Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu bardzo ładna ta Twoja Ghislaine de Feligonde, Super się komponuje z powojnikiem. Ale ty zawsze miałaś rękę do powojników. U mnie zostały trzy i każdy wygląda jak wielkie nieszczęście. Niestety nie mam dla nich odpowiedniego zacisznego ciepłego miejsca. Twoje oglądam z wielką przyjemnością.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, bardzo chętnie będę wpadała, jak tylko czas pozwoli. No to kiedy to pielenie? W sobotę wyjeżdżam.
A Ty też wpadaj, masz teraz więcej wolnego :D

Mariolko, moje pomidorki rosną w donicach i pod okapem. Mam je już 4-5 rok i jak do tej pory nie miałam z nimi kłopotu.
W tym roku za późno je przesadziłam do docelowych pojemników. Dopieor zawiązały kwiaty. Na owoce będę musiała jeszcze poczekać

Elu, z wodą u mnie gorzej. Szczególnie, że to patelnia. No, ale rozkładam węża, może będzie częściej podlewany. Ja też go darzę bardzo dużym sentymentem ze względu na to, że został podarowany przez Ciebie.
Cieszę się, że firletka przypadła Ci do gustu. To rewelacyjna roslinka. To zestawienie różu z siwymi liśćmi dale fajny efekt, a na dokładkę kwitnie całe lato. Tylko trzeba ciągle pamiętać o jej czyszczeniu.

Ulu, masz rację, Bieszczady ma bardzo duży kwiat. I w miarę ładnie powtarza kwitnienie, co nie zawsze robią inne powojniki.
Moja Edenka ma zostawione miejsce na rozrastanie się. Widziałam ją na zdjęciu jako pnącą i zamarzyła mi się. Polowałam, aż w końcu zdobyłam. Ale zauwazyłam, że jest wrażliwa na wiosenne palące słońce, przymrozki i wiatry. Ma bardzo zniszczoną skórkę właśnie od strony nasłonecznionej. W tym roku będę ją cieniowała. Może poprzywieszam do niej gałązki iglaków? Zobaczymy jak wtedy przetrwa.

Aniu, no Twój GF robi największe wrażenie. Ja i tak cieszę się z efektu jaki osiągnęłam tym jednym krzaczkiem. Szczególnie że jak może pamiętasz przeżył swoje zanim trafił na właściwe miejsce. U mnie też już do czyzszcenia. Chociaż jeszcze się wstrzymuję, bo w pojedynczych kwiatach pszczoły się tarzają. Widać, że im smakuje :D

Monia, a miałaś pooglądać je na żywo ;:173
Nie wiem dlaczego powojniki u Ciebie nie rosną. Moje przecież też niektóre na wygwizdowie. No, ale może to skład ziemi? Nigdy nie wiadomo

Ostatnio znowu nie miałam czasu na ogród. A kiedy miałam w końcu pierwszy wolny weekend to się rozchorowałam. Miałam tyle planów, a przespałam prawie cały dzień. Dopiero niedawno wróciłam do żywych, a i tak pewnie niedługo pójdę spać. Mam nadzieję, że przynajmniej jutro trochę nadrobię.
Najważniejsze, że trawa odbija. Wyglądała tragicznie, żadne podlewanie nie pomagało. Przyszły ostatnie deszcze i trawnik wraca do normy. Nie jest to angielski trawnik, ale już jest zieleńszy niż był. I nadal nie wiem, dlaczego żółknie placami. Na pewno to nie brak nawozu. Patrzyłam jak sypię. A w dodatku stwierdziłam, że chyba lepiej jak nie używam nawozu. Zrobiłam eksperyment. Jedną połowę zasiliłam, a drugą nie. Ta nie zasilana chyba wygląda lepiej. Zobaczymy. To też nie jest miarodajne, ponieważ jeden trawnik jest starszy. Najważniejsze, że już nie ma tej wypalonej trawy. Wyglądało to jakby ktoś zlał ją randapem. Teraz powoli pokazują się źdźbła. Na jesieni zrobię dosiewkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia GF sprzed 10 dni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu witaj ;:196
GdF pięknie Ci kwitnie. I to połączenie z powojnikiem wygląda super. A ostatnio gdzieś na Forum czytałam narzekania na tą różę. Ale to wszystko zależy chyba od ogrodu.... Ja też ją mam i póki co nie narzekam. A mam ją dopiero drugi rok...
Piękne donice na tarasie ;:108 i ogon goldena :;230
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Gosia.... a pisałam na wierzch ziemia ;:173 rozgrabić dokładnie i podlewać... ;:108 Wypróbuj ten sposób na części... dokładnie ze dwa worki dobrej ziemi, pracy nie wiele, a efekty będą.
Robisz ładne zdjęcia... ;:215 , czyżby inny aparacik :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Żylistek razem z piwonią rewelacja,nie mogę napatrzeć się na pełnego bodziszka.To takie bezobsługowe kwiaty a mają taki urok.O różach to wypada tylko ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Czy ta morelowa róża ma taki kolor jak na fotografii? Lubię takie klimaty. ;:138
Podobają mi się stworzone przez Ciebie wysepki kwiatowe. ;:333
No i ta pnąca pięknie rozrośnięta róża. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, u mnie GF miał bardzo trudny żywot. Jeśli przeżył to co u mnie i tak kwitnie to jest to dla mnie róża bezproblemowa i niezniszczalna.2 lata to mało jak na nią. Zobaczysz jaki bedzie efekt po 5.
Ogon zawsze gdzieś się wkręci.Jak nie lubił fotografowania, tak teraz ma parcie na szkło ;:306
A jak tam werbena? Masz ją jeszcze? ;:173

