Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Post »

Justynko!

Zdjęcie Twoich dwóch chłopaków (z kurą), to chyba kwintesencja Waszego szczęścia rodzinnego. Jest coś niepowtarzalnego w ich uśmiechu, spojrzeniu, wzajemnej relacji... No i ta kura! ;:306

Starszemu gratuluję matury. Myślę, że drzwi do dowolnej uczelni (może poza Politechniką) stoją otworem, bo z powodu demografii nie ma nadmiaru kandydatów.
Pozdrawiam serdecznie! :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Znowu zabałaganiłam ;:14 .
Systematyczność, to nie jest moja mocna strona. Raczej improwizacja i z doskoku :oops: .
I takie tego efekty, wszak urlop mam.... Niekoniecznie od FO, ale od komputera i owszem.

Asiu, rozważna i romantyczna ;:196 , czasami trzeba pozwolić sobie na słabość...I dać się zaopiekować.
Nie ukrywam, że bardzo kocham mój świat. Mały, skromny, niedoskonały, ale mój ;:167 .
Cieszę się, że to rozumiesz ;:196 .

Igo, sypiesz nazwami jak z rękawa, jestem pełna podziwu dla znajomości rzeczy;:63 .
Próbuję odtworzyć katalog, który przepadł w niebycie wirtualnym :twisted: .
Moi obaj wolą inny zestaw niż z odkurzaczem ;:223 , np. z pilotem ;:131 .
Szkoda, że na tak krótko, myślałam, ze może udałoby się spotkać choć na chwilkę. Rozumiem, że tak krótki czas tylko z rodzinką, a i tak mało...
Buziaki ;:196 .

Justynko, kotki wyglądają jak bliźnięta. Jednak bardzo różne osobowości. Obie trzymają się domu, chociaż całe dzionki w ogrodzie.
Zapraszam , choćby zaraz ;:108 .

Alu, to kolejny dylemat ;:218. Niby były plany, ale teraz jakoś bez przekonania...
Maks ma za sobą 4 klasę. Wyniki nie są powalające, ale mamy mocne postanowienie, że w przyszłym roku zadziwimy szkolny świat ;:108 . Pracujemy nad tym każdego wakacyjnego dzionka. Szczególnie ważne czytanie ze zrozumieniem i matematyka. Nauka oczywiście poprzez zabawę i ciekawe , nieszablonowe zadania i teksty.
Bardzo chętnie skorzystam z zaproszenia. maks już się cieszy na spotkanie z Twoimi dziećmi. Niestety chwilowo samochód zasiał niepokój ;:202. Musze kilka technicznych rzeczy wyjaśnić i ewentualnie naprawić. Odezwę się.
Edenka naprawdę daje czadu ;:oj Zresztą jeszcze kilka innych też, np PHM, jestem zauroczona Pastelą. Publicznie przepraszam Lagunę, że jej nie doceniałam :oops: .

Marysiu, jak się zorientuje, to może mieć mi za złe...Przystojniaki bardzo różne pod każdym względem.
U mnie najszybciej kwitną bodziszki żałobne.

Lisico, jaki pan ..taki kram i...zwierzątka domowe ;:306.
Nasi panowie mają podobny stosunek do zwierząt jak my, dlatego głaskanie czy rozmowy z kurami (i nie tylko) na porządku dziennym.
Nawet psina obsztorcowała w niedzielę kotkę, że ta polowała na jaszczurkę. Gadzinka ocalona ;:108 .
Dylematy związane z wyborem dalszej drogi edukacji bardzo trudne i decydujące o przyszłości...
Dziękujemy i pozdrawiam ;:196

Fotosik mnie nie lubi ;:145
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jednak troszkę mnie lubi ten F :D
Ale tylko ciut, bo na więcej fotek nie pozwolił ;:185

Przysiądźcie, odsapnijcie...trochę rześkiego powiewu w cieniu czereśni.

