważyła ze względu na możliwość zalania stożka... ;:185
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no ja też nie ;:131 deszcz to zazwyczaj zimno + wiatr a storczyki nie lubią ani jednego ani drugiego..

Pozdrawiam Ania!
Lolivette
500p
500p

Post »

U nas dzis 23 stopnie i cieply deszczyk ;) Nad jeziorem bylismy z synusiem :) wiatru brak :P ale o tez stozek sie martwie...Nie zgadniecie co dzis zauwazylam? Moje opadniete kwiatki zesztywnialy i 1 z nich sie nawet podniosl i otworzyl znow... nie wiem od czego tak mial...
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Loli szczęściara jesteś. A moczyłaś je może po tym jak oklapły kwiatki?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może na skutek deszczyku kwiat się podniósł? Deszczyk to wyższa wilgotność za oknem ale i w domu :roll:

Pozdrawiam Ania!
Lolivette
500p
500p

Post »

gianna pisze:Loli szczęściara jesteś. A moczyłaś je może po tym jak oklapły kwiatki?
Niee. Zostawilam takie pewna, ze opadna..a tu niespodzianka :D Moze reszta tez sie podniesie?

-- 22 sie 2013, o 20:24 --
Dufin pisze:może na skutek deszczyku kwiat się podniósł? Deszczyk to wyższa wilgotność za oknem ale i w domu :roll:
Codziennie pada wiec nie sadze zeby bylo to przyczyna. Chyba, ze spadek temperatury. Tylko to mi do glowy przychodzi ;:131

Wlasnie czyscilam kilka kwiatkow. Mieszanko piwno-wodna super ;:333 robilam zdjecia tego co czyscilam.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

pokaż :D
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
ODPOWIEDZ