Maju, zamierzam zrobić według Twojej rady, ale na jesieni. Na razie nie mam kasy na ziemię. 2 worki nie załatwią sprawy. Za duży teren. Myślę, że potrzebna jest wywrotka. Zauważ, że trawnika jest około 300 m2.
Trawka powoli odbija. Teraz muszę bardzo uważać, żeby znowu jej nie zasuszyć, a nie bedzie to łatwe bo nadciągają upały. Będzie się woda lała. Dobrze, żę własna.
Aparat ten sam, ale nauczyłam się robić zbliżenia. Natomiast perspektywa wychodzi fatalnie. Obraz się rozmywa.

Zuziu, bodziszek faktycznie jest rewelacyjny. Kwitł cały miesiąc. Ciekawe, czy powtórzy.

Lucynko, czy ja wiem, czy to jest morelowy kolor? Dla mnie żółty. I jest faktycznie taka jak na zdjęciu. To Golden Celebratione - angielka. Chyba, że pytasz o tę pnącą. Ona mam morelkowy kolor. Bardzo ją lubię za zmienność kolorystyczną. Zaczyna od morelki kończy na bieli. Na krzaku wygląda to rewelacyjnie

Obrazek

Abraham Derby, bardzo marny krzaczek. Pewnie przyjdzie mi się z nim pożegnać
Obrazek

Niestety Summer skies ma już teraz tylko kilka kwiatków, ale i tak kwitł miesiąc
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leonardo jak zwykle niezawodny
Obrazek

Jack Cartier
Obrazek

Szwedzka Królowa
Obrazek

Eden jest nie do zdarcia. To zdjęcia sprzed 10 dni, ale nadal trzyma kwiaty. Róża marzenie. Nie straszny jej upał, deszcz.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo podobna do Edena w pąku History
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu Twój buczek większy od mojego...mój jakiegoś grzyba w tym sezonie podłapał i ma plamy rdzawe na liściach. Już 2 x robiłam oprysk anty owadowo-grzybowy bo robale go też jakieś zżerały. ;:oj I jeszcze czubka spory kawałek złamały sarny ...Masakra!
Róże masz ślicznie bogato Ci kwitną!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Widzisz, ten Abraham Derby i u mnie do wyrzucenia, a rośnie na pierwszych rabatach, albo gdzieś go przeniosę, cały w czarnych plamach.
Powinnam go wyrzucić. ;:222
A zylistek taki usiany kwiatami. Piękny.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Wiem, pamiętam cały czas o tym myślę :oops: Może znajdę czas pomiędzy remontem o urlopem wakacyjnym
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Małgoś Nie wiem ,czy w tym roku do Wa-wy pojadę...ale nawet ,to tylko na 1 dzień...nie będzie czasu aby Cię odwiedzić...ale ...ja wciąż czekam... :D
Jacqueline du Pre cudowna ,u mnie ,dopiero gdy ją przesadziłam w bardziej przestrzenne stanowisko ,pokazuje na co ją stać..wybija nowe pędy ,co w ciasnocie jej się nie zdarzało...Obrazki ogrodowe super... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Gosiu ale róże śliczne ;:138 że też pamiętasz nazwy wszystkich :D
psina wiadomo jest bardzo fotogeniczny i odpowiednio pozuje do zdjęć :D
moja psinka już stara i teraz mi choruje, nie wiem co to będzie :(
teraz zapowiadają upały więc trzeba będzie się nalać tej wody , bo kwiecia pięknego masz sporo :D :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

GF bardzo ładnie ci kwitnie. Ma cień? Długo trzyma kwiaty?
Moja nówka też zakwitła ale to jeszcze takie maleństwo. Boję się czy nie będzie miała za mało słonka.
Podoba mi się też twój żylistek, nieźle go karmisz. Moje mizeroty ciągle mają za mało wody, to jednak pijusy.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A moja nówka GF jeszcze nie zakwitła, ale ładnie przyrasta w zielone. Ciekawa jestem, jak się u mnie sprawdzi, bo faktycznie niektórzy narzekają.
Co do Edenki to potwierdzam. Kwiaty, nie dość że cudne, to jeszcze nienaruszone przez deszcze i upały. Zupełnie jakby zaczarowane. Jak dla mnie jest to Królowa Róż.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Gosiu zdjęcia super ;:215 co to jest ten Summer skies kolorek taki jak lubię :D
O Eden Rose mogę tak samo mówić.... ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”