Obrazek

Obrazek

Rozczochrany jest trochę różany ;:108 .
I to trochę przypada właśnie na przełom czerwca i lipca.
Właśnie teraz najobficiej i najliczniej kwitną moje królewny.
Wiele z nich tylko raz (bo kocham historyczne i stare odmiany), ale za to jak spektakularnie ;:oj .
Skończyła Nevada i kilkoma kwiatkami jeszcze cieszy Kardynał Richelieu.
W najbujniejszej fazie PHM i Flamentanz.
Z powtarzających-raz kolejny zadziwia Eden. Naczytałam się o tym, jaki to kapryśny. U mnie prawie bezobsługowy ;:180 .
Oczywiście nawożenie, profilaktyka i obcinanie przekwitłych kwiatów, ale bez jakiś specjalnych zabiegów...a widok spektakularny ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dla Marzki i Justynki - Duju :D

Obrazek

Obrazek
marzusia
100p
100p
Od: 5 mar 2015, o 18:14

Post »

Ha Ha Kociaki wyglądają na tym drzewie jak lemingi :;230
Ale duże już wyrosły.
Już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę Twój ogród. ;:108
Pozdrawiam :) Marzena

"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Dziękuję za zdjęcie. Duże już ... a ja dopiero za miesiąc :roll: W nocy miałam burze, nawałnica nas ominęła, ale popadało, błyskało. Róże są zachwycające, ile masz sztuk? I powiedz mi na jakie chorujesz, są na Twojej liście :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Siadam na drewnianej ławeczce i wdycham zapach róż, Justynka gospodyni poszła zaparzyć kawę i zaraz ją poda :D W kubeczku z romantycznym wzorem... postawi obok dekorację może latarenkę i usiądziemy razem po spacerze po ogrodzie i będzie opowiadać o każdej roślinie jak o swoich panach. O urodzie, wadach, zaletach, obawach ...może kiedyś tak będzie :?:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

To i ja się do Was dosiądę. Takie tematy i klimaty to i ja lubię
klarysa pisze: Pracujemy nad tym każdego wakacyjnego dzionka. Szczególnie ważne czytanie ze zrozumieniem i matematyka. Nauka oczywiście poprzez zabawę i ciekawe , nieszablonowe zadania i teksty.
Zawstydzasz mnie. Ja też postanowiłam, że zmotywuję H i T do ćwiczeń grafomotorycznych, ale na postanowieniach się skończyło. Wszystkie moje dzieci mają straszne deficyty jeśli chodzi o poziom graficzny pisma. H. to nikt już nie potrafi odczytać, a T. idzie do 4 klasy, a wiesz że to chyba najtrudniejszy przeskok dla ucznia. Ręka musi być wyrobiona, bo tempo pisania już nie może być żółwie. Pomyśleć, że ja to wszystko wiedziałam. W wieku przedszkolnym kupowałam kolorowanki, labirynty, szlaczki, ścieralne książeczki, by dobrze przygotować rękę do szkoły. Mimo wszystko są spore kłopoty.
Musze się przyznać że robienie lekcji i motywowanie do ćwiczeń i pracy moich dzieci to zajęcie BARDZO przeze mnie nielubiane. Wolę się usprawiedliwiać, że wakacje, że w sierpniu zdążymy.... ;:222
Czekamy na sygnał pewnie dopiero jak H wróci czyli po 23. Wyjeżdża jednak już w poniedziałek.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

klarysa pisze: Pracujemy nad tym każdego wakacyjnego dzionka. Szczególnie ważne czytanie ze zrozumieniem i matematyka. Nauka oczywiście poprzez zabawę i ciekawe , nieszablonowe zadania i teksty.

O jakim wieku mowa?Podpowiedz nieszablonowe zadania i teksty :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Marzusiu, to już tuz tuż ;:108 .
Uprzedzam lojalnie, ze fotki tendencyjnie dobierane i w rzeczywistości...rozczochrany nieco potargany :oops: i rzekłabym zaniedbany ;:14 .
Mam lenia ;:131 .

Obrazek

Justynko, kociaczki rosną. Fajne zwierzaki, nie dzikuski. Lubią ludzi i towarzystwo. Mają też sporo cierpliwości dla naszych objawów miłości ;:167 .
Popadało w dzień, nawet kilka razy zagrzmiało, przemokłam do suchej nitki (dosłownie), ale bez strachu ;:180 .
Nie liczyłam królewien, ale szacuję, że ponad 50 ;:218 .
Różane chciejstwa ;:131 ...nie zastanawiałam się :oops: . na ogół kupuję oczami ;:14 .
Zawsze prym wiodą białe i różowe. Pięciopłatkowe lub bardzo napakowane ;:167 .

Obrazek

Marysiu, sielskie obrazki snujesz ;:196
Mam nadzieję, że będzie nam dane ;:168 .

