Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Tereniu,witaj ,nawet nie wiem ile mam tych piwonii ,pewnie muszę zrobić inwentaryzację ;:306 róże też pięknie zakwitają ,pomocnik Czaruś bardzo samodzielny ,wygłaskany jak prosiłaś ,śpi za piecem na mięciutkim posłaniu,dzięki za życzenia zdrowia,bo coś mi szwankuje ,nie mogę z niczego wyjść a wręcz wpadam w następne,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu Tajka,po kwitnieniu roślina musi z czegoś zasilić korzeń i nazbierać składników,żeby wytworzyć jak najwięcej pąków kwiatowychna rok następny,pantofelnik bez problemu zimuje,a kalmia szerokolistna jest piękna,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,to czekamy na możliwość przyjazdu,z każdym załatwieniem czegokolwiek tyle zawsze problemów,że czasem się odechce wszystkiego ,ale my się nie poddajemy,ja dostrzegam każde piękno,tylko dla małych roślin muszę mieć specjalne miejsca,żeby duże ich nie stłamsiły życzę powodzenia z zakończeniem problemów z mieszkaniem ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Justynko,teraz rośliny zasłoniły całkowicie ziemię to i chwasty nie mają szans,dziękuję za odwiedziny i zapraszam znowu ;:196

Jolu,nie narzekam na iglaki,tylko sosny u mnie nie bardzo wyglądają ,bo igły im brązowieją ,a ja nie mam czasu nawet zasilić przeciw brązowieniu igieł,szkody to zawsze jakieś się w ogrodzie przydarzają i nic nie poradzimy ,czasem rośliny nie wyrobią w walce z gryzoniami ,szkodnikami, chorobami lub mrozem,pozdrawiam ;:168

Kasiu,Vimen Kalmie nie sprawiają żadnych problemów ,a przypominam sobie o nich jak zakwitną ,bo nawet zapominam ,że je mam ,uważam za zupełnie bezproblemowe,ale jak masz pierwszy rok to zawsze możesz obsypać na zimę korą ,ziemią lub trotami,maki same się wysiały w tamtym roku pięknie przezimowały i teraz tak wcześnie zakwitły,pozdrawiam ;:168 ,odpisałam Ci na końcu ,a teraz znalazłaś się w środeczku

Beatko,nie pomyślałam w ten sposób,ale się ucieszyłam,że ogród sie podoba ,bo inaczej nie byłoby ochoty na powrót ,pozdrawiam ;:196

Dorotko,odpowiem chętnie ,wybacz że nie zrobiłam tego wczoraj ,ale fatalnie się czułam i nie miałam już siły,pozdrawiam ;:196

Kasiu,witaj ,zawsze możesz,bo furtka otwarta,ogród duży to wszyscy sie zmieszczą ,miło,że się podoba i zapraszam znowu ,bo jeszcze dużo różnych kwiatów będzie kwitło,pozdrawiam ;:196

Elżunia,to spędziłaś w moim ogrodzie sporo czasu ,ale jak nie wyszłaś znudzona to mój wielki sukces ,więc zapraszam znowu ,bo ciągle coś dokwita,Czaruś jest bardzo wesoły i samodzielny ,gorzej jak okaże się Czarusia ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu, wspaniałe widoki jak zawsze ,obojętnie jaka pora roku u Ciebie jest co podziwiać,teraz królują piwonie więc napajam oczy ich przepięknym widokiem,ja swoją codziennie obwąchuję,czy Twoje są wszystkie pachnące :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na porcyjkę zdjęć z mojego pachnącego ogrodu,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baptysja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pachnący jaśmin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

akacja
Obrazek

Obrazek

Rosarium
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ja też chcę takie piękne maki ;:173
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś jakie piękne te maki ;:138 ;:138 ;:138 a moje siewki ślimaki zżarły ;:223
Ogród cudowny ;:333
Zdrówka życzę i posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto powiedz mi czemu mnie maki nie chcą rosnąć. Przez trzy kolejne lata je wysiewam.Wschodzą i potem zanikają. Dodam,że to nie jest sprawka ślimaków.Czy mojej kwaśnej ziemi nie lubią?
Ogród jak zawsze super się prezentuje.A jak zdrówko?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Dobrze Martuś ;:196 czekam aż będziesz miała chwilkę wolnego.
Rosarium ma piękny kolor i maki pełne cudne i irysek biały ;:167 .
Właśnie miałam się spytać czy u Ciebie już groszek pachnący kwitnie ale doczytałam, że to Baptysja- nie znam ale ładniutka.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś tak pędzisz z wątkiem że nie mogę za tobą nadążyć
pięknie i kolorowo u ciebie
zaciekawiły mnie te maki na zdjęciach napisz coś o nich
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Martusia, kolorowo aż w oczy kłuje. Co mam napisać jak już wszystko było napisane. Pięknie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś kolejny spacer odbyłam z przyjemnością. :) Duża liczba odmian piwonii, to jednak możliwość długiego ich podziwiania. ;:215 Róże piękne, a ta przy pergoli wyjątkowa. ;:oj Oczywiście nazw nie pamiętam, :oops: ale rabata z białą różą, białą piwonią i złocieniem bardzo mi się podoba. Rutewka śliczna, lubię jej delikatne kwiaty.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Marto! Chyba trudno o tej porze roku znaleźć ogród bez zapachów...Twój ogród duży to i zapachów do identyfikacji wiele ! A jeszcze do tego bujnie i kolorowo to znak,że ;:333 Ogrodniczka w nim władzę trzyma! ;:196

;:97
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Jakie piwonie///// jakie róże//// a jakie maki////co to za nazwa tych maków???Jak zwykle zachwycam sie Twoim ogrodem. :wit
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu już Ci kwitną maki różowe ;:oj one chyba jednoroczne, a moje jednoroczne dopiero rosną i do kwitnienia jeszcze trochę i mam nadzieję, że zakwitną. Co kwitnie na niebiesko pod żeleźniakiem? Cudny ten jaśmin ;:219 ja kiedyś miałam pełny ale mi nie pachniał. A pod rutewką różowy to powojnik?
Ślicznie wszystko wygląda, ogród zadbany kwitnie tysiącem barw ;:224 Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz. Utulam i całuję ;:196
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marta ;:79 za to że cuda pokazujesz, wyobrażam sobie jak to pięknie na żywo. Pierwsze zdjęcie z poprzedniej strony
o tej piwonii nawet nie umiem powiedzieć jak jest przeeeepiękna ;:138 ;:180 . Jak ona się zwie :?:
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No i spbie pospacerowałam. ;:138 Przymiotno masz śliczna kępę moje się dopiero rozkręca ale po zimie nie jest ładny. ;:124
\Baptisia cudo a żelaźniak mój nie kwitnie, poczekam nawet różowy zastrajkował. ;:124
Cudne widoczki, tylko wzdychać. :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”