Obrazek

Alu, zapraszam . Miejsca pod dostatkiem, a goście zawsze mile widziani ;:108 .
Nie miej wyrzutów. Pracują uczciwie cały rok, to wakacje zasłużone. My niestety odpuściliśmy i kilka rzeczy zawaliliśmy ;:222 .
Jak to w nauczycielskiej rodzinie ;:223-dla swoich dzieci najmniej czasu :oops: ...i sił.
Miłego wypoczynku życzę H. i Wam wszystkim. Odezwiemy się ;:196 .

Obrazek

Asiu, Młody skończył 4 klasę. Korzystamy z Ortografitti. Programu terapeutycznego Operona. Ma fajne zeszyty dostosowane do wieku i możliwości. Najbardziej lubię Mix (mieszane zadania i utrwalane zasady pisowni).

Obrazek

Wyzwaniom trzeba stawiać czoła...
Obrazek

albo nabrać do nich dystansu... i spojrzeć z innej perspektywy.

Obrazek

Życzę dobrego tygodnia...Zaraz będzie weekend :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak można się domyśleć - różami się zachwycam. Ale nawet te królowe kwiatów nie przebiją kociaków.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

klarysa pisze:Mam lenia ;:131 .
O to dobrze, że nie tylko ja. Są miejsca w ogrodzie "dziewicze", gdzie nie interweniowałam już od miesiąca. Ty zrozumiesz więc jak przyjedziecie nie będę się stresować
klarysa pisze: Nie miej wyrzutów. Pracują uczciwie cały rok,
Oj właśnie co do tej uczciwej pracy przez cały rok mam spore wątpliwość. Trzeba gonić (a mi się nie chce ;:185 )
klarysa pisze: Korzystamy z Ortografitti.
W szkole też pracuję z serią Ortograffiti i mam o niej dobre zdanie. Młodsi bardzo lubią Bratka. Autorki, zresztą Pomorzanki, mają wiele wspaniałych pomysłów.
klarysa pisze:
Wyzwaniom trzeba stawiać czoła...
Wiesz po wczorajszych odwiedzinach u Ciebie zmoblizowałam H i zrobił kilka ćwiczeń z obietnicą systematyczności Korzystaliśmy z...Ortograffiti od dysgrafii do kaligrafii. Mam pewne wątpliwość z przestawianiem go na prostszy wzór pisma z brakiem połączeń, ale spróbujemy.

Sweet dream w moich kolorkach ;:215
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulko, kociaki na zachętę ;:306 .
Różami tez się zachwycam ;:224 .
A w sekcji różanej, to już :shock: .

Alu, dzisiaj nareszcie trochę podziałałam, bo wstyd :oops:
Mam nadzieję, że nie powiedziałaś im, że to ja zainspirowałam zadania wakacyjne...Przecież znielubią mnie za to ;:145
Sweet dream bardzo mi się podoba mimo, że niby nie moja kolorystyka ;:131 Kolor bardzo stonowany, taki trochę morelowy i bardzo ładna budowa kwiatu.
Buziaki wakacyjne ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedziela :D .
Czas może płynąc leniwie...
Nawet nie przeszkadza mi zmienna dzisiaj pogoda...Raz słońce raz deszcz :D . Na szczęście temperatura znośna.
Po wczorajszym dosyć intensywnym ogrodowo dniu zasłużony odpoczynek.

Obrazek

Chociaż przyznaję, że to co wczoraj zrobiłam, to zaledwie kropla w morzu potrzeb.
Niby ogródek malutki, a pracy :shock: .
Wyplewiłam, obcięłam część róż, pozbyłam się suchych kwiatostanów bylin. Spaliłam trochę suchych liści i...na czworakach wróciłam późnym wieczorem do domu.
Jutro właściwie taki sam plan ;:131 . Tyle, że miejscówka pod orzechem i ognista.

A można się było tak ustawić :D

Obrazek

Zakwitła.

Obrazek

M skomentował:
-Jakaś szmatkowa ci zakwitła ;:131 ...
-To Cafe...
-Rzeczywiście, jakaś, ..fe ;:306
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Witaj ;:196
Róża oryginalna :lol: tłuściutka :lol:
Kocio rzeczywiście lepiej się ustawił ;:19
Ktoś musi robić,żeby inny mógł leżeć :;230

Baaaardzo zaintrygował mnie deserek w pucharkach ;:152 ;:152 przepisik można? ;:180 :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kociak słodki. Małe kociaki mnie rozczulają. A ja poproszę kiełbaski z grilla :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”